Görüş Bildir
Haberler
Oscar Kazananların Konuşma Yaparken Şimdiye Kadar En Çok Teşekkür Ettiği 12 İsim

Oscar Kazananların Konuşma Yaparken Şimdiye Kadar En Çok Teşekkür Ettiği 12 İsim

AbSurDMaN
28.02.2016 - 20:11

Bu sayılar tam 1396 oscar konuşması tekrar izlenerek çıkarılmış, Oscar kazanan kişiler onlar sayesinde kazandıkları için en çok bu isimlere teşekkür etmiş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Saul Zaentz - 15 kere teşekkür edildi

12. Saul Zaentz - 15 kere teşekkür edildi

Amerikalı film yapımcısı. En İyi Film dalında üç kere Akademi Ödülü kazanmış, 1996 yılında da Irving G. Thalberg Anı Ödülü'ne layık görüldü. 3 Ocak 2014'te vefat etti.

11. Martin Scorsese - 15 kere teşekkür edildi

Akademi Ödülü, BAFTA ve Altın Küre sahibi ABD'li film yönetmeni, senarist ve yapımcı. 1997 Amerikan Film Enstitüsü tarafından verilen AFİ Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü. 2007'de Köstebek (The Departed) isimli filmiyle, En İyi Yönetmen dalında Oscar'ın sahibi oldu.

10. Barrie M. Osborne - 16 kere teşekkür edildi

10. Barrie M. Osborne - 16 kere teşekkür edildi

Amerikalı film yapımcısı ve yönetmen. The Lord of the Rings serisi, Face/Off ve The Matrix gibi filmlerin yapımcısı olarak tanıyoruz

9. Francis Ford Coppola - 16 kere teşekkür edildi

9. Francis Ford Coppola - 16 kere teşekkür edildi

İtalyan asıllı ABD'li film yönetmeni, yazar ve yapımcı. Baba üçlemesinin yönetmeni olarak ün salmıştır. Coppola ayrıca 1980'li yıllarda çektiği Rumble Fish (Siyam Balığı) ve The Outsiders filmleriyle o dönemin gençliğine hitap eden yapıtlar ortaya koymuştur. Ayrıca; kendisi Nicholas Cage'in amcasıdır.

8. Sheila Nevins - 17 kere teşekkür edildi

8. Sheila Nevins - 17 kere teşekkür edildi

Amerikalı televizyon prodüktörü. Kendisi ayıla bayıla izlediğimiz HBO belgesellerinin patronu. Prodüktörlüğünü yaptığı işler toplamda 59 Emmy, 31 Peabody ve 21 Oscar ödülü kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Fran Walsh - 18 kere teşekkür edildi

7. Fran Walsh - 18 kere teşekkür edildi

Akademi Ödülü kazanmış Yeni Zelandalı film yapımcısı, yönetmeni, senaristi.

Ayrıca film müzikleri de besteledi. Bad Taste filminin yapımında tanıştığı Peter Jackson ile 1987 yılından bu yana beraber ve bütün filmlerine yapımcı ve senarist olarak destek verdi.

Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin senaryolarını, müziklerini bir süre de 2. ünite yönetmenliği yaptı. 76. Akademi Ödüllerinde 3 ödül birden kazandı, aynı gece Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filminin final şarkısı Into the West ile En İyi Orijinal Şarkı dalında Oscar aldı.

6. Tanrı - 19 kere teşekkür edildi

Beklenen en çok teşekkürün kendisine gideceğidir ama Allah'a şükredenlerin sayısı bu listenin ortasında kaldı.

5. Peter Jackson - 22 kere teşekkür edildi

Üç kez Akademi Ödülü kazanmış Yeni Zelandalı film yapımcısı, senarist ve yönetmen. İlk filmi Bad Taste'i 1987 yılında çekti. 1993 yılında Weta Digital isimli şirketi kurdu. Cennet Yaratıkları filmi ile ilk Akademi Ödülü adaylığını kazandı. Kendisinin ilk büyük bütçeli Hollywood filmi olan Sevimli Hayaletler 1996 yılında gösterime girdi.

