Görüş Bildir
Haberler
Para Harcama Alışkanlıklarına Göre Sen Ne Kadar Savurgansın?

etiket Para Harcama Alışkanlıklarına Göre Sen Ne Kadar Savurgansın?

Merlot Vinho
10.04.2022 - 17:00

Düzenli harcama alışkanlıklarına göre ne kadar savurgan olduğunu söylüyoruz, hazır mısın?

Haydi, testi çöz ve öğren :)

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Öncelikle parayla olan ilişkini öğrenebilir miyiz?

Peki alışverişle aran nasıl?

Telefonunu ne sıklıkla yenilersin?

Kredi kartı harcamaların ne durumda?

Ay sonu geldiğinde maaşının ne kadarı kalmış olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Lükslerini kısıtlamayı biliyor musun?

Şimdi de dışarıda yemek yeme sıklığını öğrenelim!

Son olarak beğendiğin bir şeyi alırken fiyatı önemser misin?

Sen para harcamak için doğmuşsun!

Verdiğin cevaplara bakılırsa sen bir hayli müsrifsin ve elindeki parayı sonuna kadar harcamaktan keyif alıyorsun. Hatta bununla kalmıyor, sahip olmadığın parayı da çatır çatır yiyorsun. Aslında kredi kartı ekstrelerin şişmiş durumda fakat bu durumdan çok şikayetçi gibi gözükmüyorsun. Lüksler, markalar ve ihtiyaçlar senin için diğer ödemelerden çok daha ön planda. Bu nedenle hayatın temel ihtiyaçlar yerine keyfi gereksinimler üzerine kurulmuş durumda.

Ee tabi sen de haklısın, sonuçta dünyaya bir kez geliyorsun öyle değil mi? 😉

Gücün yettiği kadar harcamayı seviyorsun!

Senin için para sevdiğin şeylere sahip olmanı sağlayan bir araç, bu yüzden de harcamayı epey bir seviyorsun. Tabii sınırını bilerek... Genellikle ödemelerine öncelik veriyor ve kalan parayı da keyfi ihtiyaçlarına ayırıyorsun. Arada bir birikim yaptığın da oluyor, fakat alışverişi o kadar seviyorsun ki bu yaptığın birikimler de eninde sonunda sana harcama olarak geri dönüyor. Para biriktirme konusunda bir ritim yakalasan da kendini tutamayıp lükslerini düşünmeye başlıyorsun.

Senin de canın sağ olsun, para dediğin nedir ki? 🥂

Hesabını kitabını çok iyi biliyorsun!

Görünüşe göre sen dengeli harcama konusunda bir uzmansın! Yeri geldiğinde kazancından artırıyor, yeri geldiğinde de ihtiyaçlarını satın almayı iliyorsun. Ara sıra kendini ödüllendirmekten de geri kalmıyor, ama yine de çok abartmamaya özen gösteriyorsun. Tasarruf senin için her zaman ön planda olsa da, kendini zora sokmadığı sürece ufak tefek harcamalardan da kaçınmıyorsun.

Hepimizin hayalini yapıyorsun, tebrikler! 👏🏻

Sen tam bir tasarruf erbabısın!

Verdiğin cevaplara göre sen mecbur kalmasan ne para harcar ne de alışverişe çıkarsın. Mümkün olsa maaşının tamamını kenara atar dışarıya hiç para kaçırmazsın. Ama hayat işte, mecburen bazı ödemeler yapmak zorunda kalıyorsun. Yine de kenarda birikim hesabı tutmaya ve harcamalarından mümkün oldukça kısmaya özen gösteriyorsun. 

Bu devirde bu kadar tasarruf yapabildiğin için seni kutluyoruz! 💰

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
14
10
5
2
2
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hoess

Gücün yettiği kadar harcamayı seviyorsun! Senin için para sevdiğin şeylere sahip olmanı sağlayan bir araç, bu yüzden de harcamayı epey bir seviyorsun. Tabii... Devamını Gör

Enes

Sen para harcamak için doğmuşsun! (maalesef) Verdiğin cevaplara bakılırsa sen bir hayli müsrifsin ve elindeki parayı sonuna kadar harcamaktan keyif alıyorsun... Devamını Gör