Görüş Bildir
Haberler
Norveç'te Başörtülü Kadına Hizmet Vermeyen Kuaföre Ceza

etiket Norveç'te Başörtülü Kadına Hizmet Vermeyen Kuaföre Ceza

Ulaş
13.09.2016 - 17:23

Norveç'te başörtülü bir kadına hizmet vermeyi reddeden kuaför, mahkeme tarafından para cezasına çarptırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Norveç'te Malika Bayan adında 24 yaşındaki Müslüman kadına başörtülü olduğu gerekçesiyle hizmet vermeyi reddeden kuaför Merete Hodne, 10 bin kron yani yaklaşık 3 bin 600 TL para cezasına çarptırıldı.

Malika Bayan, geçen yıl meydana gelen olay sırasında kendisine “Senin gibi başörtülülere burada hizmet yok” diyen kuaförle ilgili olarak 'ayrımcılık' şikayetinde bulunmuştu.

Kuaför, mahkemenin bugün verdiği kararla 10 bin kronluk para cezasının yanı sıra 5 bin kron civarındaki dava masrafını da ödeyecek.

Mahkeme, kuaförün sosyal medyada paylaştığı 'İslam, Nazizm'den de kötüdür' sözünü dikkate aldı

Mahkeme, kuaförün sosyal medyada paylaştığı 'İslam, Nazizm'den de kötüdür' sözünü dikkate aldı

Mahkemenin, kararını kuaförün sosyal medya hesabında yer alan “İslam, Nazizm'den de kötüdür” şeklindeki sözleri de dikkate alarak verdiği öğrenildi.

Savunmasında ayrımcılık iddialarını reddeden ve başörtüsünü 'totaliter rejimin sembolü' olarak gördüğünü söyleyen kuaför, kararı temyiz edeceğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
306
136
62
29
19
15
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Onlar her türlü gelişiyorlar. Bizim %60 daha gavur desin küfür etsin. Olmaz olsun böyle insanlar. Onlarla aynı ülkede olmaktan utanıyorum. Ya onlar değişecek... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ulan ne yiyoruz ki sıçalım. Babam 2 yıldır işsiz daha yeni asgari ücretle bir işe başladı annem de aynı şekilde bir özel hastanede temizlik görevlisi. Suriye... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bu başörtünun amacı saçların gorunmemesini sağlamak ve kadının çekiciliğini dusurtmekse yüzlerindeki 5 kg makyaj ne için acaba altlarindaki dar kotta cabası... Devamını Gör

isyankar koyun

Kaka pislik ne yahu? What are you? Eight?

Furkan Yılmaz

Niye bu kadar yadırgadınız. Siz çinli diye koreli döven, allaha inanmıyor diye gavur zındık diyen adamlarsınız. Bu tarz şeylere sizin alışık olmanız lazım.