Görüş Bildir
Haberler
Ne de Olsa Kışın Sonu Bahardır! Okurken Çalışanların Hayatlarına Kattığı 11 Güzellik

Ne de Olsa Kışın Sonu Bahardır! Okurken Çalışanların Hayatlarına Kattığı 11 Güzellik

Meltem
27.01.2018 - 23:14

Bazıları mecburen çalışır, bazıları ihtiyacı olmasa bile böyle alışmıştır. İş hayatının çetrefilli yollarına erkenden atılanlar mezuniyet sonrası hayatlarına pek çok yönden bir adım önde başlarlar. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kariyer planlaması için mezuniyet sonrasını beklemesine gerek kalmaz; ne istediğini bildiğinden hedefine doğru emin adımlarla ilerler.

2. Çalışırken kurduğu bağlantılar nedeniyle mezuniyet sonrasında iş ararken sıkıntı çekmez. Özgeçmişinin güzelliği bir tarafa, kendini sevdirdiği yöneticileri tarafından her daim kollanır.

3. Hatta bazen iş aramasına bile gerek kalmaz, çünkü işi hazırdır. Kendini o kadar kanıtlar ki, çalıştığı yerde farklı pozisyonlarda iş hayatına devam eder.

4. Her daim kendi ayakları üzerinde durduğu için maddi olarak kimseye bağımlı kalmaz. Parasını kendisi kazanır, kendisi harcar; kimseye hesap vermek zorunda kalmaz.

5. Hem çalıştığı hem de derslerle birlikte sınavlara hazırlandığı için zamanı yönetmeyi çok iyi bilir, zamansızlıkla ilgili problem yaşamaz. Sabah alarmla uyanamamak onun sorunu değildir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Mezuniyetten sonraki iş hayatına bir adım önde başlar. Çağdaşlarıyla aynı maaşı alsa bile işi kavraması için deneme süresine ihtiyacı olmaz.

7. İş hayatında sahip olunması elzem özelliklerden biri olan özgüveni erkenden kazanır. Böylece hem gelişime açık olur hem de ileriyi görmede başarı sağlar.

8. Nasıl şartlarda kazanıldığının farkında olduğu için parasının kıymetini bilir, bütçe oluşturmada değme ekonomicilere şapka çıkartır.

9. Attığı her yeni adım, girdiği her yeni iş için adaptasyona ihtiyacı olmaz. Bu süreci sıkıntısız atlattığı gibi, her zaman başarılı olur.

10. Genç yaşta işe başladığı için emekliliği daha erken hak eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Onları zor günlerde hiçbir zaman yalnız bırakmadığı için ailesi için gurur kaynağıdır. Kendisinden her daim 'hayırlı evlat' olarak bahsedilir.

BONUS: Üzerinden yıllar geçse bile torunlarına anlatacağı onlarca anı biriktirir. "Zor ama güzel günlerdi" diyerek başladığı sözleri her zaman gülümsetir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
22
20
5
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın