Görüş Bildir
Haberler
Oynarken İçinizi Isıtacak Kışa Özel 10 Kripto Oyun

Oynarken İçinizi Isıtacak Kışa Özel 10 Kripto Oyun

Kış geldi çattı, daha çok evlerimizde vakit geçireceğimiz bir döneme giriyoruz. Meteorologlar, 2023’e buz gibi “La Niña” kışıyla gireceğimizi söylüyor. Madem evlerde daha çok vakit geçireceğiz, biz de evinizde geçireceğiniz vakitleri daha iyi değerlendirebilmeniz için hem oynarken eğleneceğiniz hem de kazanç sağlayabileceğiniz on tane blockchain oyunu Spintop Gamepedia’dan sizler için derledik. 

İşte, oynarken bünyenizde sıcak çikolata etkisi yaratacak oyunlar listemiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Benji Bananas

1. Benji Bananas

Listemizin başında, son zamanların gözde oyunu Benji Bananas yer alıyor. Bu oyun, sizi kışın ortasında tropik atmosferiyle kucaklayacak olmasının yanında, bir blockchain oyunu için ideal oynanış formülüne de sahip. Oyunu oynamaya ve kazanmaya başlaması bir hayli zahmetsiz; oyunda kazanmaya başlamak için tek ihtiyacınız olan bir adet NFT Membership Pass (Tek defaya mahsus satın almanız gereken bir giriş ücreti gibi düşünebilirsiniz).

Oyun tam tabiriyle oynaması kolay, ustalaşması zor diyebileceğimiz nitelikte. Benji Bananas bir koşma oyunu; yani kontrol ettiğiniz maymun karakterinizle, tek bir doğrultuda ilerleyip engelleri aşarak, katedebildiğiniz kadar mesafe katedecek ve bu sırada önünüze çıkan muzları toplayacaksanız. Bölümler  sırasında dilerseniz katılabileceğiniz mini görevler de veriliyor. Bu görevler; “şu kadar mesafe boyunca hayatta kal” ya da “bu kadar uzağa sallanarak git” gibi tamamlaması keyifli ve karşılığında size ekstra ödül kazandıran nitelikte. 

Bu oyunda PRIMATE token kazanabilir, bu tokenleri ise daha çok ödül kazanmanızı sağlayacak güçlendirmeler satın almak veya oyun içi kozmetik ürünler edinmek için kullanabilirsiniz. Kazanılan PRIMATE tokenlerini, sonradan APE tokenine çevirip kripto borsalarında satarak kâr elde edebilirsiniz.

2. War Riders

2. War Riders

Kızgın çöllerde haşlanmaya hazır olun! Mad Max vari bir post apokaliptik dünyada geçen War Riders, sizi hem atmosferiyle hem de yaşayacağınız adrenalinle bir hayli ısıtacak. War Riders, bir araba savaşı oyunu. Yok olmaya yüz tutmuş çöllerle kaplı bir dünyada arabanızla Benzene avına çıkacaksınız. BNZ, yani Benzene tokeni oyunun hem para birimi hem de oyun içi kaynaklarından biri. Topladığınız BNZ tokenlerini kullanabilmek için garajınıza sapasağlam dönmeniz gerekiyor. Bu tokenler ile arabanızı onlarca farklı türden silahla donatabilir,özelleştirebilir ve hatta yeni araçlar satın alabilirsiniz. Oyundaki bütün eşyaların ve araçların NFT olduğunu da ekleyelim. 

Oyuncular isterlerse BNZ avına çıkmakta, isterlerse BNZ toplayıp garajlarına geri dönmeye çalışan oyunculara pusu kurup onları yok ederek ganimetlerini ele geçirmekte serbestler. Yani, kazanmak için nasıl bir taktik izleyeceğiniz tamamen size kalmış. Eğer daha uzun süre hayatta kalmak istiyorsanız, haritadaki diğer oyuncuların garajlarını kiralayabilir ve tokenlerinizi bu mevkilerden oyun dışına çıkartabilirsiniz. Benzene tokenlerini kripto borsalarda satabilir ya da oyun içinde daha çok güçlenmeye harcayarak uzun vadede daha çok kazanmayı kolaylaştırabilirsiniz.

3. MetaSpets

3. MetaSpets

MetaSpets; Axie Infinity benzeri, yeşil bir atmosfere sahip hayvan geliştirme oyunu. Bu oyundaki hayvanlar ise bildiğimiz hayvanlara kıyasla artık bilinç kazanmış birer savaşçıla. MetaSpets’de satın aldığınız normal ve altın yumurtalardan çıkan hayvanları büyütüp geliştirebilir, yapay zekaya ve insan rakiplerinize karşı dövüşlere katılabilirsiniz. 

