Görüş Bildir
Haberler
Oyun Yapımcıları Bizlere Bu Sene Neler Sundu?

Oyun Yapımcıları Bizlere Bu Sene Neler Sundu?

Pchocasi
30.08.2014 - 09:40 Son Güncelleme: 30.08.2014 - 10:43

Oyun Yapımcıları Bizlere Bu Sene Neler Sundu ?

Dünyanın en büyük oyun fuarı bu sene 2013′teki gibi yeni konsolların heyecanını yaşatmamış olsa da, birbirinden zevkli oyunlarla bekleyenler mest etti diyebiliriz.

Oyun dünyasının bir sene içindeki ender anlarından birisidir E3 Etkinliği. Yıllarca gerek oyuncular, gerek yapımcılar bu fuarı bekler ve yeni oyunları, teknolojileri ve daha önceden duyurulmuş olan bir çok oyunun yeni videolarını veya özelliklerini bu fuarda kullanıcılara tanıtırlar. Bu yıl ise, tam da böyle bir E3 Etkinliği fuarını da geride bırakmış bulunuyoruz.

BÜYÜK İSİMLER ÖN PLANDA

E3 etkinliğinde her ne kadar oyun yapımcılarının neredeyse hepsinin toplandığı bir fuar olarak bilinse de, son zamanların sadece iki ismi fuara damgasını vurdu diyebiliriz. Bu isimler dünyada yakından takip edilen Sony ve Microsoft’tan başkası değil tabii ki. Dünyada en çok satan iki konsolun sahibi bu iki firmanın E3 ‘teki gücü o kadar büyüktü ki 3 günlük fuar neredeyse sadece bu iki firmanın konferanslarından ibaretti.

Nitekim bu iki dağıtımcı ve konsol üreticisi özellikle kendi platformlarına has oyunlar başta olmak üzere pek çok firmayı bağlayarak onların yeni duyurularını da kendi konferanslarında yaptırıyorlar. Öncelikle Sony tarafından konuyu bir değerlendirelim:

Playstation 4′ü çıkartan Sony, bizlere bu E3′te en büyük duyurusunu Rockstar Games ile yaptı ve GTA 4′in PS4, Xbox One ve PC’ye geleceğini duyurdu. Bu büyük bomba beklense de bizzat duymak en azından takipçilerini bir nebze de olsa rahatlatmış oldu.

Sonrasında ise Rocksteady’nin Batman’ı, Ubisoft’un Far Cry 4′ü ve Assasin’s Creed: Unity’si derken arada da Playstation’a özel oyunların tanıtımları da gerçekleştirildi. Bunların en başında daha önceden sızmış olsa da The Last Of Us: Remastered, Uncharted 4: A Thief’s End ve The Order 1886 ile dikkatleri çeken oyunlar oldu.

BİRDE SANAL GERÇEKLİKLER YOK MU..

Öten yandan PS için yeniden hazırlıklarını sürdüren Grim Fandango’yu da unutmamak gerekli. Ünlü platform serisi Little Big Planet ‘in üçüncü oyunu yine büyük ilgi toplarken, donanım kısmında ise firmanın sanal gerçeklik cihazı Project Morpheus en dikkat çekici konulardan birisiydi kesinlikle.

Oculus Rift’in popülerliğinden sonra Samsung ve Sony gibi firmaların da sanal gerçeklik cihazı teknolojisi üzerinde çalışması epeydir bilinen bir gerçekti. Kaldı ki, ay içinde çıkan haberlerde Sony’nin Oculus Rift ile bilgi alışverişi yaptığını da PCH Online olarak öğrenmiş olduk.

Belki konferansta bizlere konu hakkında hiçbir bir şey anlatmadı ancak deneyen insanların ne kadar tatmin olduklarını bilinen bir gerçek. Sony’nin son haberi ise 31 Temmuz’da çıkan Playstation Now serisi olmuştu. Eski Playstation oyunlarını PS4′te oynatacak olan bu sistemin belli Sony TV’ler ile birlikte PS3 ve PS Vita için de genişletilmesi beklentiler arasında yer alıyor.

AMERİKAN FUARINDA AMERİKAN BORUSU ÖTER

Diğer bir büyük konferans ise Microsoft’un konferansıydı. Her ne kadar Amerika’da dahil pek çok noktada satış olarak Playstation 4′ün gerisinde kalsa da Xbox One için de pek çok güzel haber çıktı E3 2014 etkinliğinde. Elbette ki konferansın göz bebeği ünlü seri Halo’nun Halo: The Master Chief Collection versiyonu oldu.

tarihinde Xbox One için özel olarak çıkacak olan paket içerisinde Halo: Combat Evolved ve devam oyunları olan Halo 2, 3 ve 4 yer alacak. Halo’nun yanında Insomniac Games’in ilk Xbox tecrübesi olan Sunset Overdrive oyunu da ilgi çeken başka yapımlar arasında yer alıyordu.

Elbette bir diğer efsane seri Forza’nın yeni oyunu olan Forza Horizon 2 ‘yi unutmamak gerekli. Ünlü yarış serisinin arcade tadında geliştirilen bu versiyonu ile devam ediyor. Fable serisi ise Legends oyunu ile tekrardan kendisini gösterirken, Lionshead Studios’un Xbox’a özel oyun yapma alışkanlığının devam edeceğini tekrardan belirtti.

Bu arada konferansın en heyecanlı anlarından bir tanesi ise Rise Of The Tomb Raider oyununun tanıtımı olan genç Lara’nın adadaki korkunç macerasının ardından yaşadıklarını anlatarak dile getiriyor.

KÜÇÜK JAPON KARDEŞ VE DİĞER ÇOCUKLAR

Nintendo’nun konferans gerçekleştirdiği E3, özellikle The Legends of Zelda Wii U ‘nun çıtlatılması ile hayranlarını mutlu etti. Bunun yanında 2D Mario platform bölüm editörü Mario Maker, Bayonetta 2, Super Smash Bros ‘un 3DS ve Wii U versiyonları da dikkat çeken oyunlar arasında yer aldı.

Fakat elbette üçüncü parti firmaların ve özellikle Electronic Arts ile Ubisoft’un duyuruları da E3′ün en tatlı anları arasında yer aldı. EA’nın Mirror’s Edge 2′yi duyurması, Ubisoft’un Asssasin’s Creed , Far Cry 4 gibi oyunlar ile oynanış videoları göstermesi, Destiny’nin tekrardan kendisine gelmesi, Rainbow 6, Seige’in tanıtımı da yine bizlere muhteşem bir oyun sezonunun geldiğini haber veriyordu.

PCHOCASI

Kaynak: http://www.pchocasi.com/oyun-yapimcil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın