Görüş Bildir
Haberler
Numan Kurtulmuş: 'ABD'nin Darbe ile Bağlantısının Olduğunu Düşünmüyoruz'

Numan Kurtulmuş: 'ABD'nin Darbe ile Bağlantısının Olduğunu Düşünmüyoruz'

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, 'ABD yönetiminin darbe ile bağlantısının olduğunu düşünmüyoruz, Fetullah Gülen sorumlu. Bizim ABD yönetiminden beklentimiz ya onu iade etmesi ya da iade süreci sonuçlanıncaya dek gözaltına alması.' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CNN televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ABD ile bağlantısının sorulması üzerine, Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı:

'15 Temmuz'daki darbe girişiminin Pensilvanya'da yaşayan Gülen ile bağlantılı olduğuna yönelik güçlü kanıtlarımız var. Ordudaki bir grup, askeri darbe girişiminde bulundu ancak halkın cesareti, gösterdiği direnç Türk demokrasisini kurtardı. Ordudaki darbecilerin Fethullah Gülen ile güçlü bağlarının olduğuna yönelik çok fazla kanıtımız var.'

"Darbe girişiminde sorumlu Fethullah Gülen"

"Darbe girişiminde sorumlu Fethullah Gülen"

Kurtulmuş, 'Türkiye, ABD yönetiminin darbede rolünün olduğuna inanmıyor, değil mi?' şeklindeki soruya ise 'Hayır, ABD yönetiminin darbe ile bağlantısının olduğunu düşünmüyoruz, Fethullah Gülen sorumlu. Bizim ABD yönetiminden beklentimiz ya onu iade etmesi ya da iade süreci sonuçlanıncaya dek gözaltına alması' cevabını verdi.

ABD ile Türkiye arasında hukukçulardan oluşan ikili bir komisyon oluşturulduğunu ve her iki tarafın da bu konu üzerinde çalıştığını anlatan Kurtulmuş, ABD'li yetkililere çok fazla kanıt gönderdiklerini, dosyaların ABD yargısının elinde olduğunu ve iade sürecinin zaman alacağını ifade etti.

Gülen’in iadesi için AKP heyeti ABD’ye gitti

Gülen’in iadesi için AKP heyeti ABD’ye gitti
İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker de Gülen'in iadesi ile ilgili görüşmeler yapmak için bugün İstanbul'dan Washington'a gitti.

Şu an ABD’de temaslarda bulunan AKP İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve AKP Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik’in de Eker başkanlığındaki heyete Washington’da katılacağı bildirildi.

Atatürk Havalimanı’nda hareketinden önce bir basın toplantısı düzenleyen Mehdi Eker üç gün sürecek programda AKP heyetinin, ABD kongre üyeleri, düşünce kuruluşları ve basın temsilcileri ile bir araya geleceğini, bu görüşmelerde “FETÖ’nün darbe girişimini” ve “Gülen’in terör örgütü lideri olduğunu” muhataplarına belgelerle anlatacaklarını, Türkiye’ye iadesi konusunda da talepleri dile getireceklerini söyledi.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bi insan bu kadar mı... neyse.