Görüş Bildir
Haberler
Nasıl Unutulduklarına Akıl Sır Erdirilemeyen Milyon Dolarlık Eşyalar

etiket Nasıl Unutulduklarına Akıl Sır Erdirilemeyen Milyon Dolarlık Eşyalar

Oddee'de rastladığımız, bulunduğunda büyük olay yaratan unutulmuş nesneleri sizleri için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Buenos Aires’te bulunan bir evde gizlenmiş ve sahibi bilinmeyen bir hazine

Buenos Aires’te bulunan bir evde gizlenmiş ve sahibi bilinmeyen bir hazine

Buenos Aires’in hemen dışında bulunan banliyö evinin gizli bir odasında, 75 Nazi eserinin gizli bir koleksiyonu polis tarafından ortaya çıkarıldı. Eşyaların, İkinci Dünya Savaşı sırasında üst düzey Nazi yetkililerinin mülkiyetinde olduğu ve bu savaşın ardından Güney Amerika’da varlığını kanıtladığına inanılıyor. Hazinede, Adolf Hitler’in kabartma portresi ve negatif fotoğrafı, gamalı haç üzerinde bir kartal heykeli, bıçak, mızıka, bulmaca, kum saati, nişan alma cihazı, büyüteç ve bir kişinin kafa boyutunu ölçmek için kullanılan tıbbi bir cihaz gibi nesneler var ve tüm bu nesnelerin orijinal olduğu söylenmekte. Konuyla ilgili yapılan açıklamada Arjantin Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich, bu eşyaların Buenos Aires Holokost Müzesi’ne bağışlanmasını isteyeceğini de belirtti.

Avustralya’da bir çöp toplama alanında bulunan ve kendisine nadir rastlanan Steinway çocuk piyanosu

Avustralya’da bir çöp toplama alanında bulunan ve kendisine nadir rastlanan Steinway çocuk piyanosu

Batı Avustralya’daki bir çöplükte 80.000$ değerinde bir Steinway çocuk piyanosu bulundu. Müzisyen Will Thomas, bahçedeki atıkların Broome bölgesine boşaltıması sırasında hâlâ çalışan alete rastladığında adeta şok geçirdiğini söylüyor. Bu piyano bölge yakınlarındaki Cable Beach Club tarafından yanlışlıkla dışarı atılmıştı.

Gizli hazineyi keşfeden Thomas, bu değerli piyanonun kurtarılmasına yardımcı olması için bir Steinway üyesine çağrıda bulundu. Daha sonra da yanına aldığı 3 kişiyle birlikte bir kamyona yükleyerek restore edilmesi üzerine evine götürdü.

Norveç’te bulunan bir çocuk Ruth beyzbol eldiveni

Norveç’te bulunan bir çocuk Ruth beyzbol eldiveni

Trondheim’da 75 yaşındaki bir apartman sahibi apartmandaki kileri temizlerken çok değerli ve nadir bulunan bir çocuk beyzbol eldiveni buldu. Eldiven, 1880’li ve 1930’lu yıllara dayanan en iyi atletik tedarik şirketi olan New Hampshire merkezli Draper&Maynard firması tarafından yapılmıştı ve uzun süre hiç bozulmadan bulunana kadar orijinal halini koruyabilmişti. Kimin ve ne için o apartmanda olduğu bilinmeyen bu eldiven açık arttırmada 11.600$’a satıldı.

Bir hayır kurumu mağazasının kamerası ve St. Helens Yanardağı patlamasının fotoğrafları

Bir hayır kurumu mağazasının kamerası ve St. Helens Yanardağı patlamasının fotoğrafları

Portland’da bulunan bir hazine mağazasında keşfedilen kamera ABD tarihinin en yıkıcı volkanik patlamaları arasında sayılan St. Helens Yanardağı’nın patlamasını gösteren olağanüstü bir görüntü vermiştir.

Bu patlama, yaklaşık 60 kişilik can kaybı ve 1.1 milyar dolar mal kaybına sebep

olmuştur.

