Görüş Bildir
Haberler
Onlara Hiç Bu Gözle Bakmadınız! Hepimizin Bayıla Bayıla İzlediği Dizi ve Filmlerdeki Karakterleri Psikolojik Açıdan İnceliyoruz

Onlara Hiç Bu Gözle Bakmadınız! Hepimizin Bayıla Bayıla İzlediği Dizi ve Filmlerdeki Karakterleri Psikolojik Açıdan İnceliyoruz

Nergis
08.09.2020 - 10:55

#8'i izlerken hiç böyle düşünmemiştim! 😱

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 'Taht Oyunları'ndaki Daenerys Targaryen

1. 'Taht Oyunları'ndaki Daenerys Targaryen

Dizi boyunca Daenerys'ı birçok farklı biçimde gördük. Kendisi sürekli olarak istismara uğradığı ve oldukça sağlıksız bir ailenin içinde büyüdü. Ayrıca birçok psikolog bu karakteri çözümlerken karakterin çocukluk travmaları ve korkularının karakteri oluşturduğunu ve bunların üçe ayrılığını söylüyor: kurban, kurtarıcı ve saldırgan. Daenerys dizi boyunca devamlı olarak insanları kurtarmak için çaba gösteriyor. Bunun nedeni çocukluğu boyunca kimsenin onu kurtarmaya çalışmamış olması. Ve son olarak, güç peşinde koşuyor çünkü çocukluğu boyunca hiçbir kararı kendi verememiş.

2. 'Sex and the City'den Carrie Bradshaw

2. 'Sex and the City'den Carrie Bradshaw

Birçok psikolog bu karakterin analizini yaptığında karakterin oldukça çocuksu davranışları olduğunu, 30 yaşını geçmiş olsa da hayatta hala kendisini kurtaracak beyaz atlı prensini beklediğini ve kendi ekonomik sorunlarını bir türlü çözemediğini söylüyor. Carrie'nin bütün düşünce ve eylemleri aşkı bulmak için. Basit ve sade ilişkileri sevmemesi de bu yüzden. Bu ilişkilerin gerçek olmadığını düşünüyor. Tabii böyle olunca farkında olmadan gerçek bir ilişkiden ve evlilikten de kaçıyor. Bunun en büyük kanıtı ise hayatına aldığı erkeklerin neredeyse hepsinin kısa süreli ilişkiler istiyor olması ve Carrie'nin onları aslında bu neden dolayı seçiyor olmasından kaynaklanıyor.

3. 'House M.D.' dizisindeki Gregory House

3. 'House M.D.' dizisindeki Gregory House

Kendine çok güvenen, son derece entelektüel, her zaman kuralları çiğneyen ve insanlarla anlaşamayan House gibi karakterler izleyicileri tarafından genellikle çekici bulunuyorlar. Tabii dizide karakterin sosyopat olduğuna da değiniliyor. Peki gerçekten sosyopatlar böyle mi? Normalde sosyopatlar empati duygusundan yoksun, kolay kolay bir şeyleri sevemeyen ve arkadaşlık kuramayan insanlardır. House ise bunları saklamaya çalışıyor olsa da aslında bu özelliklerin hepsini gerçekleştirebiliyor. Arkadaşlarının ve hastalarının kötü olduğunu hemen anlıyor ve onların yanında oluyor. Bunu bazen çok kaba bir biçimde gerçekleştiriyor olsa da insanları sevmediğinden değil de başka türlü nasıl iletişim kuracağını bilemediğinden yapıyor...

4. 'Taht Oyunları'ndaki Cersei Lannister

4. 'Taht Oyunları'ndaki Cersei Lannister

Kendisi istediği her şeyi gerçekleştirebilen, insanları manipüle etme gücüne sahip ve acımasız görünme konusunda üstüne tanınmayan güçlü bir kadın. Onun için diğerlerinden daha güçlü olmak her zaman en önemli durum ve bundan dolayı da en basit tabiriyle Cersei tipik bir narsist. Narsistler kendilerinden başka kimseyi tam anlamıyla sevemezler. Cersei için söyleyebileceğimiz tek istisna çocuklarıymış gibi görünse de onlar için bile şu soruyu sormaktan çekinmiyor: 'Onları gerçekten seviyor muyum yoksa onlar benim bir yansımam olduğu için mi onları seviyorum?'

