Görüş Bildir
Haberler
Odanızdan Çıkın! Tatilinize Hareketlilik Katmanız İçin Denemeniz Gereken 10 Spor

Odanızdan Çıkın! Tatilinize Hareketlilik Katmanız İçin Denemeniz Gereken 10 Spor

Tatiller dinlenmek içindir. Ancak formunuzu korumak için tatilde sağlıklı beslenmeye ve egzersiz yapmaya devam etmeniz gerekir. Spor yaparken hem tatilinize hareketlilik katabilir hem de macera dolu anlar yaşayabilirsiniz. İşte tatilinizde mutlaka denemeniz gereken sporlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sörf

1. Sörf

Denize yakınsanız herhangi bir su sporu macera dolu anlar yaşamanızı sağlarken formunuzu korumanıza da yardımcı olur. Sörf tahtası üzerinde durarak suyun üstünde dolaşmak oldukça eğlencelidir. Bunun yanında her yaşa ve zindelik düzeyine uygundur. Bu spor, vücudunuzdaki tüm kasları çalıştırır ve dengenizi geliştirmenize yardımcı olur.

2. Rafting

2. Rafting

Rafting ile akarsularda gezinebilirsiniz. Bu oldukça eğlenceli bir aktivitedir. Suyun üzerinde dengede kalmaya çalışırken takım çalışması ile ilerlemeniz gerekir. Bu spor da oldukça fazla hareket gerektirdiğinden kaslarınızın çalışmasını sağlar.

3. Yürüyüş

tr.pinterest.com

Doğa yürüyüşü, temiz havayı solumanıza ve spor yapmanıza yardımcı olur. Hem zihinsel hem fiziksel sağlığınıza fayda sağlayan sporlardan biridir. Seyahatinizin bir parçası haline getirebileceğiniz doğa yürüyüşü, her mevsim yapılabilecek aktivitelerdendir.

4. Golf

4. Golf

Golf nerede olursanız olun kolayca yapabileceğiniz sporlardandır. Zamanınızın keyifli geçmesini sağlar. Bu sporda ihtiyacınız olan ise, golf sahası ve ekipmanlarıdır. Ayrıca golf, hareket kabiliyetinizi artıran aktivitelerden biridir.

5. Yüzmek

www.pinterest.com

İster havuzda ister denizde olsun yüzme her zaman yapmanız gereken egzersizlerden biridir. Özellikle sırt kaslarınızı güçlendirmek istiyorsanız, tavsiye edilen sporlardandır. Vücudunuzu harekete geçirmek için 2-3 tur yüzmeniz yeterli olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Koşmak

6. Koşmak

Koşu, bacaklarınızı çalıştırmanıza yardımcı olur. Herhangi bir rota belirlemeden düzenli koşarak sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Hele ki yaşadığınız şehrin sahile kıyısı varsa, burası koşu için en güzel alanlardan biri olacaktır.

7. Jet ski

tenor.com

Jet ski, özellikle su tutkunları tarafından tercih edilen heyecan verici bir spordur. Bu spor, aksiyon dolu anlar yaşamanızı sağlayacaktır. Jet ski için profesyonel yüzücü olmanıza gerek yoktur. Fakat can yeleğini mutlaka giymenizde yarar vardır.

8. Bisiklet sürmek

tenor.com

Bisiklet sürmek için dağları ve sahili tercih edebilirsiniz. Dağ bisikleti deneyiminiz yoksa, eğitmenden yardım almanız şarttır. Ardından her yerde bisiklet sürmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

9. Kano

9. Kano

Kano sporu, yazın tadını çıkarmanızı sağlayan bir aktivitedir. Hem akarsuda hem denizde kano sporunu yapma şansınız vardır. Adrenalin istiyorsanız, akarsuya gitmeniz tavsiye edilir. Zihnen rahatlamak istiyorsanız da deniz kanosu yapmalısınız. Bu sporu her yaştan insan yapabilir.

10. Voleybol

tenor.com

Voleybol, en popüler sporlardan biridir. Özellikle plaj voleybolu yazın keyfini çıkarmanıza yardımcı olur ve tatilinize renk katar. Ayrıca çok fazla enerji gerektiren bir spordur. Bu spor için en az 4 kişiye ihtiyacınız vardır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın