Görüş Bildir
Haberler
Parmak İzi Sensörü Orta ve Düşük Segment Modellerde de Yaygınlaşacak

Parmak İzi Sensörü Orta ve Düşük Segment Modellerde de Yaygınlaşacak

Caner
12.04.2015 - 12:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

Parmak izi tanıma özelliği üreticiler tarafından iyice kullanılmaya başlandı. Özellikle üst segment modellerde biyometrik güvenlik olarak parmak izi taraması bulunuyor. Artan taleple birlikte parmak izi sensörü tedarikçileri stratejilerini şekillendirmeye başladı. Ayrıca tedairkçi sayısının da artması rekabeti tetikliyor.

Geçtiğimiz seneden bu yana parmak izi sensörlerinin maliyet açısından ucuzlayacağı ve üreticilerin marketi hareketlendirmek istediği konuşuluyordu. Bu konuda farklı kaynaklara dayandırılmış olan raporlar yayınlanmıştı. Sanayi kaynaklarına dayandırılan yepyeni bir rapor sensör üreticilerinin haziran ayıyla birlikte parmak izi sensöründe fiyatları ndireceğini vurguluyor. Rapordaki kaynak indirilen fiyatlar ve düşen maliyetle birlikte parmak izi tanıma özelliğinin sadece üst seviye telefonlarla sınırlı kalmayacağını ve diğer segmentlerde de yaygınlaşacağını düşünüyor. Kaynağın iddiası ise bu sene sonuna doğru parmak izi özelliğine sahip orta segment telefonların çıkacağı yönünde.

Gözlemcilere göre ilk olarak Çin merkezli tedarikçiler sensör fiyatlarındaki düşüşü tetikledi. Bununla birlikte MediaTek gibi şirketlerin de ucuz parmak izi sensörü sunmak istediği de vurgulananlar arasında bulunuyor.

teknokulis

Kaynak: http://www.teknokulis.com/Haberler/Do...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0