Oyunda her hayvanın NFT olmasının yanısıra, hepsinin farklı özellikleri de bulunmakta. Bir yumurtadan çıkan hayvan; otçul, toynaklı bir dostumuz olabilirken, diğer bir yumurtadan etçil, tilki benzeri bir hayvan çıkabilir. Bu yaratıklar, beslenme şekilleri dikkate alınarak beslendikleri takdirde güçlenir. Türlerine göre savaşlarda kullanabildikleri kabiliyetleri, can havuzları, saldırı ve savunma puanları da değişiklik gösteriyor. Kışın çöllerden ziyade biraz yeşil görmek istiyorsanız, MetaSpets tam size göre. Oyunun yerel tokeni MSP’yi isterseniz oyun içinde harcayabilir isterseniz de havuza yatırıp pasif gelir elde edebilirsiniz.

4. Ookeenga

4. Ookeenga

Böcekler arasında geçen bir sivil savaşın ortasına atılmaya hazır olun! Tabii konu böcekler olunca temanın da yeşillik ve börtü böcek olması, sizi kışın karanlık atmosferinden çıkaracak.

Sıradaki oyunumuz Ookeenga, gerçekten özel bir oyun; strateji ögelerinin yanı sıra, bir NFT kart toplama ve içerisinde kule savunma gibi mini oyun türlerini de barındıran bir oyun. Ookeenga, gelir elde etmeniz için birçok farklı formül sunmakla beraber, sizi hikayesi olan bir evrenin içine de sürüklüyor. 

Ookeenga’da komuta ettiğiniz böcek ırkları, gerçek hayattaki böceklerden esinlenilmiş; havada savaşan ve uzak mesafeden hasar veren güve kümelerinden, düşmanı sayılarıyla bozguna uğratan karınca sürülerine ve ön saflarda yer alıp tank görevi gören kalın kabuklu böceklere kadar birçok farklı ünite oyunda mevcut. NFT olan kahraman böceklerin her bir uzvu (duyargaları, dokunaçları ve antenleri) özelleştirilebiliyor. Farklı özelliklerde ve savaşma stillerinde, değişik yeteneklere sahip böceklerinizle, kendi stratejinizi ve taktiklerinizi belirleyebiliyorsunuz. Derin özelleştirme seçenekleriyle Ookeenga, arkasında güvenilir bir geliştirici ekip barındırıyor ve oyuna sürekli yeni içerikler ekleniyor. Kışın “kazanmak için oyna” konseptine uygun, keyifli bir oyun.

5. GensoKishi Online

5. GensoKishi Online

GensoKishi Online, renkli ve pastel dünyası ile evden dışarı adım atmak istemeyeceğiniz kadar içeriğe sahip, devasa bir MMORPG. Ödüllü Nintento Switch ve PS4 oyunu Elemental Knights’ın metaverse’e aktarılmış hali. Eğer eski usül MMO’lardan sıkıldıysanız ve oynarken kazanacak bir şey arıyorsanız, bu büyük ölçekli oyunda kendinizi kaybedebilirsiniz. 

GensoKishi, klasik kaynak toplama, raid’lere katılma, yapay zekaya veya birbirine karşı savaşma gibi MMO mekaniklerinin yanında, kullancıların oyunun içinde kendi mini evrenlerini, görevlerini ve hikayelerini yaratmalarına da olanak tanıyacağı özellikleri yakında hayata geçirmeye başlayacak. Bu metaverse’te oyuncuların birbirleriyle evlenmeleri dahi mümkün. Eğer kışın evden çıkmamayı bahane edecek bir MMORPG arıyorsanız, GensoKishi tam size göre.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Trivians

6. Trivians

Televizyonun karşısında “Kim Milyoner Olmak İster?” izlemenin nostaljik hale geldiği günümüzde, telefondan bilgi sorusu oyunu oynamanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsanız, Trivians, bu kış günlerinde size ilaç gibi gelecektir. Eğer bilgisayarın başında vakit geçirmektense kanepeye uzanıp telefona bakmayı yeğleyenlerdenseniz, Trivians geniş ölçekli quiz dünyasıyla sizi cezbedebilir.

100,000’in üzerinde soru sayısıyla devasa bir soru havuzuna sahip olan bu oyunda Türkçe ve başka diller de mevcut. Aynı zamanda Trivia Royale gibi (PUBG’nin bilgi sorusu hali) sona kalanın kazandığı ve sorulara yanlış cevap verenlerin tek tek elendiği müthiş rekabetçi, keyifli oyun modları da mevcut. Liderlik sıralamaları için mücadele edebilir, arkadaşlarınızla birebir maçlar yapıp bildiklerinizle hava atabilir, tabii bunların hepsini yaparken aynı zamanda oyunda kullanabileceğiniz NFT’ler edinerek kazancınızı arttırabilir ve kazandığınız TRIVIA tokenlerini satarak kazanç da elde edebilirsiniz.

7. BovineVerse

7. BovineVerse

Sıradaki, yine yemyeşil ve otçul dostlarımızla dolu bir oyun! BovineVerse’te, inek ve boğa türevi NFT hayvan karakterleriyle maceralara çıkabilir, sosyalleşebilir ve gelir elde edebilirsiniz. Şu an için BovineVerse evreninin ilk oyunu Interstellar Rangeland piyasaya sürülmüş durumda. Bu strateji ve aksiyon RPG füzyonu oyunda,  kendi hayvanlarını yetiştirebilirsiniz, diğer oyuncular veya yapay zekayla dövüşerek ve çiftliklerinizi geliştirerek BVG ve BVT tokenlerini kazanabilirsiniz.

