Görüş Bildir
Haberler
Ne İşçilerin Sigortası Vardı, Ne de İş Yerinin Ruhsatı: Sobadan Zehirlenen İkisi Çocuk Üç Kişi Öldü

Ne İşçilerin Sigortası Vardı, Ne de İş Yerinin Ruhsatı: Sobadan Zehirlenen İkisi Çocuk Üç Kişi Öldü

İstanbul Bayrampaşa'da bir tekstil atölyesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 4 işçiden 3'ü hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden işçilerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.Yapılan incelemede iş yerinin ruhsatsız, işçilerin de sigortasız olduğu ortaya çıktı. 

Olay, Terazidere Mahallesi'nde dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gürsoy Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın ikinci katında bulunan kot iplik temizleme atölyesinde çalışan arkadaşları, mesai dışında işyerinde kaldıkları öğrenilen Hakan G. (15), Cuma Ç. (22) Yakup Y. (17) ile Ümit G.'ye (15) ulaşamadı. Durumdan şüphelenip polisi arayan iş arkadaşları atölyeye kontrole gitti. İçeri girdiklerinde arkadaşlarından Hakan G., Cuma Ç. ve Yakup Y.'nin hareketsiz şekilde buldu. Ümit G.'nin de fenalaştığını görüp polisi ve 112 Acil Servis'i aradılar.

Gelen sağlık ekipleri yapılan kontrolde üç işçinin hayatını kaybettiğini belirledi. Hastaneye kaldırılan Ümit G.'nin de durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Ruhsatsız olduğu tespit edilen iş yeri mühürlendi

Ruhsatsız olduğu tespit edilen iş yeri mühürlendi

Polisin iş yerinde yaptığı detaylı incelemede, hayatını kaybeden 3 işçinin ısınmak üzere yaktıkları sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilenerek zehirlendiğini belirlendi.

Belediye ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemelerde de; iş yerinin ruhsatsız, tüm işçilerin de sigortasız çalıştırıldığı belirlendi. Belediye ekipleri, polisin olay yeri çalışmasının ardından ruhsatsız olan iş yerini mühürledi.

İş yeri sahibi gözaltına alındı

İş yeri sahibi gözaltına alındı

Polisin çalışmasının ardından iş yeri sahibinin Hüseyin E. (24) isimli kişi olduğunu tespit edildi. Polis ekipleri olaydan kısa bir zaman sonra Hüseyin E.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Hüseyin E., Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Bayrampaşa Polis Merkezi'ne götürüldü.

Polisin olayla ilgili başlattığı çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Cenazeler yakınlarına teslim edildi

Cenazeler yakınlarına teslim edildi

Bayrampaşa 'da bulunan bir tekstil atölyesinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek ölen 3 gencin cenazesi kaldırıldıkları Adli Tıp Kurumu'nda yapılan işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi.

Cenazelerin Bitlis'in Mutki ilçesine götürüleceği öğrenildi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
iotaaquilarea

devlet baba iş yerlerinin ruhsatsız olduğunu üstüne üstlük sigortasız çocuklar çalıştırdığını keşke bi kaç kişi ölmeden farketse

Rolshun

Suriyelilerin gelmesiyle sigortasız çalıştırma oranı ciddi anlamda arttı.Hem de piyasayı düşürdüler ucuza çalışarak

dgskbrogrtmn

insan canı bu kadar ucuz işte bu ilkede