Görüş Bildir
Haberler
Ödem Attırıcı Besinler Nelerdir?

Ödem Attırıcı Besinler Nelerdir?

Müge Kakşi
23.08.2021 - 09:45

Vücuttaki şişlikler olarak bildiğimiz ödem vücudumuzdaki damarlardan sızan fazla sıvının vücutta şişlik olarak kendini göstermesi durumudur. Vücudumuzun birçok bölgesinde ödem olabileceği gibi eller, ayaklar, el ve ayak bilekleri gibi bölgelerde daha çok belli olur. Oldukça can sıkıcı bir durum olan ödemin atılabilmesi için doktor tarafından reçete edilen kremler de kullanılabildiği gibi kendimiz de evde yediğimiz besinlerle atılmasına yardımcı olabiliriz. Peki ödem atmaya yarayan yiyecekler nelerdir? İşte bilinmesi gereken detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vücudumuzda gözle görülür şişliğe neden olan ödem neredeyse birçok insanın başına gelen can sıkıcı bir durumdur. Ayrıca kalp, karaciğer ve böbrek hastalıklarının da belirtisi olarak kabul edilen ödem, kullanılan bir ilacın yan etkisiyle de olabileceği gibi çarpma vs gibi dış etkenlerden de olabilmektedir. Ödem oluştuğu durumlarda sağlık kuruluşuna giderek gösterebilir ve doktorun verdiği ilaç ve kremlerle de ödemi geçirebiliriz. Fakat bununla birlikte evde yiyeceğimiz besinlerle de ödem atılmasına yardımcı olabiliriz. Ödem attıran yiyecekleri haberimizde sizler için derledik...

ÖDEM ATTIRAN BESİNLER NELERDİR?

Daha çok kadınların regli öncesi hormonel değişimlerinden dolayı karşılaştığı ödem oldukça can sıkıcı bir durum olabiliyor. Vücuttaki çeşitli bölümlerin şişmesi olarak kendini gösteren ödem kimi zaman kıyafetlerin, ayakkabıların sıkmasına bile neden olabiliyor. Vücudumuzdaki ödemi atabilmek için beslenme şeklimizi de değiştirebiliriz. Ödem atan yiyeceklerden bazıları şu şekilde;

  • Magnezyum açısından zengin besinler vücuttaki su tutma oranını düşürmektedir. Bu besinler arasında yeşil yapraklı sebzeler, fındık, kepekli ve tahıllı ürünler, bitter çikolata bulunmaktadır.

  • B6 vitamini de yapılan araştırmalarla vücutta su tutma oranını azalttığı bilinmektedir. B6 vitamini açısından zengin besinler arasında ise kırmızı et, muz, ceviz ve patates vardır.

  • Potasyumda yine vücutta su tutumunu azaltarak özellikle idrar yolu ile gitmesini sağlar. Potasyum bakımından zengin besinler arasında ise yine muz, avokado ve domates gibi besinler vardır.

  • Ayrıca karahindiba gibi idrar söktürücü bitki çayları da ödem atımında oldukça etkilidir.

  • Yoğurtta birçok sağlık sorununa iyi geldiği gibi ödem atmada da oldukça başarılı olmakla birlikte vücuttaki şişliği de azaltır.

Bu besinleri tüketerek ödem atmanıza yardımcı olabilirsiniz. Fakat ödem oluşmasında regli veya çarpma gibi bildiğiniz bir etken yoksa ödeme neden olan altta yatan başka bir hastalık olabilir. Bu gibi durumlarda bir an önce bir sağlık kuruluşuna giderek gerekli tahlilleri yaptırmanız gerekmektedir.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın