Görüş Bildir
Haberler
Paranın Yönetim Merkezleri: Dünyanın Önemli Borsaları

Paranın Yönetim Merkezleri: Dünyanın Önemli Borsaları

15.06.2015 - 01:49 Son Güncelleme: 18.06.2015 - 12:35

Dünya genelindeki borsalar, günlük yaklaşık 2 milyar dolar ticaret hacmiyle dünya ticaretinin belirleyici bir etmenidir. Cebinize giren tüm paraların değerinin belirlendiği dünyanın bu önemli borsalarını sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE)

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE)

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) dünyanın en büyük kıymetli kağıt borsasıdır ve NYSE Euronext Grubu’na aittir. NYSE, ABD’de New York’ta yerleşik olduğu sokağın adı olan “Wall Street” ismiyle de bilinmektedir. NYSE’deki işlem saatleri iş günlerinde yerel saatle 09.00’dan 16.00’ya kadardır (GMT:16.30-23.00).

NASDAQ

NASDAQ

ABD New York merkezli olan NASDAQ, 1971 yılında kurulmuş ve faaliyete geçmiştir. Online işlem imkanı sağlayan dünyadaki ilk borsa olma özelliğini taşımaktadır. Piyasa değeri ile dünyanın ikinci büyük borsasıdır.

Londra Menkul Kıymetler Borsası

Londra Menkul Kıymetler Borsası

1801 yılında kurulan dünyanın en eski borsa organizasyonlarından biridir. 2011 yılında TMX grubu ile birleşerek İngiltere’nin en büyük borsası, dünyanın da dördüncü büyük borsası konumuna gelmiştir. Avrupa borsaları içinde en büyük piyasa sermaye değerine sahip borsası konumundadır.

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası (TSE)

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası (TSE)

Tokyo Menkul Kıymetler Borsası (TSE) Tokyo'da kurulmuş olan bir borsadır ve Asya kıtasındaki market cap açısından en büyük borsa olmakla birlikte, dünyanında en büyük ikinci borsasıdır. Aralık 2011 itibarıyla borsada toplam market cap değeri 3.9 trilyon US$ olan 2,292 şirket işlem görmektedir. Borsanın sahibi Japan Exchange Group şirketidir.

Euronext

Euronext

Hollanda Amsterdam merkezli olan Euronext, 2000 yılında kurulmuştur. Hollanda dışında Belçika, Fransa, Portekiz ve İngiltere’de de şubeleri bulunmaktadır. Hisse senedi işlemlerinin yanı sıra, bilgi hizmetleri konusunda da faaliyetleri olan bir gruptur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası (HKSE)

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası (HKSE)

Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası (HKSE) Hong Kong'da kurulmuş olan bir borsadır ve Asya kıtasındaki Tokyo Borsası ve Şangay Borsası'ndan sonra market cap açısından 3. büyük borsa olmakla birlikte, dünyanında 6. büyük borsasıdır. 30 Kasım 2011 itibarıyla borsada toplam market cap değeri 16.985 trilyon HK$ olan 1,477 şirket işlem görmekteydi. Borsanın sahibi Hong Kong Exchanges and Clearing şirketidir.

Toronto Borsası

Toronto Borsası

Kanada'nın Toronto şehrinde yer alan borsanın piyasa değeri: 2 trilyon dolar civarındadır.

Paris Borsası

Paris Borsası

Paris Borsası, tarihsel olarak Paris Stock Exchange olarak bilinir. 2000 yılından bu yana Euronext Paris adını almıştır. World Federation of Exchanges üyesidir. Paris'in ilk borsası, bir sokakta kurulmuş bir curb market'ti.

İsviçre Borsası

İsviçre Borsası

2012 yılında Avrupa’nın en büyük 3. borsası olan İsviçre Borsası, 2013'te Dünya Bankası tarafından dünyanın en büyük 19. ekonomisi seçildi. Dünya bankasının oranına göre ikinci sırada yer alıyor ve piyasa değerinin milli gelire oranı % 170,96.

Malezya Borsası (Bursa Malaysia Market)

Malezya Borsası (Bursa Malaysia Market)

Malezya, Dünya Bankası’na göre dünyanın 36. büyük ekonomisine sahip. Bir borsadan çok holding şirkete dönüşen Malezya Borsası, Dünya Bankası’nın sıralamasına göre 4. dev borsa. Piyasa değerinin milli gelire oranı ise % 156,16.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
1
1
1