Görüş Bildir
Haberler
NFT'ler Yine İş Başında! BAYC Bir Orangutan Yardım Kuruluşuna 850.000 Dolar Bağışladı

etiket NFT'ler Yine İş Başında! BAYC Bir Orangutan Yardım Kuruluşuna 850.000 Dolar Bağışladı

Ali Aydemir
13.08.2021 - 10:30

NFT'ler dünyada ses getirmeye devam ederken sosyal sorumluluk ve yardım projeleriyle de anılmaya devam ediyor. Ünlü NFT projesi Bored Ape Yacht Club, orangutanlara yardım amacıyla 850.000 dolar bağışta bulundu. İşte detaylar.

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir bu BAYC?

Nedir bu BAYC?

Bored Ape Yacht Club, Ethereum blok zincirinde yaşayan benzersiz dijital koleksiyon olan 10.000 Bored Ape NFT koleksiyonudur. Bored Ape'niz Yacht Club üyelik kartınız olarak ikiye katlanır ve ilki ortak bir grafiti panosu olan THE BATHROOM'a erişim olan üyelere özel avantajlara erişim sağlar. Gelecekteki alanlar ve avantajlar, yol haritası aktivasyonu yoluyla topluluk tarafından açılabilir. Adından da anlaşılacağı gibi 'sıkılmış maymun koleksiyonu' olarak anılan bu NFT'ler oldukça ilgi çekici.

İşte bir Bored Ape!

İşte bir Bored Ape!

Her 'Bored Ape' benzersizdir ve ifade, şapka, giyim ve daha fazlası dahil olmak üzere 170'in üzerinde olası özellikten programlı olarak oluşturulur. Tüm maymunlar göz alıcıdır, ancak bazıları diğerlerinden daha nadirdir. Maymunlar, Ethereum blok zincirinde ERC-721 belirteçleri olarak saklanır ve IPFS'de barındırılır. Bir maymun satın almak 0.08 ETH'ye mal olur. THE BATHROOM gibi üyelere özel alanlara erişmek için Apeholder'ların Metamask Cüzdanlarında oturum açmaları gerekir.

Orangutan Outreach kurumuna bağışlandı.

Orangutan Outreach kurumuna bağışlandı.

Bored Ape Yacht Club adlı maymun temalı bir NFT projesi, bugün Orangutan Outreach adlı bir orangutan yardım kuruluşuna 66.45 ETH (yani 208.000 dolar) bağışladı. Bu, hayır kurumuna toplam bağışlarını cari fiyatlarla 850.000 dolara çıkardıkları anlamına geliyor. Bağış, kripto bağış platformu The Giving Block aracılığıyla düzenlenen bir Ethereum işlemiyle yapıldı. Bu platform, herkesin desteklenen bir dizi hayır kurumuna doğrudan kripto para birimi ödemesi yapmasına olanak tanır. 2007 yılında kurulan Orangutan Outreach, New York merkezli, Borneo ve Sumatra'daki orangutanları korumaya odaklanan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Bebek Orangutan Monita ile Tanışın!

10.000 NFT 1 haftada tükenmişti!

10.000 NFT 1 haftada tükenmişti!

Bored Ape Yacht Club, bir dizi sıkılmış maymunları içeren bir NFT koleksiyonudur. Ancak NFT sahipleri, paylaşılan bir dijital tuval üzerine piksel çizme yeteneği de dahil olmak üzere başka ayrıcalıklar elde eder. Bunu, Ethereum cüzdanlarıyla oturum açarak, söz konusu NFT'ye sahip olduklarını kanıtlayarak yaparlar. Esasen bu Facebook veya Google ile oturum açmanın merkezi olmayan bir alternatifidir. NFT koleksiyonu 23 Nisan'da piyasaya sürüldü, ancak 1 Mayıs'a kadar tükendi. Her bir maymunu basmanın maliyeti 0,08 ETH idi ve o zamanlar her biri yaklaşık 220 dolar değerindeydi. 10.000 NFT ile bu, projenin 2.2 milyon dolar civarında netleştiği anlamına geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Haziran'da yine bağış yapılmıştı.

30 Haziran'da yine bağış yapılmıştı.

BAYC, birçok kripto üyesinin kendi sıkılmış maymunlarını göstermek için Twitter profil resimlerini değiştirmesiyle hızla tutundu. Bu ilgiyle, bu NFT'lerin fiyatları mevcut taban fiyatla (yani NFT'lerin şu anda satılmakta olduğu en düşük fiyatlar) fırladı ve şimdi 15 ETH'nin (yani 47.000 dolar) üzerine çıktı. Grup daha önce 30 Haziran'da bir dizi hayvan hayır kurumuna 135 ETH (yani 419.000 dolar) bağışlamıştı; buna o sırada Orangutan Outreach'e 33.75 ETH (yani 100.000 dolar) bağış da dahildi. Diğer hayır kurumları arasında Bonobo Dostları ve evcil hayvanları kurtaran Wright-Way Rescue vardı.

İşte o hesaplardan biri!

Kendilerine maymunlar diyolar!

Kendilerine maymunlar diyolar!

9 Temmuz'da The Giving Block aracılığıyla Orangutan Outreach'e 5.75 ETH (yani 18.000 dolar) dahil olmak üzere 11.5 ETH (yani 36.000 dolar) bağışladı. Ve 28 Temmuz'da aynı amaç için 169 ETH (yani 524.000 dolar) verdi. Kripto topluluğunun üyeleri, sıcak yeni bir projeye veya NFT koleksiyonuna atıfta bulunarak şaka yollu kendilerine 'maymunlar' diyorlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Utku Halit

ben bundan anlamadım hala