26 Mayıs 2017’de fotoğrafçı Kati Dimoff, içinde hasar görmüş Kodachrome slayt filmi bulunan 1938 Argus C2 fotoğraf makinesi buldu ve üretimi durdurulan, film konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Blue Moon’a götürdü. Kamera’dan çıkan görüntüleri gördüğünde ise şok oldu.Kamere içerisinde bir ailenin de fotoğraflarını barındırıyordu. Bulunan fotoğraf Oregonian gazetesinde yayınlandı. Fotoğraf Mel Purvis’in ilgisini çekti çünkü fotoğraftaki onun ailesi idi. Böylece kamera ve fotoğraflar sahibine iade edilmiş oldu.

Mısır’da bulunan 3000 yıllık bir protez ayak parmağı

Mısır’da bulunan 3000 yıllık bir protez ayak parmağı

Bir rahibin kızı büyük ayak parmağını 3000 yıl önce kaybetti. O öldüğünde, Mısır'ın Luksor yakınlarında, topluluğun elit üyelerine ayrılmış bir mezarlığa getirildi. 2017'de, protez ayak parmağı Basel Üniversitesi'nden İsviçreli bilim adamları tarafından bulundu. Bilim adamları tarafından yaptıkları açıklamada “protezin kendi türünün en eskisi olduğu ve sahibinin doğal bir görünüm, konfor ve estetiğe önem veren biri olduğunu” belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Francisco de Goya’nın boğa güreşi gravürü Fransız şatosunda bulundu

Francisco de Goya’nın boğa güreşi gravürü Fransız şatosunda bulundu

Sanatçı Francisco de Goya’nın boğa güreşi gravür seti Kuzey Fransa’da, Montigne Şatosu’nda, Mart 2017’de bulundu. İspanyol usta tarafından 1815-1816 yılları arasında yapılan gravür set, şatonun yeni mirasçıları tarafından kütüphane rafının arkasında keşfedildi. Gravürler İspanyol usta tarafından 1815-1816 yılları arasında yapılmıştı. Bu set Sotheby’s London tarafından açık arttırma ile 530.000$’a satılmıştır.

10 milyon dolar değerindeki Jackson Pollock tablosu Arizona’da bir çatı katı dairesinde bulundu.

10 milyon dolar değerindeki Jackson Pollock tablosu Arizona’da bir çatı katı dairesinde bulundu.

Arizona’daki J.Levine müzayede evi yetkilileri, bölgede oturan bir sakininin evine 1992’de Los Angeles Lakers takımının imzaladığı bir poster incelemesi için gitmişlerdi. Fakat evin garajında şans eseri buldukları Jackson Pollock tablosu onları sanat dünyasının en çok konuşulan isimleri yaptı. Çünkü bu tablo Jackson Pollock’un uzun yıllardır kayıp olan bir eseriydi. Daha sonra anlaşıldı ki bu tablo New York’ta yaşayan ve sanat eleştirmeni Clement Greenberg ile Peggy Guggenheim’ın kardeşi sanatçı Hazel Guggenheim Mckinley ile arkadaş olan üvey kardeşi Gordon Cosgriff’ten ev sahibine bir dizi tablo miras kalmıştı ve büyük ihtimalle de Cosgriff, Pollock sergisine giderek o tabloyu satın almıştı. Müzayede evinde satışa çıkarılması beklenen tablo için şimdilik 10-15 milyon dolarlık bir değer biçiliyor.

Fransa'da bir çiftlikte 60 adet araba paslanmış durumda bulundu.

Fransa'da bir çiftlikte 60 adet araba paslanmış durumda bulundu.

Fransız ünlü iş adamı Roger Baillon 70’li yıllara kadar satın aldığı arabayı iflastan korumak için sakladığı çiftliğinde unuttu. Aralarında Ferrari, Maserati, Mustang gibi pek çok pahalı modelin yer aldığı arabalar Baillon’un 2000 yılında yaşadığı iflas sonrasında karşılaştığı hacizden kurtarılmak için saklanmış. 2014 yılında Baillon’un torunları tarafından bulunan arabalarının yaklaşık değerinin 20 milyon dolar olduğu düşünülüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
281
126
49
44
44
44
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
erkan erkan

lan sondaki araba 34 plaka:)

DJAN

Sanırım Roger Baillon olacaktı...

Ziya Akbaş

"Babe Ruth"!!!!! Google'da arat lütfen, bak bakalım çocuk muymuş....

zubarak

yahu eldiven çocuklar için yapılmış:) nike air jordan gibi, onun da çocuklar için olanı var;)