Görüş Bildir
Haberler
OGS Kaldırıldı mı? OGS İçindeki Paralar Nasıl Geri Alınacak? Arabalardaki OGS Cihazları Ne Olacak?

OGS Kaldırıldı mı? OGS İçindeki Paralar Nasıl Geri Alınacak? Arabalardaki OGS Cihazları Ne Olacak?

'OGS kalktı mı?' sorusu ülke gündeminde en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Karayolları tarafından açıklama yapılmasının ardından vatandaşlar arama motorlarına yönelmiş durumda. Otoyol ve köprü geçişlerinde OGS ve HGS olmak üzere iki ayrı ücret toplama sistemi olmasından dolayı zaman zaman karışıklık yaşanabiliyordu. Peki OGS kaldırıldı mı? OGS içindeki paralar nasıl geri alınacak? Arabalardaki OGS cihazları ne olacak? İşte tüm soruların cevapları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ile ilgili önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Yurt genelindeki binlerce sürücüyü yakından ilgilendiren konuya ilişkin Ulaştırma Bakanlığı, önemli bir açıklama yayınladı. Açıklamanın ardından sürücüler tarafından 'i OGS kaldırıldı mı? OGS içindeki paralar nasıl geri alınacak? Arabalardaki OGS cihazları ne olacak?' sorularına yanıt aranıyor.

OGS Kaldırıldı mı?

OGS Kaldırıldı mı?

Karayolları Genel Müdürlüğü, otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını açıkladı. Geçiş ücreti HGS üzerinden yapılacak.

OGS cihazları olan araç sahipleri için etiketler banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürülecek. Uygulama 31 Mart'ta başlayacak.

KGM'den yapılan açıklamada '31 Mart 2022'den itibaren Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırılarak otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecek' denildi.

OGS HGS Değişimi Nasıl Yapılacak?

OGS HGS Değişimi Nasıl Yapılacak?

OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemlerin alınacağı, OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz HGS etiketi verileceği ve hesapların HGS'ye dönüştürüleceği aktarılan açıklamada, 'Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında kullanıcılar otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabilecek ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.' denildi..

HGS Nasıl Alınır?

HGS Nasıl Alınır?

Eğer ilk kez HGS alınacaksa kimlik fotokopisi ve araç ruhsatı yeterli oluyor.

Gerekli belgelerle PTT şubesine ya da anlaşmalı bankalara ziyarette bulunabilir ya da kara yolları giriş çıkışlarındaki satış noktalarından HGS kartlarınızı elde edebilirsiniz.

Bakiyelerinizi yükledikten sonra kullanıma başlayabileceksiniz.

Karayolları Genel Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklama

Bu Haber De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın