Görüş Bildir
Haberler
Okul Kapısına Gelip YKS'ye Girmekten Vazgeçen Genci Vatandaş İkna Etti

Okul Kapısına Gelip YKS'ye Girmekten Vazgeçen Genci Vatandaş İkna Etti

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ikinci oturumunda sınav alanına gelen ama sınava girmek istemeyen genci son dakikada bir vatandaş ikna etti. İkna olan genç, bu sefer de kimliği olmadığı için sınava giremedi.

Genç, basına yaptığı açıklamada “Zaten öylesine gelmiştim. 18 yaşındayım. Sınava girmeyecektim, üniversite benim için vakit kaybı. Ben iş kuracağım.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve üç oturum şeklinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ikinci oturumu, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) başladı. 

Sınav yerine gelen ama eşyalarını tutması karşılığında 7 lira isteyen emanetçiye ücretini vermek istemeyen 18 yaşındaki Boran Elaldı, sınava son birkaç dakika kala sınava girmekten vazgeçerek geri döndü. 

O sırada Vehbi Yıldırım adlı vatandaş 18 yaşındaki genci ikna etmeye çalıştı ve Boran Elaldı’nın sırtından iterek sınav alanına getirdi. 

Üniversitenin kapısında bekleyen aileler Vehbi Yıldırım’ı ve Boran Elaldı’yı alkışlayarak destekledi. Fakat Boran Elaldı bu sefer de kimliği yanında olmadığı için sınava giremedi.

18 yaşındaki Boran Elaldı’yı sınava girmesi için ikna eden Vehbi Yıldırım, “Çocuğun özgüveni yok. Ona üzüldüm, kendi çocuğumu onun yerine koydum. Güneş gözlüğüyle gelmiş, içeri almadılar, onu bahane ederek gitti. Sonra ben onu orada gördüm ve ikna ettim. Benim çocuğum zaten yarım saat önce içeri girmişti” şeklinde konuştu.

“Üniversite benim için vakit kaybı, ben iş kuracağım” 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
33
18
8
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caps

En azından belli bir hedefi var, mantıksızda sayılmaz. Bu ekonomide zor biraz yatırım falan ama inşallah başarılı olur.

BulmayinLanBeniV3

Hedefi neymiş? İş kuracak? Ne kuracak? Neyle kuracak? Kimle Kuracak? Hangi bilgi ve tecrübesi var iş kurmak için? Hedefi mi oluyor şimdi?

Adam

sen üniversite oku yine iş kur hatta okurken kur . güzel networklerde yaparsın sektörel anlamda. niye korkuyorsunuz ki üniversiteden bu kadar