Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Okuduktan Sonra Bomboş Tavana Baktırırken Koca Bir Ömrü Sorgulatacak 20 Kitap Cümlesi

etiket Okuduktan Sonra Bomboş Tavana Baktırırken Koca Bir Ömrü Sorgulatacak 20 Kitap Cümlesi

Serngl
13.03.2018 - 22:00

Herkesin mutlaka kendinden bir parça bulacağı, en güzel 20 kitap cümlesini sizler için derledik. ☺️

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Jose Mauro De Vasconcelos - Şeker Portakalı

Şimdi acının ne olduğunu gerçekten biliyordum. Ayağını bir cam parçasıyla kesmek ve eczanede dikiş attırmak değildi bu. Acı, insanın birlikte ölmesi gereken şeydi. Kollarda, başta en ufak güç bırakmayan, yastıkta kafayı bir yandan öbür yana çevirme cesaretini bile yok eden şeydi.

2. Yusuf Atılgan - Aylak Adam

Ağaç dalındaki, gövdeden ayrılma eğilimini fark ettin mi bilmem? Hep öteye öteye uzar. Gövdenin toprağa kök salmış rahatlığından bir kaçıştır bu. Özgürlüğe susamışlıktır.

3. Harper Lee - Bülbülü Öldürmek

...gerçek cesaretin ne olduğunu görmeni istiyordum, gerçek cesaretin eli tüfekli bir adamla ilgisi olmadığını. Daha başlamadan yenildiğini bile bile başlamak ve her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar devam etmek olduğunu. Nadiren de olsa bazen kazanırsın.

4. John Steinbeck - Fareler ve İnsanlar

Hani bazen olur ya; yaşanan o an yerleşti kaldı ve tek bir andan çok daha uzun bir süreye yayılıp geçmek bilmedi. Sesler durdu, hareketler durdu, bütün bunlar tek bir andan çok ama çok daha uzun sürdü.

5. Franz Kafka - Milena'ya Mektuplar

Sana şöyle söylemek istiyorum: Gelme. Bir gün gerçekten ihtiyacım olduğunda ve senden gelmeni istediğimde, hemen geleceğin umudu kalsın bende ama şimdi gelmesen daha iyi çünkü yine gitmek zorunda kalacaksın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gabriel García Márquez - Yüzyıllık Yalnızlık

Birisi kabuk tutmuş yaralarımızı okşamaya başladığında, cırt diye açılıveriyor ve kanamaya başlıyor yeniden oluk oluk. Birine teslim olduğumuzda ve içimizi döktüğümüzde, bedenimiz ve ruhumuz kan içinde kalıyor. O yüzden değil mi içimizi tutmalarımız, birine teslim olmaktan korkmalarımız, ortalıkta gergin ve tedirgin dolanmalarımız?  'Anlatsam mı, anlatmasam mı?'  kararsızlığımız. 'Bu sevgi beni acıtır mı?'  kuşkularımız.

7. Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı

Gel. Yeniden iyi biri olmak mümkündür, demişti tam telefonu kapatırken. Öylesine söyleyivermişti; son anda aklına gelmiş gibi. Yeniden iyi biri olmak.

8. Antoine de Saint-Exupery - Küçük Prens

Büyükler sayılardan hoşlanır. Onlara yeni bir dostunuzdan söz açtınız mı, hiçbir zaman size önemli şeyler sormazlar. Hiçbir zaman: 'Sesi nasıl? Hangi oyunu sever? Kelebek toplar mı?' diye sormazlar. 'Kaç yaşındadır? Kaç kardeşi var? Kaç kilodur? Babası kaç para kazanır?' diye sorarlar. Ancak o zaman tanıdıklarını sanırlar onu. Büyüklere: 'Pembe kiremitten bir ev gördüm, pencerelerinden sardunyalar, damında güvercinler vardı' derseniz, o evi bir türlü gözlerinin önüne getiremezler. Onlara: 'Yüz bin franklık bir ev gördüm' demeniz gerek. O zaman: 'Aman ne güzel!' diye bağırırlar.

9. Paulo Coelho - Simyacı

Yüreğine acı korkusunun, acının kendisinden de kötü bir şey olduğunu söyle. Düşlerinin peşinde olduğu sürece hiçbir yürek acı çekmez.

