Görüş Bildir
Haberler
Olaylı Belgesel Bakur Sonunda Gösterimde

Olaylı Belgesel Bakur Sonunda Gösterimde

Hande öçalan
12.06.2015 - 19:10 Son Güncelleme: 12.06.2015 - 20:02

Dünyayı saran belgesel furyasının Türkiye'deki en renkli temsilcilerinden Documentarist 'in 8. İstanbul Belgesel Günleri bu sene 13-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Documentarist'in zengin programında, Nisan ayında İstanbul Film Festivali'nde 'kültür bakanlığı gösterim şartlarını yerine getiremediği' gerekçesiyle sansürlenerek izleyiciyle buluşamayan ve yeni sinemacılar arasında zincirleme protestoları da beraberinde getiren, Bakur (Kuzey), nihayet gösterilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Film Festivali'nde Yasaklandı, Documentarist'te Gösterimde

İstanbul Film Festivali'nde Yasaklandı, Documentarist'te Gösterimde

38 ve 5 No'lu Cezaevi gibi ödüllü belgesellerin yönetmeni, Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu'nun, 1973-2008 yılları arasında yaşayan Halil Dağ 'ın anısına ithaf ettikleri Bakur, PKK kamplarındaki hayatı anlatıyor. PKK üyelerini yaz-kış yaşadıkları alanlarda, günlük hayatlarının içinde belgeleyen film, Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın 1920'den sonra dört ülkenin topraklarında kalarak bölünmüş olduğu haritalı anlatımlara da yer veriyor. PKK üyeleriyle röportajlar ve gerillaların yaşantısının iç yüzünü anlatan belgesel, Kürt kimliğine dair hem bir araştırma hem de bir nevi tanıklık.

Filmin fragmanına göz atmak isteyenler için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abdullah Ben

hande hanım paylaşım için teşekkürler

hellkeeper1905

Bu belgeselin yapımında emeği geçen herkesin ANASINI SiKEYİM...

Neo Kiwwit

amk ne kadar meraklisiniz bu tarz haberler yapmaya s.kerim ! Eli kanli insanlari masum gostermeye temiz gostermeye cabanizin altinda kalacaksiniz !