Görüş Bildir
Haberler
Özgecan Aslan'ı Katledenlerin Alması Muhtemel Ceza İndirimleri

Özgecan Aslan'ı Katledenlerin Alması Muhtemel Ceza İndirimleri

diazepam
17.02.2015 - 14:29 Son Güncelleme: 17.02.2015 - 15:03

Malum yargı sistemimiz kadınlara karşı işlenen suçlarda, davalılara son derece vicdanlı davranmasıyla meşhur. Nereden yapsak da nasıl indirim uygulasak diye kılı kırk yarıyor. Tecavüz yarım kaldı indiriminden, tecavüze uğrayan çocuğun ruh sağlığı bozulmamıştır indirimine kadar her türlü indirimden yararlanabiliyorlar. Yargı sistemimizin 'patron çıldırdı!' tadındaki indirim furyası tecavüzcüleri, tacizcileri ne kadar teşvik ediyor bilinmez ama vicdanları kanattığı kesin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İyi hal indirimi

1. İyi hal indirimi

Canilerin mahkeme salonuna tıraş olarak ve takım elbise giyerek gelmeleri halinde bu indirimi almaları muhtemel. Kurbanına karşı bir hayvana dönüşen bu caniler, mahkeme heyetinin önüne takım elbise ile çıkınca birden iyi halli oluveriyorlar.

2. Tahrik indirimi

2. Tahrik indirimi

Nasıl olsa karşılarında konuşacak bir kurban yok, atabildikleri kadar atacaklar. Daha şimdiden ifade değiştirip, önce o bana saldırdı yoluna girdiler. Bunun ardından 'açık saçık oturuyordu', 'bana güldü', 'gözüme baktı', vb. aşağılık ifadelerle tahrik indirimi peşinde koşacaklar.

3. Hayatın olağan akışına aykırılık indirim

3. Hayatın olağan akışına aykırılık indirim

Belki ilk defa bu davada verilir, böyle bir indirim var mı bilmiyorum ama takdiri indirim diye bir şey var, hakimin takdiri netice itibariyle. Bir genç kızın o saatte orada ne işi varmış, evinde olması gerekiyordu, bir erkekle neden minibüste tek başına kaldı gibi sebeplerle hayatın olağan akışına aykırılık bulunabilir elbette. Kadının yeri evidir sonuçta.

4. Vicdan indirimi

4. Vicdan indirimi

Acı çekmesin diye bıçakladıktan sonra kafasına levye ile vurdum, ellerini öldükten sonra kestim, vb. ifadeler sanığın vicdanlı (!) olduğu yönündeki kanaatleri pekiştirebilir. Öyle ya, çok daha vahşi davranabilirdi ama davranmamış, onun için bir indirim hakkıdır denilebilir.

5. Saygın duruş indirimi

5. Saygın duruş indirimi

Daha bugün Japon turisti taciz eden tacizciye uygulanan indirim. Mahkemede akıllı uslu durdu diye uygulanıp, verilen cezanın ertelenmesini sağlamış indirim. Özgecan'ın katil zanlıları mahkemede akıllı usdlu olurlarsa saygın duruş indirimine hak kazanabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Suçunu ikrar indirimi

6. Suçunu ikrar indirimi

Sanıkların suçlarını kabul etmeleri onlara bir indirim olarak geri dönebilir. Öyle ya reddedebilirlerdi de ama kabul ettiler, o zaman neden bir indirim olmasın?

7. Pişmanlık indirimi

7. Pişmanlık indirimi

En baba indirim. Pişmanız reis bey demeniz kafi. Sizin bu haliniz mahkemeyi etkileyip bir indirim almalarına vesile olabilir.

8. Hafifletici sebepler indirimi

8. Hafifletici sebepler indirimi

Tahrik indirimi ile benzer sebeplerden dolayı böyle bir indirim yapılabilir. Öyle ya aslında aklında hiç yokken Özgecan bu aşağılık katil zanlılarının aklına tecavüz fikrini düşürmüştür. O zaman hafifletici bir sebeptir bu ve indirimi vardır.

Olmaz böyle şey!

Olmaz böyle şey!

Dediğinizi duyar gibiyiz, ancak Ali İsmail Korkmaz'ı döve döve öldüren sivil sanıklara 'kemiklerini kırmamışlar' indirimi uygulanan bir ülkede yaşıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
7
2
1
1
0