10. Adam Fawer - Olasılıksız

Eğiticiler, filler zincirlerini kıramayacaklarını öğrenene kadar ip kullanmazlar. Aslında o filleri orada tutan ipler değil, kendi akıllarındaki koşullama. İşte bu yüzden bilgi önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

Bir şey noksandı, fakat bu neydi? Evden çıktıktan sonra bir şey unuttuğunu fark ederek duraklayan, fakat unuttuğunun ne olduğunu bir türlü bulamayarak hafızasını ve ceplerini araştıran, nihayet, ümidini kesince, aklı geride, ileri gitmek istemeyen adımlarla yoluna devam eden bir insan gibi üzüntülüydüm.

12. Ahmet Ümit - Aşk Köpekliktir

Geçecek, her şey geçer, hepsi geçer. Hatta sonra, çok sonra anılar hükmünü yitirdikten, onu iyice unuttuktan, içindeki acının yerini kocaman bir boşluk aldıktan, keşke geçmeseydi dedikten sonra, keşke acısını bir hastalık gibi yüreğimde taşısaydım desen bile geçer. Zaman insanla oynamayı seven hem zalim hem de merhametli bir tanrıdır. Ona karşı çıkamazsın, yapman gereken beklemek. Onun, derin bir unutuşla bizi rahatlatacak örtüsünü üzerimize örtmesini beklemek...

13. Zülfü Livaneli - Serenad

Aramızdaki temel fark ne, biliyor musun? Sen insanlara baktığın zaman üniformalar, bayraklar ve din görüyorsun! İnsan, sadece insan. Seven, acı ceken, acıkan, üşüyen, korkan bir insan.

14. Marlo Morgan - Bir Çift Yürek

Çok sonra anlayacaktık ki maddi nesnelerden ve bazı ön yargılardan kurtulmak, var olmaya yaptığımız o yürüyüşün gerçek ve vazgeçilmez adımıydı.

15. Lüset Kohen Fins - Hasta Bakıcı

İnsan sevdiği birini kaybettiğinde en çok onun diş fırçasına baktığında acı çekiyormuş. Bir de şu terlik meselesi var; acının doruğa yükselip zirve yaptığı an, ölen kişinin her gün kullandığı terliklerle olan o ilk bakışmaymış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Charles Dickens - Büyük Umutlar

Ömrünüzdeki sayılı günlerden bir tekini yaşanmamış sayalım... Kaderinizin akışı kim bilir ne kadar farklı olurdu? Bu satırları okurken bir an durun, yaşamınızı saran o uzun zinciri düşünün... İster demirden olsun, ister altından, ister dikenden olsun... O sayılı günlerden birini yaşamayıp da ilk halkası meydana gelmeseydi, bu zincir belki de hiç örülmezdi...

17. Hüseyin Nihal Atsız - Ruh Adam

İnsan bir öfke anında arkadaşını; bir buhran dakikasında kendini öldürebildiği gibi, aşk denen hastalığın şiddetlendiği bir sırada da istikbalini, halini, mazisini, her şeyini feda edebilir.

18. Stefan Zweig - Sabırsız Yürek

Yaşamımda ilk kez, yeryüzündeki en büyük kötülüklerin kaynağının vahşet ve kötü niyet değil, kişilerin yenemedikleri zayıflıkları olduğunu anlıyordum.

19. İlhami Algör - Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku

Böyle olmasını istemezdim ama hep olurdu. Dünyanın bütün Kızılderilileri yenilir, Spartaküs kaybeder, gün batarken sararır, kuşlar döner, Sadri Alışık denilen hergele, her filminde ağlardı. O ağladıkça ben de ağlardım. Nedenimi bilmez ağlardım. Ağladıkça Sadri'ye kıl kapar gıcık olurdum. Üçüncü şahıs olarak kalışına, hep gidici kadınları sevişine, bu gidiciliklerin bir mecburiyet gibi duruşuna, Sadri'nin bu mecburiyetlere, giden kişinin özgürlüğü olarak bakıp, ona ihanet etmemek için kendine ihanet edişine.

20. Albert Camus - Düşüş

Bir adam tanıdım, kafasız bir kadına yaşamının yirmi yılını verdi. Her şeyi feda etti ona; dostlarını, emeğini, dürüstlüğünü bile.. Ama bir akşam, kadını hiç sevmemiş olduğunu anladı. Canı sıkılıyordu, hepsi bu. İnsanların çoğu gibi canı sıkılıyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
476
165
42
9
6
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Midoriya

Okurken resmen terledim, devamı gelsin lütfen.

G.Lothlorien

"Sefil düşünceler ve küçüklükler arasında kaybolup, hayattaki büyük sırrı çözemedik, soru da cevapsız ve acımasız kalakaldı... Nasıl yaşadın, neden öyle yaş... Devamını Gör