Görüş Bildir
Haberler
ODAKLANAMAYANLARDANMISINIZ

ODAKLANAMAYANLARDANMISINIZ

Malatya Haber Portalı
03.04.2015 - 06:57 Son Güncelleme: 03.04.2015 - 10:45

ODAKLANAMAYANLARDANMISINIZ

“Gündüzleri arabada giderken ya da biriyle sohbet ederken kimseye fark ettirmeden egzersiz yapıyorum. Ayak bileklerimi çeviriyorum, sonra sanki onun üzerine çok ağır yük binmiş gibi yavaş yavaş yukarı kaldırıyorum. Bu yöntemle demir gibi kaslarım oldu.”

Yukarıdaki hikâye Fransa’da 1934 yılında yayınlanan bir spor dergisinden iktibas. “Bilinç düzeyine çıkarılan kasların dünyası” başlığı ile yayınlanan makale, dönemin Fransa’sı içinde, kendini şekillendirme, kendinin hâkimi ve kendi siluetinin heykeltıraşı olmak gibi konuları anlatması açısından dikkat çekici. Batıda, dönemin düşünce hayatından spor hayatına sirayet eden bu tip makaleler insanlara, ‘görünmez jimnastik’ ile içinizdeki iradeyi harekete geçirin, otobüs beklerken, metroda, konferans sırasında zihin odaklı bir beden inşa edin, telkininde bulunuyor.

Görünmez jimnastik programı ile içteki bedene odaklanmak ve kas hissiyatını kullanarak, spor yapmadan ideal bedene ulaşmak ne kadar mümkün? Konu tartışılır ancak odaklanma açısından dikkat çekici bir misal. Aslında içteki “ben”e odaklanmak ve ideal bedene ulaşmayı Batıdan önce Doğuda da görebiliyoruz. Biraz daha geniş açıdan bakıldığında konu, Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin fikirlerini taşıyan şu beyitinin Batıda taraflı yorumlanmış hali gibi duruyor.

Derûn-i bahr-i mânîde cevherin bilsen

Cihânda kıymetine hoş behâ edersin sen

(Manalar denizinin derinliklerindeki cevherini bilsen, cihanda değerine hoş ve yüksek bir paha biçersin.)

Derinliklerdeki “cevher”den içteki “ben”e

Odaklanmanın eğitim tarafı

Sosyal alanda odaklanma

Odaklanma merkezi prefontal korteks

Beynin üzerinde çalışılarak istenilen yerleri geliştirilebilir mi?

Kaynak: http://malatyahaberportali.com/tr-TR/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın