Görüş Bildir
Haberler
Papa'dan Çocuk Tacizcilerine Yargı Yolu Onayı

Papa'dan Çocuk Tacizcilerine Yargı Yolu Onayı

Hande öçalan
10.06.2015 - 17:50 Son Güncelleme: 10.06.2015 - 18:35

Katolik dünyasının lideri Papa Francesco, çocukların taciz edilmesine göz yuman piskoposlara yargı yolunu açtı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Papa'nın, kilisenin karıştığı cinsel taciz olaylarını önlemek amacıyla Vatikan'da piskoposları yargılayacak bir birim oluşturulmasını onayladığı öğrenildi.

Tacize uğrayanların haklarını savunan gruplar, yıllardır Vatikan'ın piskoposların kendilerine bağlı kiliselerdeki cinsel taciz olaylarından sorumlu tutulmaları için daha açık prosedürler belirlemesini istiyorlardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artık Psikoposlar da Yargılanacak

Artık Psikoposlar da Yargılanacak

Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lonbardi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan böyle, çocuk yaştakilere cinsel tacizi önlemek için yeteri kadar önlem almayan piskoposların da yargılanabileceğini söyledi.

Geçmiş yıllarda katolik rahiplerin çocukları taciz etmesiyle ilgili skandallar meydana gelmiş ve kiliseler olayların üstünü kapatmaya çalışmakla suçlanmıştı.

Komisyon Kararı da Yargıdan Yana

Komisyon Kararı da Yargıdan Yana

Papa Francesco, Şubat ayında bir komisyon kurarak 'yeni skandallara neden olacaksa bile bu cinsel taciz belasının kökünü kazıyacak önlemler almalarını' istemişti.

Kadın üyeleri de bulunan komisyon, bunun üzerine piskoposların da bölgelerindeki taciz olaylarından sorumlu tutulmalarının önünü açacak bir birim kurulmasını önerdi.

Papa da mahkeme niteliğindeki bu birimi onayladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0