Görüş Bildir
Haberler
Orhan Boran Kimdir, Nereli, Eşi Kim? Orhan Boran Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Orhan Boran Kimdir, Nereli, Eşi Kim? Orhan Boran Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Elif Ateş
25.05.2022 - 18:44

Türkiye'de ilk stand-up gösterisi geleneğini başlatan Orhan Boran, vefatıyla pek çok kişiyi üzmüştü. Radyoda yaptığı esprilerle geniş kitleleri kendine hayran bıraktı. Özellikle Yuki ve Kayınbirader tiplemeleri çok sevildi. Orhan Boran, aynı zamanda pek çok filmde oyunculuk yaptı. Ayrıca Orhan Bora'nın Leyleğin Ömrü adında bir kitabı bulunur. Peki Orhan Boran kimdir, eşi kim, nereli? Orhan Bora kaç yaşında ve ne zaman öldü? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orhan Boran Kimdir?

Orhan Boran

Orhan Boran, 30 Haziran 1928 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Hikmet Boran, annesi ise Talia Yaramandır. Orhan Boran, aslen Balıkesir Savaştepelidir. Ayaküstü Gırgır adlı stand-up gösterisi ile bilinir.

Orhan Boran, Güler Boran ile evlidir. Burak ve Arzu adında iki çocuğu vardır.

Orhan Boran'ın Eğitim Durumu Nedir?

Orhan Boran Galatasaray Lisesi

Orhan Boran, lise öğrenimini okumak için Edremit Cumhuriyet Lisesi'ne gitti. Ancak daha sonradan Galatasaray Lisesi'ne geçiş yaptı. Üniversitede Türkoloji bölümüne girse de okulu yarıda bıraktı.

Orhan Boran Kaç Yaşında ve Ne Zaman Öldü?

Orhan Boran hastalık

Orhan Boran, 26 Mayıs 2012 yılında 83 yaşındayken hayatını kaybetti. Uzun süre kolon kanseri hastalığı ile mücadele eden Orhan Boran Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın