Görüş Bildir
Haberler
Okulun 'Gönüllü Annesi': Harç da Karıyor, Temizlik de Yapıyor

etiket Okulun 'Gönüllü Annesi': Harç da Karıyor, Temizlik de Yapıyor

ATKN
23.10.2016 - 20:11 Son Güncelleme: 24.10.2016 - 01:09

6 çocuk annesi Aslı Genç, çocuklarının eğitim gördüğü, eşinin de çalıştığı Sivas'ın Şarkışla ilçesindeki okulda temizlikten tadilata kadar birçok işte 'gönüllü' olarak görev alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk eşinden 2, ikinci eşinden 4 çocuğu olan 40 yaşındaki Aslı Genç, günün büyük bir bölümünü eşinin engelli kadrosundan memur olarak çalıştığı ve 2 çocuğunun okuduğu Kahraman Köseoğlu İlkokulu'nda geçiriyor. 

Aslı Genç, okulun ‘gönüllü annesi’ olarak biliniyor ve gün boyu okuldaki temizlik ile tadilat işlerine yardımcı oluyor.

Okulda tadilat işleri sırasında zaman zaman harç karıyor, işçilere çay demliyor.

Okulda tadilat işleri sırasında zaman zaman harç karıyor, işçilere çay demliyor.

Bir çocuğunun okuduğu Sefil Selimi Ortaokulu'nda da taşımalı eğitim gören çocuklara yemek dağıtımına yardımcı oluyor.

Bir çocuğunun okuduğu Sefil Selimi Ortaokulu'nda da taşımalı eğitim gören çocuklara yemek dağıtımına yardımcı oluyor.

Genç'in çocuklarının en küçüğü 7, en büyüğü 24 yaşında.

Aslı Genç, eşinin esnaf olduğunu, iki kez beyin kanaması geçirince işlerinin bozulduğunu ve iflas ettiğini anlatıyor. Tedavisinin ardından Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na giren kocasının Kahraman Köseoğlu İlkokulu'na memur olarak atandığını belirten Genç, 2 çocuğunun da aynı okulda eğitim gördüğünü söylüyor.

Genç, hem eşine yardım etmek hem de boş zamanını faydalı işlerle değerlendirmek için eşinin görev yaptığı okulda ‘gönüllü anne’ olmak istediğini, bu nedenle her türlü yardımı yapmak için gününün önemli bir bölümünü okulda geçirdiğini ifade ediyor. 

Bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini belirten Genç, 'Çocuklar, aileler, öğretmenler beni seviyor. Okulda olmak beni rahatlatıyor. Evde durmaktansa orada olmak, onlara yardım etmek, eşime yardım etmek bana daha iyi geliyor' diyor.

Öğrencilerle ilgilenirken kendi çocuklarıyla ilgileniyormuş gibi olduğunu, temizlik dışında öğle yemeği dağıtımına da yardım ettiğini anlatan Aslı Genç, 'Bir yıl içerisinde de okul içerisinde yaklaşık 2 ton atık kağıt topladım. Okulda, elimden geldiğince her şeye yardımcı olmaya çalışıyorum' diyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kendisi ne kadar zor durumda olursa olsun, dardaki insanlara yardım etmeye çalışıyor'

'Kendisi ne kadar zor durumda olursa olsun, dardaki insanlara yardım etmeye çalışıyor'

Aslı Genç’in eşi Orhan Genç ise eşinin 'iyilik meleği' olduğunu belirterek, 'Her darda kalana yardım etmeye çalışıyor. Kendisi ne kadar zor durumda olursa olsun, dardaki insanlara yardım etmeye çalışıyor' diyor.

Kahraman Köseoğlu İlkokulu Müdürü Feyyaz Coşkun da Aslı Genç'in örnek gösterilecek veli ve anne olduğunu belirterek şunları söylüyor:

'Öğrencilerimize sürekli destek veriyor. Okulumuzdaki her türlü eksiklik, malzeme, ihtiyaç ve eşine yardımcı olmasıyla, tarif edilemeyecek şekilde bizlere destek veriyor. Hem okulumuzun hem eşinin hem çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor, tamamen büyük bir özveriyle çalışıyor. Okulda bir şey lazım olduğu zaman 'Aslı hanım' diye bağırıyoruz, bunu sadece bizler değil, hem öğretmen arkadaşlarımız hem de diğer veliler yapıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
279
96
15
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Elleri öpülesi kadın. İyi ki var.

Pasif Kullanıcı

efsane kadın.

Deneri

Benim lisemde de böyle eş olan cocuklarida bizimle ayni okulda okuyan amcamız teyzemiz vardı.Emektar insanlar bir başka...en güzelini yapıyorlar.