Görüş Bildir
Haberler
Paris Müzelerinde Su Baskını Alarmı: Louvre ve Orsay Kapatıldı

Paris Müzelerinde Su Baskını Alarmı: Louvre ve Orsay Kapatıldı

Onedio Medya
03.06.2016 - 20:57

Fransa'nın başkenti Paris'te sel nedeniyle Seine Nehri taştı. Louvre ve Orsay müzelerindeki eserlerden bazıları, su baskını ihtimaline karşı taşındı. Almanya'da ise sel felaketi yüzünden 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanırken, selin maliyetinin milyonlarca euro olduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa'nın başkenti Paris'te yoğun yağışlar sele neden oldu. Son 30 yılın en yüksek seviyesine çıkan Seine Nehri taştı, bazı caddeler ve sokaklarda ulaşım durdu. Dünyaca ünlü sanat eserlerinin bulunduğu Louve ve Orsay müzeleri Cuma günü kapalı olacak. Ayrıca su baskını ihtimaline karşı eserlerin bazıları taşındı.

Bazı Parisliler kendi imkanlarıyla eşyalarını tahliye etti. 

Fransız askerleri, evlerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması  için operasyonlar düzenledi. Fransa Çevre Bakanı Segolene Royal, nehrin kıyısındaki bazı dükkanların su altında kaldığını ve bazı metro hatlarını kapatmak zorunda kalacaklarını söyledi.

Nehir en son 30 yıl önce bu kadar yükselmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kentte taşkınlardan en çok etkilenen alan güney mahalleleri oldu. Orly Havalimanı yakınlarındaki Villeneuve Saint Georges ve Corbeil Essones bölgesinde sokaklar bir metreye yakın su taşkınlarıyla doldu.

Louvre Müzesi'nde Da Vinci'nin Mona Lisa tablosu ve Milo'nun Venüs heykeli gibi dünyaca ünlü eserler yer alıyor.

Sel nedeniyle Louvre'da bazı kısımlara bugün ziyaretçi alınmadı. 

Belediye yetkilileri nehrin Cuma günü 6,5 metreye kadar yükseleceğini tahmin ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Araçlar için bir alt geçidi su bastı. 

1910 yılındaki su baskınında nehir 8,6 metre yüksekliğe ulaşmış, kent sakinlerinin bir çoğu yüksek yerlere tahliye edilmişti.

Almanya'da sel felaketinde ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Almanya'da sel felaketinde ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi

Almanya'nın Bavyera ve Ren bölgesindeki sel felaketi yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükseldi. Sel yüksek maddi hasara da yol açtı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kayıpların sayısı ise henüz tespit edilemedi. Çarşamba günü Simbach ve Triftern kentlerini geniş ölçüde tahrip eden sel on milyonlarca Euro'luk maddi hasara yol açtı. 

Kaynak: Reuters ve DW

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
16
16
12
8
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahattin Memoğlu

Üzülerek söylüyorum ki ; Avrupa'nın insanlarını zor günler bekliyor. Umarım hiçbir Müslümana ve İslam karşıtı olmayanlara zarar gelmez .

John Rain

Beter olsunlar diyorum ve darısı tüm Avrupa'nın başına. Hatta nükleer reaktörleri de patlasın Fransız ve Almanların... İnşallah Ermenistan'da da çok feci bir... Devamını Gör

Serkan Kaya

sağdan soldan kaçırdığınız eserlerle isim yaptınız... yanınıza kalmaz umarım.