Görüş Bildir
Haberler
TV
O Ağlama İçin RTÜK'ten Tarihi Karar!

O Ağlama İçin RTÜK'ten Tarihi Karar!

Vodafone Reklamı - Gülen Bebek

İçeriğin Devamı Aşağıda

O bebek 25 kanala ceza getirdi

O bebeğin gülüp ağlaması olay oldu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bu akşam Türk televizyonculuk tarihinin en ilginç kararlarından birine imza attı. Vodafone şirketinin bir bebeğin gülüp ağladığı 3G reklamı için aralarında TRT'nin de bulunduğu 25 televizyona uyarı cezası verildi.

RTÜK'ün üsk kurul toplantısı akşam saatlerinde sona erdi. Toplantıda, gündemde yer alan bir dizi konuda karar alındı. milliyet.com.tr'nin aldığı bilgiye göre; toplantıda alınan en ilginç karar Vodafone reklamıyla ilgili oldu. Reklamda; bir bebek akıllı telefondan çizgi filmi izlerken gülüyor. Ancak görüntü donduğunda bebek ağlamaya başlıyor. Vodafone bağlantısı olan bir telefon konduğunda donma olmuyor ve bebek sürekli gölüyor. İşte bu reklam bugunkü toplantıda ele alındı. Bu reklamı yayınlayan 25 televizyon kuruluşuna uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı. Karar, oy çokluğu ile alındı. Kurulun Ak Parti kontenjanından gelen üyesi Taha Yücel ile CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, karşı oy kullandı. Karşı oy da, başka şirketlerin de, reklamlarında çocuklara yer verdikleri belirtildi.

Cezanın dayanağı

Uyarı cezası RTÜK yasasının 9. maddesinde yer alan şu hükümden dolayı verildi:

'Çocukların fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar vermemek, deneyimsizliklerini veya saflıklarını istismar ederek, çocukları bir ürün veya hizmeti satın almaya veya kiralamaya doğrudan yönlendirmemek; çocukları reklamı yapılmakta olan ürün veya hizmetleri satın almak için ebeveynlerini veya başkalarını ikna etmeye doğrudan teşvik etmemek; çocukların ebeveynlerine, öğretmenlerine veya diğer kişilere duyduğu güveni istismar etmemek veya sebepsiz olarak çocukları tehlikeli durumlarda göstermemek.'

Aydın HASAN

Milliyet

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/o-bebek...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
13
12
2
1
1
0