Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Oyunu Kendi Sayıyor! #oyveotesi

İstanbul Oyunu Kendi Sayıyor! #oyveotesi

Batuhan
25.02.2014 - 13:27 Son Güncelleme: 15.03.2014 - 01:03
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul oyunu kendi sayıyor!

Partiler, seçimler değişse de, hikâye hep baki. Peki, sandık başında yaşanmış onca olaydan sonra, oylarımızı korumak için ne yapmalı? Oy ve Ötesi, işte tam bu soruya cevap vermek için kurulmuş siyasi partilerden bağımsız bir bilinçlendirme hareketidir.

Sosyal medyada da #oyveotesi hashtag'i ile hızla yayılan bu kampanyada isteyen 'gönüllü sandık gözetmeni olarak' sandığını ve oyunu koruyabilecek.

Twitter'da kısa sürede Trend Topic olan 'Oy ve Ötesi' kampanyası ile amaçlanan; İstanbul'daki 33.000 sandığa gözetmen dikmek ve seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak.

Onedio

İstanbul Oyunu Kendi Sayıyor! #oyveotesi

Yaklaşık 2 ay önce gönüllü gözetmenlik projesini başlatan ‘Oy ve Ötesi’ yerel seçimlere 2 aydan az bir zaman kala İstanbulluları gönüllü gözetmen olarak oylarını kendilerinin sayması için sandık başına bekliyor. Hiç bir siyasi parti ile bağlantısı bulunmayan ‘Oy ve Ötesi’ platformu, seçim günü görev almak isteyen 33 bin gönüllüyü İstanbul genelindeki sandıklarda görevlendiriyor. Seçim günü gönüllü sandık gözetmenlerinin denetiminde açılan her oy, gönüllü gözetmenler tarafından kayıt altına alınacak ve oyveotesi.com  üzerinden paylaşılabilecek.

Tüm partilerden bağımsız ‘Oy ve Ötesi’ platformu, İstanbullu seçmeni hem oy vermeye, hem de şehrin geleceğini belirlemede inisiyatif sahibi olmaya teşvik ediyor. 2011 seçimlerinde 52 milyon seçmenden 10 milyona yakınının oylarının geçersiz veya kullanılmamış olması, yaklaşık %20’ye yakın bir seçmen kitlesinin bu yönde bilinçlendirilmesi gerçeğini ortaya koyuyor.

‘Oy benim, saymak da görevim’ söylemiyle yola çıkan Oy ve Ötesi, 2014 yerel seçimlerinde İstanbul ayağının başarıyla tamamlanması durumunda, önümüzdeki diğer seçim dönemlerinde proje modelini tüm Türkiye genelinde yaymayı hedefliyor.

Seçim günü sandık başında gözetmen olmak isteyen İstanbulluların, ‘Oy ve Ötesi’ platformuna kayıt olmak için oyveotesi.org sitesine girmesi,kullanımı kolay kayıt adımlarını takip ettikten sonra gönüllü çalışmak istediği ilçeyi seçmesi yeterli. Kayıt olmak oldukça kısa ve kolay.

MediaCat

Kaynak: http://www.mediacatonline.com/oy-ve-o...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0