8. TaleCraft

8. TaleCraft

TaleCraft, yeni bir NFT kart ve masa oyunu. TaleCraft’ı özel kılan,  maçların benzer  oyunlardan daha heyecanlı veya daha taktiksel olması değil, kendine has bir NFT kart üretme mekaniği olması. Oyundaki kartların hepsinin özelliklerini siz belirliyorsunuz;  oyun içinde kazandığınız veya satın aldığınız farklı elementleri bir araya getirerek özel saldırı, savunma ve destek güçleri olan kartlar yaratabiliyorsunuz. 

Herkeste olan kartlarla yeni bir strateji üretmekten ziyade, kendi ürettiğiniz kartlarla karşılaşmalardan galip ayrılıp kazanç sağlamak, oyunun en keyifli kısımlarından biri. Eğer kart veya kutu oyunlarını seviyorsanız, bu oyunun tüm kış boyunca sizi kendine bağlayacağına emin olabilirsiniz.

9. League of Kingdoms

9. League of Kingdoms

Listemize, yemyeşil bir dünyada geçen ve şaşırtıcı derecede derinliğe sahip, gözde blockchain strateji oyunu League of Kingdoms ile devam ediyoruz. PvE ve PvP mekaniklerinin yanı sıra klanlar ve hatta kıtalar arası devasa savaşlara elveren, hem taktiksel çerçevede gerçek zamanlı savaşlar yaptığımız hem de büyük ölçekli stratejik haritasında hamleler yaptığımız oyun, bir nevi Stronghold, Total War, Age of Empires ve Clash of Clans kombosu.

League of Kingdoms'daki inşa edebileceğiniz, geliştirebileceğinizi ve yönetebileceğiniz kalelerden sorumlu olmalarının yanı sıra, bu kalelerden oluşan kocaman bir krallığa, hatta imparatorluğa hükmedebilirsiniz. Kalelerinizde çiftlik, kışla, altın madeni, taş ocağı, kereste kampı vb. birçok yapı inşa edebilir, birbirinden farklı ünitelerle sinerji yaratarak ordular kurabilir ve diğer oyuncularla veya yapay zekaya karşı mücadele edebilirsiniz. 

Ayrıca, yönettiğiniz krallığın teknolojik gelişmelerinden de sorumlusunuz; savaş ve üretimde yeni teknolojileri geliştirmek için, bir akademi kurabilir ve kendi ittifaklarınızın araştırma enstitüsüsünü kullanarak, daha önce araştırılmış mevcut teknolojilere daha hızlı ulaşabilirsiniz. Bunlara ek olarak, yaratık avlarına çıkabilir veya diğer oyuncularla diplomatik ilişkiler kurabilirsiniz.

LoK, gerçekten başarılı bir evren yaratmayı başarmış, oyuncu kitlesi geniş bir oyun. Eğer kışın sizi masadan kaldırmayacak, geniş ölçekli ve derin bir strateji oyunu arıyorsanız, League of Kingdoms “kazanmak için oyna” (P2E) konseptini bir strateji oyununa göre çok eğlenceli hale getirmiş diyebiliriz.

10. Step App

10. Step App

Kışın, mekanikleri gereğiyle sizi en çok ısıtacak oyun bu diyebiliriz. Fakat bu sefer evinizin konforlu ortamını unutun. İçliklerinizi kuşanıp, rüzgarlıklarınızı ve berelerinizi giyinme vakti! Step App Guiness Rekortmeni Usain Bolt’un da reklam yüzü olduğu bir FitFi, yani bir hareket ederek kazanma oyunu. Step App, oyuncuların yürümek, koşmak gibi egzersiz aktivitelerinden kripto token kazanmalarını sağlıyor. Oyuncuların oynamaya ve para kazanmaya başlamak yapmaları gereken çok basit; uygulamayı mobil cihazlarına indirmek, cüzdanlarıyla oturum açmak ve bir NFT spor ayakkabıya sahip olmak.

NFT'lerin ve coğrafi konum teknolojisinin birleşmesiyle oyuncular, aynı anda hem egzersiz yapabiliyor hem de gelir elde edebiliyor. Oyun, egzersiz aktivitelerinin yanı sıra rekabetçi aktiviteler de barındırıyor. Evden çıkıp arkadaşınıza veya diğer oyunculara karşı bir koşu yarışına girip aynı zamanda KCAL tokenleri kazanabilirsiniz.

Listemizin sizde sıcak çikolata ya da şömine etkisi yaratacağını umuyoruz! Şimdiden tüm okurlarımıza iyi oyunlar diliyoruz!

Bunun gibi daha pek çok oyun hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Spintop Gamepedia’yı ziyaret ederek 375’ten fazla oyun incelemesine ve 26 oyun rehberine erişebilirsiniz. “Kazanmak için oyna” konsepti hakkında daha çok bilgi edinmek isterseniz de Spintop Academy tam size göre!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın