Görüş Bildir
Haberler
Oyunculuğu Kadar Mimikleriyle Dikkat Çeken 13 Holywood Yıldızı

Oyunculuğu Kadar Mimikleriyle Dikkat Çeken 13 Holywood Yıldızı

Şeboş
11.03.2016 - 15:22

1. Charlie Chaplin

İngiliz sinema yönetmeni, oyuncu, yazar ve komedyen. Gerçek ismi Sör Charles Spencer Chaplin olmakla beraber, melon şapkalı, büyük ayakkabılı, sürekli bastonunu çeviren ve sakar hareketleri ile gülünç mizansenler oluşturan 'Şarlo' tiplemesini yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Marlon Brando

Küçük yaşta tiyatroya başlamış olan aktör,'Hala Hollywood'da bulunmamın tek nedeni parayı reddedecek ahlaki cesaretimin olmayışıdır' diyecek kadar cesur, 1972'de 'The Godfather' filmiyle aldığı Oscarı reddedecek kadar da asi biridir.

3. Al Pacino

Hollywood'un baş aktörlerinden biri olan oyuncu 1967-68 tiyatro sezonunda zalim bir sokak serserisini oynadığı The Indian Wants the Bronx ile Obie Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Oscarlı sanatçı 'Godfather III' de rol almıştır.

4. Robert De Niro

Sanatçı bir ailenin çocuğu olmanın avantajıyla daha küçük yaşlarda  Broadway’de sahnelenen oyunlarla büyüyen De Niro, ilk kulis havasını 'Oz Büyücüsü' rolüyle kokladı. Bir yıldız olmasını sağlayan, şüphesiz muhteşem oyunculuğuyla 'The Godfather II' filmi olmuştur.

5. Julia Roberts

Oscarlı ABD'li oyuncu, 140 milyon dolarlık servetiyle Hollywood'un en zengin oyuncusudur. Çocukluğundan beri kocaman ağzı ve uzun boylu olmasıyla dalga geçilir ve bilinir.

6. Jackie Chan

Jackie Chan Sing Lung ya da bilinen adıyla Jackie Chan  dövüş ustası, aktör, yönetmen, yapımcı, senaristi, dublör, dublör koordinatörü, ses dublajcısı, kameraman ve şarkıcıdır.  Akrobatik dövüş stili, eğlenceli bir unsur oluşturan sanatçının en önemli özelliği;  zamanlaması ve çevresindeki eşyaları silah olarak kullanmasıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Jack Nicholson

Genellikle karanlık temalı filmlerde canlandırdığı karakterlerle tanınmaktadır. Aday gösterildiği 12 Oskar ödülünün 3'ünü kazanmıştır. Bu dalda 3 ödül kazanan iki isimden biridir. Ayrıca 16 kez aday gösterildiği Altın Küre ödülünün 7'sini ve 1994 yılında Amerika Film Enstitüsünden 'Ömür boyu başarı ödülü''nü alarak, bu ödülü alan en genç oyuncu ünvanını kazanmıştır.

8. Tom Hanks

İki defa Oscar ödülü almış, zor rollerin üstesinden gelebilmesi ile tanınmış ve özellikle dramatik rollerdeki performansıyla önemli başarı yakalamıştır. Philadelphia ve Forrest Gump ile üst üste iki kez 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Akademi Ödülü alan

9. Meg Ryan

Aslında gazetecilik mezunu olan sanatçı ödülleri  'Women in Film Crystal Ödülü' ve 'ShoWest Yılın Aktrisi Ödülü'  idir.

10. Rowan Atkinson

İngiliz komedi aktörü ve yazarı. BBC'de çıkan Mr. Bean komedi dizisiyle bilinir.  1994'te Dört Nikah Bir Cenaze (Four Wedding and a Funeral) filminde dünya çapında beğeni kazandı. Aynı yılda Aslan Kral animasyon filminde seslendirme yaptı.

11. Jim Carrey

Hem Amerika Birleşik Devletleri hemde memleketi Kanada'danın vatandaşı olarak çifte vatandaştır. Hiç Oscar alamamış olmasına rağmen 3 adet Altın Küre ödülüne, ve kendi kategorisinde bir rekor olan 9 adet MTV film ödülüne sahiptir.Animasyon seslendirmesi de yapmaktadır. Senaristi olduğu filmler vardır. Bazı filmlerinde ise yapımcılık yapmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Jennifer Aniston

Los Angeles'da doğan ve 80'li yıllarda küçük rollerde oynamaya başlayan Jennifer Aniston, çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı.10 sene süren 'Friends' dizisi ile birlikte, adeta fenomen olan ve yıldızı parlayan Jennifer bu rolü ile bir Altın Küre ve bir de Emmy Ödülüalmıştır. Aktör Brad Pitt ile beş yıl evli kalmıştı.2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre dünyanın 8. en güçlü ünlüsü seçilmiştir

13. Robin Williams

1987'de çevirdiği 'Günaydın Vietnam' filminde bir ordu radyo muhabirini canlandırdığı rolüyle ün kazandı. Yalnız komedi filmleriyle değil, drama dalında da başarılar elde etti. Williams sahne hayatı boyunca bir Oscar, iki Emmy, altı Altın Küre, altı Grammy ve iki Sinema Oyuncuları Derneği ödülüne layık görülmüştür. 11 Ağustos 2014 tarihinde  intihar etmiş olarak evinde ölü bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
3
2
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
The Joker

Oyunculu demek mimik demektir.Gerçek oyuncu DeNirodur, Pacinodur.Günümüzde ise buz gibi duran tipler oyuncu olarak adledilirken mimik kullananlar abartılı oy... Devamını Gör

F

Bu işlerden pek anlamıyorsun herhalde.

Bu liste Gary Oldman olmadan asla tamamlanmış olmaz.