Görüş Bildir
Haberler
Obama'dan Erdoğan'la Görüşme Öncesi Türkiye Mesajı

Obama'dan Erdoğan'la Görüşme Öncesi Türkiye Mesajı

Onedio Medya
02.09.2016 - 18:36 Son Güncelleme: 02.09.2016 - 19:27

ABD Başkanı Obama'dan G20 Zirvesi'nde yapılacak ikili görüşme öncesi Türkiye ile ilgili  değerlendirme geldi.  Obama, Türkiye ile güvenlik ilişkilerimizde bir düşüş yaşamadık, Türkiye güçlü bir NATO üyesi olmaya devam ediyor. Önemli bir ortak. Ülkelerinde siyasi bir deprem atlattıkları şüphesiz bir gerçek. Şimdi yeniden yapılanmaları gerekiyor ve bunu nasıl yaptıkları önemli olacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama G-20 zirvesi çerçevesinde Pazar günü Çin’de bir araya gelecek. Gündemdeki ağırlıklı konulardan biri Cerablus operasyonu ve PYD olacak.

Yola çıkmadan önce Obama'ya önceki taahhütlerini hatırlatan Erdoğan'ın, PYD ile ilgili Türkiye'nin uyarılarını Çin'de bir kez daha Obama'ya iletmesi bekleniyor.

Görüşme öncesinde CNN International, Başkan Obama'nın Fareed Zakaria'ya verdiği mülakatın bir bölümünü yayınladı.

Türkiye ve 15 Temmuz hakkındaki soruları yanıtlayan Obama, darbe girişiminden sonra iki ülke arasındaki güvenlik konulu ilişkilerde azalan bir etki görülmediğini söyledi.

Obama, 'Türkiye güçlü bir NATO müttefiki olmayı sürdürüyor. Tabii ülkelerinde siyasi ve mülki bir deprem yaşadıkları gerçeğinden kimsenin şüphesi yok. Şimdi yeniden yapılanmaları gerekiyor ve bunu nasıl yaptıkları önemli olacak. Göstermek istediğimiz şey Türk halkını desteklediğimiz. Eğer attıkları adımların uzun dönemli çıkarlarına ve ortaklığımıza aykırı olduğunu düşünürsek, her iyi dostun yaptığı gibi onlara dürüstçe geri bildirim yapmak istiyoruz' diye konuştu.

IŞİD’le mücadelede Türkiye ile birlikte çalıştıklarını hatırlatan Obama, 'Türkiye bölgede birçok konuda önemli bir ortağımız' ifadesini kullandı.

CNN Türk ve Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
129
79
33
17
8
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isyankar

Kukladan başka bir şey değilsin Obama.

Pasif Kullanıcı

"Bundan sonra nasıl yapılanacakları önemli olacak." cümlesinin anlamı kadrolarını yine ABD köpeklerine vermelisin demek İnşallah böyle bir şey olmaz.