Görüş Bildir
Haberler
Nimet Hanım Böreği Tarifi

Nimet Hanım Böreği Tarifi

yemek tarifi
11.09.2014 - 16:23 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 16:24

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Nimet Hanım Böreği Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Nimet Hanım Böreği nasıl yapılır , Nimet Hanım Böreği hangi malzemelerden oluşur, Nimet Hanım Böreği kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Nimet Hanım Böreği Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Nimet Hanım Böreği ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

NİMET HANIM BÖREĞİ (Kıymetli)

Hamur İçin

♦ 3 yumurta sarısı

♦ 1 çay bardağı sıvı yağ

♦ 2 çorba kaşığı limon suyu

♦ 2 çay kaşığı tuz

♦ 1-1,5 bardak su

♦ 5-5,5 su bardağı un

♦ 1 paket margarin (250 gr.)

Kıymalı Harç

♦ 250 gr. kıyma, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 adet soğan, 1 adet sivri biber, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber

Yapılışı

1. Tencerede 3 yumurta sarısı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı limon suyu, 2 çay kaşığı tuz iyice karıştırılır. Bu karışımdan üzerine sürmek için iki kaşık ayrılır.

2. Azar azar su konur. Elenmiş un ile ele yapışmayacak bir hamur yapılır. Yoğrularak özleştirilir. 6 parçaya ayrılıp üzeri örtülerek bir süre dinlendirilir.

3. Her parça merdane ile açılır. Üzerine oda sıcaklığında yumuşak margarin sürülür. Aralar da yağlanarak bohça gibi katlanır.

4. Üzeri kapalı olarak buzdolabında yağ donuncaya kadar dinlendirilir.

5. İki bohça üst üste konur. (6 bohça 3 bohça olur.) Enine ve boyuna yarım cm kalınlığında açılır. Kare biçiminde parçalara kesilir. Hazırlanan kıymalı iç konur ikiye katlanır.

6. Tepsiye dizilip ayrılan yumurta karışımı sürülür. Isıtılmış fırında pişirilir. r Kıymalı Harcın Yapılışı: Küçük doğranmış soğan, biber, maydanoz

sapları iki kaşık sıvı yağ ile kavrulur. Sonra kıyma konur. Kıyma bıraktığı suyu çekince ocaktan alınır. Tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları ilave edilir.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/nimet-hanim...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın