Görüş Bildir
Haberler
Nvidia Maxwell Mimarili Yeni Grafik İşlemcilerini Tanıttı

Nvidia Maxwell Mimarili Yeni Grafik İşlemcilerini Tanıttı

Batuhan
19.09.2014 - 10:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyunlar için büyük bir ilerleme kaydeden NVIDIA, Maxwell yonga mimarisini temel alan ilk üst düzey grafik işlemcileri GeForce GTX 980 ile 970′i tanıttı. Yeni GPU’lar, yeni grafik yeteneklerinin yanı sıra önceki nesile kıyasla iki kat enerji verimliliği sunuyorlar.

Maxwell, Kepler’in ardından şirketin 10. nesil GPU (grafik işlemci) mimarisi olma unvanına sahip. Yeni nesil oyun motoru Maxwell, görsel bilişimdeki en karmaşık aydınlatma ve grafik sorunlarından bazılarını çözüme kavuşturuyor.

Yeni Voxel Global Illumination (VXGI) teknolojisi, oyunlara yönelik grafik işlemcilerin ilk kez gerçek zamanlı dinamik global aydınlatma yapabilmelerini sağlıyor. Işık, oyun ortamıyla gerçeğe daha uygun etkileşime girdiği için sahneler çok daha gerçekçi hale geliyor, böylece oyunseverler kendilerini sahnenin içinde hissediyorlar.

Çok kare örnekli kenar düzeltme (multi-frame sampled anti-aliasing / MFAA), dinamik süper çözünürlük (DSR), VR Direct ve enerji verimliliği yüksek tasarım gibi çeşitli yeni teknolojiler sayesinde Maxwell tabanlı GTX 980 ile 970 GPU’lar, kareleri kendi sınıflarındaki tüm diğer grafik işlemcilerden daha yüksek doğruluk oranı ile daha yüksek saat hızlarında, daha düşük güç tüketimi ile işleyebiliyorlar.

Sanal gerçekliğin insanı sararak içine alma potansiyelini sunmak isteyen oyunlar, yüksek kare hızları ve düşük gecikme süresini zorunlu kılıyor. VR Direct teknolojisi performansı arttırmak, gecikme süresini düşürmek ve Sanal Gerçeklik başlıklarına daha fazla uyumluluk sunmak için bir dizi yeni özellik içeriyor.

Bu özellikler:

VR SLI , stereo görüntüleri daha hızlı işleyebilmek için bir göze birden fazla grafik işlemcinin atanabildiği sanal gerçeklik cihazlarında daha yüksek performans sağlıyor.

Asenkron Sapma (Asynchronous Warp) , gecikme süresini yarıya indirerek oyuncu kafasını hareket ettirdiğinde yeni kareleri tekrar işlemek zorunda kalmadan görüntüleri hızla ayarlıyor.

Otomatik Stereo , Oculus Rift gibi sanal gerçeklik cihazlarıyla oyun uyumluluğunu artırıyor ve kullanıcıların belirli başlıklarda sanal gerçeklik için tasarlanmamış oyunları oynayabilmelerini sağlıyor.

NVIDIA GeForce GTX 980 ve GTX 970 grafik kartları, ASUS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit, PNY, Point of View ve Zotac gibi dev üreticiler tarafından satışa sunuldu.

GTX 980 1729 TL, GTX 970 ise 1019 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/09/nvidi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0