Görüş Bildir
Haberler
Ofisiniz ve Çalışma Masanız İçin Başarı Getirici ve Özgüven Verici 11 Feng Shui Önerisi

etiket Ofisiniz ve Çalışma Masanız İçin Başarı Getirici ve Özgüven Verici 11 Feng Shui Önerisi

Kesra Pen
19.12.2015 - 12:46 Son Güncelleme: 03.01.2016 - 14:46

Feng Shui, bir mekanın çevreyle uyumunu sağlamaya ve uzayda mekanın ayarını yapmaya yönelik, eski bir Çin yerleşim uygulaması. Bu terimin kaynağının 'Rüzgârlar vahşi, Güneş ılık, Su berrak, Ağaçlar gür' şiirinden geldiğine inanılıyor. 

Kısacası Feng Shui evde mutluluğu, bereketi, şehveti, huzuru; iş yerinde veya çalışma odasında ise başarı ve kendine güveni sağlamaya yönelik bit takım öğretiler içeriyor. Hong Kong, Çin ve Singapur'da bir çok şirketin ofis tasarımlarını Feng Shui esaslarına göre planladıkları biliniyor. Hatta uzak doğu ülkelerinde ofisler için Feng Shui danışmanlığı yapan danışmanlık ve iç mimarlık şirketleri oldukça yaygın

Okuyunca fark edeceksiniz ki zaten bizim içgüdüsel olarak yaptığımız,  içimizin ve gözümüzün daha rahat ettiği bir takım pratikler aslında.  Aman dikkat; çok inanmak da takıntı getirebilir. Zaten genel mantığı anlamak, kendi yorumlarımızı ortaya çıkarmaya yetecektir. Tek bir evde bütün öğretileri uygulamak imkansız gibi gözükse de, bize düşen ilham almak...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çalışırken sırtı duvara dayamak gerek

1. Çalışırken sırtı duvara dayamak gerek

Masanız duvara değil, odaya dönük olmalı. Sırtınız duvara dayalı olursa, farkında olmadan da olsa, arkanızdan kimin geldiğine (ekranınızın görünüp görünmediğine) dair endişelenmenize gerek olmayacak. Ayrıca profesyonel konularda, sırtı duvara dayamanın kendine güven sağladığı düşünülüyor.

Eğer sırtınızı duvara yaslamanın bir yolu yoksa, sırt tarafınıza bir dolap, kitaplık veya benzer yükseklikte bir şeyler yerleştirmekte fayda var.

2. Açık ofislerde minik paravanlar olmalı

2. Açık ofislerde minik paravanlar olmalı

Çünkü karşınızda oturan biriyle sürekli göz göze gelmek veya sürekli birinin sizi görebildiğini bilmek konsantrasyonu olumsuz etkiliyor. bunun için masalar arasında kısa paravanlar yerleştirilebilir.

3. Masanın kuzeyinde uğurlu nesneler olmalı

3. Masanın kuzeyinde uğurlu nesneler olmalı

Size başarı ve uğur getireceğini düşündüğünüz herhangi bir nesneyi (Feng Shui'ye göre kırmızı renkli ve metal nesneler daha makbul) çalışma masanızın kuzeyine koyabilirsiniz. Feng Shui'ye göre kuzey başarı yönü. Örneğin masanız ofisin kuzeyindeyse, bu dahada olumlu bir durum.

İşinizle ilgili güzel şeyler dileyerek çizdiğiniz bir mandalayı da masanızın kuzeyine yerleştirebilirsiniz.

4. Ofislerde ağaç veya büyük bitkiler olmalı

4. Ofislerde ağaç veya büyük bitkiler olmalı

Ofisinizde yoksa bile masanızda bitki besleyebilirsiniz. Ofisteki bitkilerin resmiyeti ve ciddiyeti yatıştırarak rahatlama sağladığı düşünülüyor. (Akvaryum da olabilir ama havasız ofis ortamında balıklara yazık) Feng Shui'de plastik bitkiler de kabul ediliyor. Yenilenmeyi, ilerlemeyi engellediği düşünüldüğü için kuru çiçek ve kavga getirdiği düşünüldüğü için kaktüs ise pek sevilmiyor.

5. Koridor, tuvalet ve asansörlerden uzak durulmalı

5. Koridor, tuvalet ve asansörlerden uzak durulmalı

Feng Shui, çalışma masanızın asansör kapısı karşısında, tuvalet karşısında ve koridorda olmamasını öneriyor. Bu alanlarda olan yoğun enerji akışının kişinin başarısını olumsuz etkilediği düşünülüyor. Aslına bakarsanız, bu alanlardaki ses ve insan trafiğinin konsantrasyonu bozabileceği oldukça açık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Masa pencereye bakmamalı

6. Masa pencereye bakmamalı

Şöyle güzel bir manzaranın içimizi açması güzel olurdu, ama masanın baktığı yönün direk cama dönük olması da çalışma enerjisini olumsuz etkiliyor. Arkamıza alırsak da (eğer bilgisayarla çalışıyorsanız) ekrana güneş vuracağından, en iyisi sırtımızı duvara dayayıp, camı yan tarafımıza almak.

7. Tepeden ışıklandırma olmalı

7. Tepeden ışıklandırma olmalı

Ofisin ışıklandırması yanlardan ve kırık açıyla değil, tepeden gelmeli, yeterince aydınlık olmalı ama beyaz florasan ışığındansa güneş ışığına yakın (sarı-beyaz arası) bir renk seçilmeli.

8. Yatağa uzak olmak gerek

8. Yatağa uzak olmak gerek

Çalışma odasında veya ofiste yatak olmamalı. Gözümüz yataktayken veya her an uzanma şansımız varken, uzun süreli çalışmak kolay olmasa gerek. Evden çalışanlar (home office) veya evinde de bir çalışma odası yaratmak isteyenler için, mümkünse en müsait yer evin salonu. Yatağa ve buzdolabına ne kadar uzak olursanız o kadar iyi.

9. Ofiste tek kapı olmalı

9. Ofiste tek kapı olmalı

Enerjinin (ve girip çıkabilecek herhangi bir şeyin, kimsenin) sadece bir kapıdan girip çıkabilmesi için tek bir kapı olmalı. Şayet iki kapı varsa da kapılardan biri mutlaka kapalı tutulmalı.

10. Masada kristal veya yeşim

10. Masada kristal veya yeşim

Çalışma masasında yer alan kristal nesnelerin başarıyı artırdığı, yeşim taşının ise sürtüşmeleri ve gerginlikleri azalttığı düşünülüyor. Bu ikisi dışında da, kişisel olarak size olumlu duygular ve enerji verdiğini, ya da yatıştırdığını düşündüğünüz taşlar varsa, bu doğal taşları da masanızda bulundurabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bir anne klasiği: Masanız toplu olmalı

11. Bir anne klasiği: Masanız toplu olmalı

Gerek Türk annesi olsun, gerek Feng Shui uzmanı olsun aklın yolu bir. Kaos içinde kendi düzenini yaratanlardan olsanız da, dağınık masa işlerin ve planların yolunda olmasını da engelleyen faktörlerden biri. Neyi nereye koyduğunuzu çok iyi biliyor olsanız bile her an dökülme potansiyeli olan bir bardak su veya kahve oldukça tedirgin edici.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
277
57
26
10
9
9
3