Görüş Bildir
Haberler
ODTÜ'de Yemek Fiyatlarına Yapılan Fahiş Zamma Öğrencilerden Tepki Geldi

ODTÜ'de Yemek Fiyatlarına Yapılan Fahiş Zamma Öğrencilerden Tepki Geldi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde yemek fiyatlarına yüzde yüzde 44 zam yapıldı. Üniversite yarıyıl tatilindeyken alınan bu karara öğrencilerden tepki geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetimi, tabldot fiyatlarına yüzde 44 oranında zam yaptı. Kararla yemek fiyatı 2.95 TL' den 4.25 TL' ye çıktı. Üniversite yarıyıl tatilindeyken alınan bu karara ise öğrencilerden tepki geldi.

BirGün'den Nisa Küçük'ün haberine göre, ODTÜ öğrencisi Barış Aslan, zammın öğrencilerin alım gücünü aştığını söyledi. Yemekhanedeki yemeklerin kalitesinin düşük olduğunu dile getiren Aslan, 'Büyük sorunları olan yemekhane için bir de bu kadar yüksek bir ücret ödeme şansımız yok. Öğrenciler olarak ekonomik krizin yükünü çekmek zorunda değiliz' dedi.

"Sorunları düzeltmek yerine zam yapıyorlar"

"Sorunları düzeltmek yerine zam yapıyorlar"

ODTÜ öğrencisi Elif Ç. de yapılan zammın geri çekilmesini istedi. Yemekhanenin kapasitesinin yetersiz, porsiyonların da küçük olduğunu anlatan Elif Ç, 'Sayısız eylem yaptık kayyum yönetimi sorunları düzeltmek yerine zam yapıyor' diye konuştu. Zammın bu dönemde gelmesinin manidar olduğunu belirten Elif Ç, şunları kaydetti: 

'Öğrencilerden tepki gelmesin diye yarıyıl tatili beklendi bence. Eski yıllarda da benzer taktikler izlenmişti. Tepkiden korkuyorlar, çünkü bu zammın öğrenciler için çok yüksek olduğunu biliyorlar.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
4
4
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cenk Keylan

Evde 4 tl ye yemek yapabiliyor musunuz da 4 tl fiyatı protesto ediyorsunuz. Her şeye karşı olmak için eğlem yapmanın da anlamı yok. Ekmek kaç tl haberiniz va... Devamını Gör

Muhammet Aydın

Tiktokta herşeye karşısınız diyen dayı aklıma geldi 😁🤣