Görüş Bildir
Haberler
Okulların Deprem Güvenliğinin Artırılması İçin Verilen Önerge AKP ve MHP Tarafından Reddedildi

etiket Okulların Deprem Güvenliğinin Artırılması İçin Verilen Önerge AKP ve MHP Tarafından Reddedildi

TBMM’de, “Okul güvenliği” önergesi reddedildi. Okulların depreme dayanıklılığının artırılması amacıyla MEB bütçesinin 10 milyar TL yükseltilmesi talebine, AKP ve MHP’li milletvekilleri “Hayır” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, HDP milletvekilleri Garo Paylan, Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu, okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için MEB’in yatırım bütçesinin artırılması talebiyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na önerge sundu. Önerge, komisyonun AKP ve MHP’li üyelerinin ret oyu ile geri çevrildi.

HDP milletvekilleri, “Okulların deprem güvenliğinin sağlanması için MEB bütçesi 10 milyar TL artırılsın” önergesini önceki gün toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sundu. MEB’in yatırım bütçesinin sınırlı olduğunu ifade eden HDP’li Garo Paylan, “Okullarımızın gerek depreme güvenli hale getirilmesi için gerekse çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi yatırım bütçenizin artırılmasını öneriyoruz. MEB yatırım bütçesinin 10 milyar TL artırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Teklif, komisyonun AKP ve MHP’li üyelerinin oyları ile reddedildi.

Atama önergesi de reddedildi

Atama önergesi de reddedildi

Reddedilen bir diğer önerge ise “200 bin öğretmenin atanabilmesi için MEB’e 20 milyar TL kaynak verilsin” önergesi oldu.

HDP’li Garo Paylan, MEB’in yalnızca emekli olan öğretmenlerin yerine atama yapabileceğini söyleyerek “Bu bütçeyle ek öğretmen ataması yapılamıyor” dedi. Önerge ile 200 bin öğretmen ataması yapılabilecek 20 milyar TL’lik kaynağın eğitim bütçesine aktarılmasını teklif ettiklerini belirten Paylan, Yüz binlerce öğretmen bekliyor, gelin bütçeyi 20 milyar TL artıralım, 200 bin öğretmenin atamasını hep beraber yapalım” dedi. Komisyonun AKP ve MHP’li milletvekilleri, bu önergeye de ret oyu verdi.

"Bakan da bizimle hemfikirdi"

"Bakan da bizimle hemfikirdi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önergelerin reddedilmesini BirGün’e değerlendiren Paylan, “Ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimiz içinde yaşamına son verenler var” ifadesini kullandı. 

Bakanlık bütçesinin, “Saraylara ve yandaşlara giden kaynakların bir bölümü kesilerek” artırılabileceğini belirten Paylan, “Milli Eğitim Bakanı da bizimle hemfikirdi ancak AKP’li ve MHP’li üyeler, ‘Hayır’ dedi” diye konuştu.

Sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları 👇

Sosyal medyadan gelen tepkilerden bazıları 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
318
127
29
14
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Adamlar eğitime karşı... Sağlıklı eğitime tümden karşı...... "Güvenli " eğitime külliyen karşı...... ...... Tek hücreli canlılar.... ..... 😠😡🤪

aslı berker

Ve hala bunlara oy vermeyi düşünenler var evet hala var bunca tuhaflığa haksızlığa rağmen aklım almıyor biri bana anlatsın valla kafayı yicem.

Oleotie

AKP'li troller neden reddedildiğini bi anlatabilir mi??? Daha önce de Hatay ve diğer illerde yakılan ormanlar araştırılsın önergesini reddetmişlerdi. Neden r... Devamını Gör

Ahmet Yanık

Onlar buraya bakmıyor