Çocukluğundan beri J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi romanlarına hayran olan Jackson, eserlerin haklarını satın aldıktan sonra üçlemeyi beyazperdeye aktardı. Yönetmen, ilk filmdeki çalışmasıyla üç dalda (En İyi Film, Yönetmen, Uyarlama Senaryo) Akademi Ödülü'ne aday oldu. Üçüncü film Kralın Dönüşü, Jackson'a En İyi Film, Yönetmen, Uyarlama Senaryo dallarında Akademi Ödülü kazandırdı.

4. George Lucas - 23 kere teşekkür edildi

ABD'li film yapımcısı, yönetmen ve yazar. Yıldız Savaşları (Star Wars) ve ardından (Steven Spielberg ile birlikte) Indiana Jones serilerini yarattı. Steven Spielberg gibi dünyanın yaşayan en büyük yönetmenlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

3. James Cameron - 28 kere teşekkür edildi

3. James Cameron - 28 kere teşekkür edildi

Yönetmenlik yanında senarist ve prodüktördür. Titanik, Terminator, Aliens ve Avatar gibi ödüllü Hollywood filmleri bulunur.

Film kariyerine senaristlikle başlayan Cameron yönetmenliğe daha sonra kısa metraj bir bilim kurgu olan Xenegenesis adındaki film ile başladı. Gördüğü bir rüyadan etkilenen James Cameron Terminator'ü yaratmaya o zaman karar verdi. Fakat daha yeni tecrübesi olmadığı düşünülerek senaryosunu yazdığı Terminator için yapımcı şirketlerden onay alamadı. Sonunda amacına ulaştı ve kült statüsüne ulaşacak olan bu filmi yaratabildi. Filmin devamı da ilk filmin gişe başarısının sonucu çekildi ve o da bir öncekini aratmadı. Cameron, bilim kurgu örnekleri vermeye devam etti ve Aliens, Abyss gibi yapımları çekti. James, 1997'de tüm dünyada adını duyurdu ve rekorlar kıran Titanik için senarist, yapımcı oldu ve yönetmen koltuğuna oturdu. Rekorlara imza atan filmi Titanik onun En İyi Yönetmen dahil (11 Oscar) o yılki neredeyse tüm ödülleri kazanmasını sağladı. Yine kendi filmi olan Avatar 6. haftasında Titanik'in elinde tuttuğu rekoru kırdı. Bir bakıma James Cameron kendi rekorunu kırarak çıtayı biraz daha yükseltti. Bir süre belgesel çekimlerine ağırlık veren Cameron, Avatar ile yeniden beyaz perdeye döndü. Filmin yapımında Fusion Camera System teknolojisini kullandı. Avatar 17 Aralık 2009'da ABD sinemalarında gösterime girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Harvey Weinstein - 34 kere teşekkür edildi

ABD'li film yapımcısı ve sinema filmi stüdyosu başkanı.

26 yaşındayken Miramax Films şirketini kurdu. 2005 yılından beri erkek kardeşi Bob Weinstein ile Weinstein Company'nin başkanlığını yapıyor.

1. Steven Spielberg - 42 kere teşekkür edildi

1. Steven Spielberg - 42 kere teşekkür edildi

Amerikalı sinema yönetmeni, yapımcı ve senarist.

Filmleri büyük gişe başarıları kazandı, tüm zamanların en çok hasılat yapan yapımlarına imza attı. Premiere dergisince film endüstrisindeki en güçlü ve en etkili figürdür. 70’lerden 90’lara üç önemli döneme damgasını vuran ve uluslararası arenada hit olup en çok gişe başarısı kazanmış Jaws, E.T. ve Jurassic Park filmlerini yönetmiş, sinema endüstrisinin köşe başlarından birini tutan DreamWorks Pictures’ı kurmuştur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
34
23
8
7
7
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Meraklı

Steven Spielberg'e tanrıdan 2.5 kat daha fazla teşekkür edilmiş hujuhuju

Pasif Kullanıcı

Steven Spielberg'e tanrıdan daha fazla teşekkür edilmiş :D

Franky

Bende kubrick sandım

Orhun Yiğit

zaten adamlar bi nebze tanrı gibi hayat yaşıyo tanrıya teşk etmelerine tabikide gerek yok !