Görüş Bildir
Haberler
HGS Nedir? 2022 HGS Nasıl Alınır? HGS Ücreti Ne Kadar?

HGS Nedir? 2022 HGS Nasıl Alınır? HGS Ücreti Ne Kadar?

GNS
14.02.2022 - 17:57

Karayolları Genel Müdürlüğü otoyol ve köprülerde kullanılan OGS sisteminin artık kullanılmayacağını ifade etti. KGM tarafından yayınlanan duyuruda geçiş sistemleri arasında karmaşa yaşandığı ve buna bağlı olarak özellikle iş yükünün azaltılması amacıyla artık yalnızca HGS kullanılacağı bildirildi. OGS kullanan vatandaşların ne yapacağı ise gündeme gelen sorular arasında yer aldı. Peki HGS nasıl alınır? 2022 HGS ücreti ne kadar? HGS nedir? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

KGM, otoyol ve köprü geçişlerinden OGS'nin kaldırıldığını duyurdu. 31 Mart 2022 itibari ile OGS kullanımı son bulacak ve araç sahipleri geçişlerde yalnızca HGS kullanabilecek. Peki HGS nedir? HGS nasıl alınır? OGS nasıl HGS'ye döner? İşte detaylar...

HGS Nedir?

HGS Nedir?

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), 17 Eylül 2019 tarihinde İzmir-Aydın Otoyolu, İzmir- Çeşme Otoyolu, Boğaz Köprüleri, Anadolu Otoyolu, Avrupa Otoyolu, Niğde-Mersin-Şanlıurfa otoyollarındaki ücret toplama istasyonlarının PTT Genel Müdürlüğü tarafından denetlendiği bir sistemdir. Köprü ve otoyollarda geçiş ücretlerinin hızlı bir şekilde ödenmesini sağlamakta olan bu sistem, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tüm otoyol ve köprü geçişlerinde kullanıma açılmıştır.

HGS Nasıl Alınır?

HGS Nasıl Alınır?

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tüm otoyol ve köprü geçişleri için kullanılacak olan Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS), alabilmek için 3 farklı yol bulunmaktadır. Bunlar, PTT şubelerinden araç ruhsatı ve kimlik fotokopisi ile temin etmek, anlaşmalı bankalar aracılığıyla temin etmek ve karayolu giriş-çıkışlarındaki satış noktalarından temin etmek şeklindedir. PTT şubelerine kimlik fotokopisi ve araç ruhsatı ile birlikte gidilmesi ve HGS satın almak istenildiğinin belirtilmesi yeterli olacaktır. Anlaşmalı bankalar için de kimlik kartı yeterli olacaktır. Karayolları giriş ve çıkışlarında bulunan HGS satış noktalarına ruhsat ve kimlik ile birlikte başvurulması durumunda HGS temin edilebilir.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) üzerinden tahsilatına devam edilecektir. OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemler alınacak olup, OGS etiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verilecek ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürülecektir. Dönüştürme işlemleri aşamasında ve sonrasında kullanıcılar otoyol geçişlerini rahatlıkla yapabilecek ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir”

2022 HGS Ücreti Ne Kadar?

2022 HGS Ücreti Ne Kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; OGS cihazlarının bankalar aracılığıyla ücretsiz olarak HGS etiketine dönüştürüleceği aktarıldı.

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın