Görüş Bildir
Haberler
OY ve ÖTESİ GÖNÜLLÜLERNİN ÖZELLİKLERİ

OY ve ÖTESİ GÖNÜLLÜLERNİN ÖZELLİKLERİ

ilkay kas
19.10.2015 - 15:41

GEL TANIŞALIM ÖNCE!

Oy ve Ötesi kimlerden oluşur, nasıl tiplerdir, anası babası neyci acaba, kapıyı çalıp ben senin annenin babanın arkadaşıyım deyip kapıyı açtırır mı, ya da 'elektrik saatlerine bakcaz biz', 'su saatlerine bakcaz gibi olaylara girer mi', gibi kafandaki deli soruları sormak yerine gelip kayıt olabilirsin..Ama aklında bir fikir oluşması için: 

Sen de bu seçimlerde oyuna sahip çıkmak istiyorsan: 

http://sandik.oyveotesi.org/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrasinin Tadından Yenmeyecek Nitelikte Olduğunu Kavramış İnsanlardır.

Oy ve Ötesi gönüllüleri demokrasinin araçlarından birisi olan seçimlerin şeffaf ve adil olması için hareketsizlik eşiğini aşmış ve vatandaşlık görevinin hakkını veren yurttaşlardır.

Duran, Yan Gelip Yatan Değil Koşan ve Terleyen Vatandaşlardır.

Oy ve Ötesi gönüllüleri, demokrasinin verimliliği için seçim günü oy verip televizyon karşısında, hanım kesin oy çalıyorlar yorumunu yapmaktan vazgeçmiş, anayasanın kendilerine tanıdığı hakları kullanarak oylarına sahip çıkan bilinçli insanlardır.

Tamamen Bağımsız, Her Partiye Eşit Mesafede Dururlar.

Her bireyin kendi siyasi görüşü bulunmakla birlikte Oy ve Ötesi gönüllüleri seçim günü hiç partinin çıkarına veya zararına hareket etmez. Tamamen demokrasi yanlısıdırlar. Tüm partilere eşit mesafededirler.

Oy ve Ötesi Gönüllüleri Bilgili ve Konuya Hakimdirler!

Gönüllüler seçimden önce aldıkları eğitimler ile konuya tamamen hakimdirler. Alınan yüzyüze ve video eğitimleri sinidrmiş, eğitim dökümanlarını dikkatlice okumuş kişilerdir.

Uykusuzluk ile Yaşamayı Öğrenmişlerdir.

Sandık sorumluları ve Bina sorumluları seçim günü, ilçe sorumluları ve genel koordinasyon ekibinin son seçim öncesi ve sonrasında belirli sürelerde uyku ile ilişiğini kesmiş, seçim sürecinin olması gerektiği gibi işlemesi için çalışan ve çalışacak olan demokrasi gönüllüleridir. (canım varsa bir kahve getirebilir misin?)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her Türlü Duruma Hazırdırlar!

Gönüllüler seçim gününde, çantalarında kendi ilaçları, yeterli yiyeceklerini, karbon kağıtlarını, el fenerlerini, yedek batarya ve şarj aletlerini bulunduran adeta birer 'cevat kelle'dirler.

Seçim Gününün Danışılan İnsanıdırlar.

Seçim gününde sandık kurulu başkanlarının 'oy öteci çocuğu çağırın o bilir' şeklinde aradığı, bilgisine güvenilen, konuya hakim müşahitlerdir.

Kadın Erkek İşbirliğini Göstermişlerdir.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gönüllülerin 2/3 ü kadınken, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrasında gönüllüler arasında yapılan anket sonucunda gönüllülerin %51'i kadın olduğu belirlenmiştir.

Gönüllülerinin Önemli Bir Kısmı Gençlerden Oluşmaktadır.

7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra yapılan anket gösterdi ki, gönüllülerin %77'si 45 yaş altı insanlardan oluşmaktadır. %37 oranında 18-30 yaş %40 oranında ise 31-48 yaş aralığı gönüllüler bulunmaktadır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0