Görüş Bildir
Haberler
Okul Temizliği İçin Neler Yapmalıyız?

Okul Temizliği İçin Neler Yapmalıyız?

Şebnem Sucu
19.10.2021 - 10:52

Okul çocukların eğitim aldıkları ve sosyalleştikleri eğitim alanlarıdır. Sayı olarak oldukça kalabalık olan bu ortamlar bulaşıcı hastalıkların yayılmasına zemin hazırlayan bakteri ve mikropları teşvik etmektedir. Her türlü kir ve bakteri faaliyetlerinin önlenebilmesi açısından gerekli olan en önemli unsurların başında okul temizliği gelmektedir. Her okulda temizlik görevlisi bulunsa da temizlik konusunda öğrencilere de bir takım görevler düşmektedir. Bu durumun bilincinde olan herkes okul temizliği için neler yapmalıyız konusunu sıklıkla araştırmaktadır. İşte okul temizliğine dair merak edilen tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okullarda çocukların ve görevlilerin sağlıklı bir biçimde eğitimi sürdürebilmeleri adına okulun her alanında detaylı ve özenli temizliğin yapılması önemlidir. Gereken önem verilmediğinde meydana gelebilecek sağlık problemleri ve salgın hastalıklar eğitimi sekteye uğratabilecek seviyelere ulaşabilir. Dolayısıyla uygun temizlik malzemeleri ile sınıflar, koridorlar ve tuvaletler temizlenmelidir. Aynı zamanda Öğrenciler okul temizliği konusunda bilinçlendirilmeli ve üzerine düşen görevleri yerine getirerek okuldaki temizliğe destek olmalıdırlar. İşte okul temizliği için ne yapmalıyız konusunda hassas olanlar için bazı öneriler…

Okul Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Okul Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Özellikle ilkokullarda çocuklar aşırı hareketli olduklarından dolayı etrafın kirlenmesine neden olabilmektedirler. Hatta küçük çocuklar tuvaleti kullanma konusunda da zaman zaman sorunlar yaşayabilmektedir. Dolayısıyla okul temizliği yüzeysel değil tüm bakteri ve mikropları yok edecek türden olmalıdır. 

İçinde kimyasal bulundurmayan temizlik ürünleri kullanımına dikkat edilmelidir. Masalar, sıralar, yüzeyler, kapılar kısaca okulun her alanı bu temizlik maddeleri ile temizlenmelidir. Temizliğin ardından okul içinde biriken çöpler ortamdan uzaklaştırılarak bakteri ve mikropların üremelerine engel olunması sağlanmalıdır.

Okul Temizliği için Neler Yapmalıyız?

Okul Temizliği için Neler Yapmalıyız?

Okulun kilit alanlarının, yani çocukların sık temasta bulunduğu alanların her zaman hijyenik olması için düzenli olarak okul temizliği yapılmaktadır. Temiz bir okul sıhhi olmaktan fazlasını içerir. Ayrıca temiz bir okul başarının ve tüm öğrenci, öğretmen ve velilerin okulu ile gurur duymasına olanak tanır. 

Ancak okul temizliği bir ekip işi olduğundan öğrenciler de bu konuda özenli olmalıdırlar. Bunun için çocukların yerleri silmesine istemenize gerek yok, kendi çöplerini çöp kutusuna atmak gibi küçük görevleri yerine getirmeleri yeterlidir. Bunun haricinde okula giden çocuğunuza konuyla ilgili şu öğütlerde bulunabilirsiniz;

- Ayakkabı altına yapışan toz, kir ve çamur binaya girmeden önce paspasa silinebilir. Küçük bir detay olsa da okul temizliği adına büyük bir adımdır.

- Eldeki ya da cepteki çöpler mutlaka çöp kovasına atılmalıdır.

- Kantinden alından yiyeceklerin ambalajları çöp kovasına atılmalıdır.

- Tuvaletler dikkatli kullanılmalıdır. Tuvaletten çıktıktan sonra tuvaleti temiz bıraktığınızda emin olmalısınız.

- Okul ve sınıf duvarlarına tekme atmak ya da yazı yazmak gibi eylemlerden kaçınmak gerekir.

- Sıra, masa, akıllı tahta gibi okulda yer alan tüm araç gereçlere zarar verilmemelidir.

- Kalemtıraş kutusunda birikenler yerlere ya da sıranın altına değil, çöp kutusuna boşaltılmalıdır.

- Beslenme saatinden sonra masanızdaki yiyecek kırıntıları, peçeteler ve içecek kutuları masada bırakılmamalıdır. 

Bu gibi küçük önemler okulda temizliği beraberinde de çocuklarda sorumluluk hissini geliştirir. Okul temizliği zaten görevliler tarafından yapılan ayrı bir iştir. Çocuklar yalnızca biraz özenli davranarak ortamın temizliğine katkıda bulunabilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?