Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan Katledilişinin 1. Yılında Anıldı

Özgecan Aslan Katledilişinin 1. Yılında Anıldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün sabah saatlerinde, Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan Özgecan’ın mezarını ziyaret eden Aslan ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kuran okunması ile başlayan anmada gözyaşlarını tutamayan anne Songül, baba Mehmet ve Beste ile Barış Ali Aslan kardeşler dua etti.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından kızının mezarına yapılan anıt heykeli okşayan anne Songül Aslan, uzun süre mezara baktı. Özgecan Aslan için pazar günü evinin önünde yemek verilip Kuran’ı Kerim okutulacağı belirtildi.

Cezalarında indirim yapılmadı

Cezalarında indirim yapılmadı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Özgecan Aslan’ın katilleri Ahmet Suphi Altındöken, Necmittin Altındöken ve Fatih Gökçe’nin yargılandığı Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar 3 Aralık 2015’te çıktı. Mahkeme heyeti, her 3 sanığı da ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. 

Mahkeme heyeti ayrıca katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken’i ‘Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 27 yıl, Fatih Gökçe’yi ise aynı gerekçe ile 24 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan mahkemenin sanıklar hakkında verdiği cezalar, bir kadın cinayetinde hiçbir indirim ve iyi hal uygulanmaması ve tüm sanıklara müştereken ceza verilmesi nedeniyle Türkiye’de bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak nitelendirilmişti. 3 Aralık’ta çıkan yerel mahkemenin kararı Yargıtay’da bekliyor.

CHP’nin ‘Özgecan Yasası’ Meclis gündeminde

CHP’nin ‘Özgecan Yasası’ Meclis gündeminde

Mersin Milletvekili CHP’li Aytuğ Atıcı, Özgecan Aslan’ın ölüm yıl dönümünde ‘Özgecan Yasası’ kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Meclis'te yaptığı basın toplantısında Özgecan Aslan'ın başına gelenlerin, Türkiye'de hemen her gün bir kadının başına geldiğini ifade eden Atıcı, 'Kadına karşı cinsel saldırı ve cinayetlerin önüne geçmek için bu suçlara verilen cezaların indirimden yararlanmaması için Özgecan Yasası adını verdiğim kanun teklifini, bugün TBMM Başkanlığına sundum' dedi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Therewasauser

Kanun kurtarmaz be.Eğitim şart eğitim.Çocuklarınıza ne erkeğin ne kızın patron olması gerekmediğini öğretin be.Vicdanlı olmayı öğretin

Pasif Kullanıcı

Mekanın cennet olsun melek Ozgecan.

Alican

Mekanın Cennet olsun güzel insan; seni bu durumlara düşürerek katledenlere, sana bu acıları yaşatanlara Allah'tan "ACI,KEDER ve LANET" diliyorum. Ülkece yaşa... Devamını Gör