Görüş Bildir
Haberler
Nizhny Novgorod 81-75 Galatasaray

Nizhny Novgorod 81-75 Galatasaray

Enver K.
16.12.2015 - 20:20

Eurocup'ta turu garantileyen Galatasaray, İstanbul'da mağlup ettiği Nizhny'ye deplasmanda 81-75'lik skorla boyun eğdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eurocup F Grubub’nun son hafta maçında Galatasaray Odeabank, deplasmanda Nizhny Novgorod’a 81-75 mağlup oldu. Rus ekibinde Dmitry Khvostov maçın tüm kaderini değiştirirken 20 sayı 6 asist ile oynadı.

Nizhny Novgorod’un maça eşleşmeli alan savunmasıyla başlaması Galatasaray’ı hücumda zorlarken ilk çeyrek başa baş geçti. Galatasaray Sinan Güler ve Vladimir Micov ile alan savunmasını cezalandırmaya başlayınca Rus ekibi savunma stratejisini değiştirmek zorunda kaldı. İlk çeyreği ev sahibi 21-18 önde geçti. İkinci çeyrekte rotasyona giden Galatasaray kenardan gelen Göksenin Köksal’ın bulduğu iki üçlükle bu durumu avantaja çevirmeyi başardı. Çeyreğin büyük bölümünü önde götüren sarı kırmızılılar savunma temposunu da artırdı. Caleb Green’in sık sık çizgiye gelerek sayı ürettiği çeyrek ve devre sonunda Galatasaray 35-39 ile liderliği eline aldı. Caleb Green ilk yarıda 9 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile oynadı.

Galatasaray Odeabank ikinci yarıda da savunma direncini korudu ve çeyrek içinde üzerine koydu. Ev sahibini zor atışlara ve top kayıplarına zorlayan sarı kırmızılılar farkı ilk çeyrek başında 10’a kadar yükseltti. (46-56) Bu andan itibaren savunmada yeniden eşleşmeli alan savunmasına dönen Ainars Bagatskis’in düşüncesi sahada gerçekleşti ve Galatasaray hücumda yeniden sıkıntı yaşarken savunmada da Dmitriy Khvostov’un çembere gitmesine engel olamadı ve fark bir buçuk dakika içinde eridi (54-56). Hücumda Sinan Güler ve Vladimir Micov ile nefes alan Galatasaray Odebank son periyoda 54-59 önde girdi.

Son çeyreğe savunmayı yeniden toparlayarak başlayan Galatasaray’da Stephane Lasme iki çember altında da etkili oyununa devam etti. Ev sahibi adına Dmitriy Khvostov takımını maçta tutmaya devam ederken üçüncü üçlüğünü bu çeyreğin ortasında buldu. Son beş dakikaya Galatasaray 69-71 önde girdi. Son beş dakikada Galatasaray hücumda neredeyse hiçbir şey üretemezken ev sahibi Dmitry Khvostov’un üst üste kaydettiği üç sayılık basketlerle skorda öne geçti ve maçın son bölümünde büyük bir üstünlük kurdu. Nizhny Novgorod maçtan 81-75 galip ayrılırken Galatasaray Odeabank grubu üç mağlubiyetle kapattı.

Nizhny’de Khvostov 20 sayı 6 asist ile oynarken üçlük çizgisinden 4/6 ile oynadı.

Galatasaray Odeabank’ta Caleb Green ve Stephane Lasme’nin iyi performansları galibiyete yeterli olmadı. (15 sayı 7 ribaund 5 asist 4 top çalma / 16 sayı 8 ribaund 1 blok)

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0