5. 'Friends' dizisindeki Monica Geller

5. 'Friends' dizisindeki Monica Geller

Kulağa şaşırtıcı gelse de Monica da Cersei kadar narsist bir karakter! Onu şimdiye kadar hiç bu şekilde düşünmemiş Friends hayranları bize kızmasın çünkü psikologlar onun bazı davranışlarının bu yönde olduğunu söylüyorlar. Monica çocukluğu boyunca her zaman abisinin gölgesinde kalmış ve bu durum onun yetişkinlik hayatında karşısına çıkan büyük bir travma yaşamasına sebep olmuştur. Bundan dolayı da kendisi bir mükemmeliyetçidir ve bir şeyleri kontrol etmeden duramaz. Disiplin onun için hayattaki en önemli şeylerden biridir. Ayrıca bir şeyleri her zaman kazanmak ve ilk yapan olmak için çabalar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Sex and the City' dizisindeki Samantha Jones

6. 'Sex and the City' dizisindeki Samantha Jones

Samantha de ne istediğini bilen ve başkalarının fikirlerine pek aldırmayan oldukça güçlü bir kadındır. Toplumda kabul gören normlara karşı çıkar ve bundan dolayı da ne evlenir ne de çocuk doğurur. Hiçbir zaman kendi ailesinde de bağımlı olmamış ve kimseyi kendinden daha çok sevmemiştir. Bütün bunlar onun tercihi olsa da Samantha'nın böyle bir karaktere sahip olmasına karşın yakın arkadaşlık ilişkileri olması oldukça tuhaf bir durumdur. Duygusal ilişkilerde bu kadar kaçan ve kimseye ihtiyaç duymadığını söyleyen bir karakterin yakın arkadaşları olması oldukça problemli bir durumdur.

7. 'Desperate Housewives' dizisindeki Susan Delfino

7. 'Desperate Housewives' dizisindeki Susan Delfino

Her şey yolunda gözükse de aslında Susan'ın kurban psikolojisi vardır. Örneğin kendiyle alakalı herhangi bir sorunu çözdüğünü dizi boyunca hiç görmedik ama eşinin ya da kızının birçok sorunu için kendinden çok daha fazla uğraşmış bir karakterdir Susan. Ayrıca kendisi bunu bilinçli yapıyor olmasa da hayatta acı çeken taraf olmayı sürekli tercih eder ama kendi hayatını iyileştirmek için hiçbir şey yapmaz. Bunun nedeni annesiyle olan dengesiz ilişkisidir. Susan çocukluğu boyunca hiçbir zaman öz güven kazanamamış ve her zaman en kötüsünü düşünerek büyümüştür.

8. Ve son olarak, 'Şeytan Marka Giyer' filmindeki Miranda Priestley

8. Ve son olarak, 'Şeytan Marka Giyer' filmindeki Miranda Priestley

Kendisi oldukça mükemmeliyetçi, hiçbir şeyden memnun olmaya, başkalarının fikirlerini asla kabul etmeyen ve iş hayatını her şeyin önüne koyan başarılı bir kadındır. Etrafındaki herkes ondan korkar ve çalışanları aynı zamanda ona karşı hayranlık duydukları için işi hiçbir zaman bırakmazlar, ki bu da aslıda tipik bir Stockholm Sendromu örneğidir. Patronları ne kadar kısıtlayıcı olursa çalışanlar da o kadar iyi iş yaparlar.

Sizin ilginizi en çok çeken hangisi oldu? Yorumlarda buluşalım...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
16
8
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yulier

Miranda Priestly seni çok seviyorum muhteşem bir karaktersin