Görüş Bildir
Haberler
Öğretmenler Laik Bilimsel Eğitim İçin İş Bırakacak

Öğretmenler Laik Bilimsel Eğitim İçin İş Bırakacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eğitim-Sen ülke genelinde 13 Şubat Cuma günü laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam için 1 günlük iş bırakma kararı aldı.

2014-2015 eğitim- öğretim yılının ikinci yarısı, Türkiyegenelinde 17 milyonu aşkın öğrenci ve 910 bin öğretmen için 9 Şubat Pazartesi günü başladı. Yıllardır eğitim sistemini kuşatan sorunların daha da derinleştiği bir dönemde, iktidarın uygulamalarıyla eğitim sisteminin sağlıklı işlemesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Eğitim Sen, 1 günlük iş bırakma eylemi kararı aldı.

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Ak Parti iktidarının, eğitimi ve toplumsal yaşamı kendi ihtiyaçları doğrultusunda biçimlendirme çabaları, eğitim sisteminde giderek artan piyasalaşma ve dinselleşme uygulamalarının bir kaos ortamına yol açtığını söyledi. 

Bu eğitim- öğretim yılında da öğretmen ve derslik açıklarının arttığı ve açıklara rağmen sadece yeni 15 bin öğretmenin atandığına değinen Kadir Öztürk, uygulamaların laik- bilimsel- demokratik eğitim anlayışı ile temelden çeliştiğini kaydetti.

ŞURADA KARAR ALINDI

Kalabalık sınıflar, okulların altyapı eksiklikleri, okullarda esnek, güvencesiz ve angarya çalışmalar gibi çok sayıda sorunun çözümü için adım atılmadığını belirten Öztürk, 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda alınan ve laik- bilimsel eğitim anlayışı ile temelden çelişen Şura kararlarının Bakanlık tarafından uygulanması için somut adımlar atıldığını aktardı. 

Bu gerekçelerle alınan eylem kararlarını da duyuran Öztürk, öğretmenlere nöbetin ücretlendirilmesi için 9 Şubat'tan itibaren Eğitim Sen üyesi hiçbir öğretmenin okullarında nöbet tutmayacağını söyledi. Eylemi kırmak için Bakanlığın eylemin yasal olmadığı yönündeki yazısının mahkeme kararlarına ve uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu anlatan Öztürk, 13 Şubat Cuma günü, laik, bilimsel, anadinde eğitim ve demokratik yaşam için 1 günlük iş bırakma kararı aldıklarını dile getirdi. 

Aynı gün yapılacak okul boykotu ile birlikte iktidarın artan baskılarına ve eğitimde laik- bilimsel eğitimi hedef alan uygulamalarına karşı yeni bir mücadele süreci başlatılacağını kaydeden Öztürk, “13 Şubat Cuma günü 1 günlük iş bırakma eylemimiz bütün ülkede milyonlarca öğrenci ve yüzbinlerce eğitim emekçisi tarafından gerçekleştirilecektir.Siyasi iktidarın farklılıkları yok sayan, dayatmacı anlayışına karşı en güçlü ve etkili yanıtı vermek için, çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden herkesi 13 Şubat'taki boykot ve iş bırakma eylemine destek vermeye çağırıyoruz' dedi. 

(Mehmet ÇINAR - DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0