Görüş Bildir
Haberler
"Nasıl Dünyalar Varmış Be" Dedirten Netflix'in En Sevilen Latin Amerika Konseptli Dizileri

"Nasıl Dünyalar Varmış Be" Dedirten Netflix'in En Sevilen Latin Amerika Konseptli Dizileri

R.G.
08.07.2021 - 10:48 Son Güncelleme: 08.07.2021 - 10:58

Evde sıcaktan bunaldığımız bu yaz günlerinde hepimiz dizi ve film izleyerek vakit geçirmeye çalışıyoruz. Biz de keyifli bir şekilde zaman geçirmenizi sağlayacak 12 farklı Latin Amerika konseptli diziyi derledik. İçlerinde illaki gözünüzden kaçmış olan yapımlar olduğuna eminiz. Kendi beğeninize uygun bir seçenek bulmanız dileğiyle :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Who Killed Sara - IMDb: 6,4

12. Who Killed Sara - IMDb: 6,4

Yayınlandığı tarihlerde Netflix Top 10 listesine giren bu diziyi muhtemelen duymuşsunuzdur. Meksika yapımı olan bu dizi, suç ve gizem türünde. Şüpheli bir ölümü konu alan dizide kahramanımız Alex'in suçsuzluğunu kanıtlama mücadelesini izliyoruz. Alex, kız kardeşi Sara'yı öldürmekle suçlanıyor. Kız kardeşinin asıl katillerini bulmak isteyen Alex'in ilerleyen bölümlerde intikam dolu hikayesi ön plana çıkacak. Dizi konusu sebebiyle izleyicide merak uyandırıyor. İki sezon ve 18 bölümden oluşan dizinin her bir bölümü ortalama 40 dakika uzunluğunda. Henüz izlemediyseniz bir şans vermek isteyebilirsiniz.

11. Control Z - IMDb: 6,9

11. Control Z - IMDb: 6,9

Meksika yapımı olan gençlik dizisi, bir lisede geçen olayları konu alıyor. Bir hacker, lisedeki öğrencilerin sırlarını tek tek ifşa etmeye başladığında gözlem gücü yüksek fakat pek de sosyal olmayan ana karakterimiz Sofia, kendini onu bulmaya adıyor. Hacker yüzünden birçok öğrencinin sırları ortaya dökülüyor ve arkadaşlıklar sınanıyor. Bol bol entrika barındıran dizide İspanyol yapımı olan Elite havası seziliyor. Sadece bir sezon ve 8 bölümden oluşan dizinin bölümleri ortalama 35 dakika. Sıcaktan evde bunaldığımız şu günlerde bir çırpıda bitirebileceğiniz sürükleyici bir dizi arayışındaysanız Control Z tam size göre.

10. Green Frontier - IMDb: 7,3

10. Green Frontier - IMDb: 7,3

Orijinal adı 'Frontera Verde' olan bu mini dizi, Netflix'in ilk orijinal Kolombiya yapımı olma özelliğini taşıyor. Suç ve gerilim türündeki dizi, mistik ögeler ve fantastik unsurlar da barındırıyor. Amazon ormanlarında çekilen dizi, sıradan bir polisiye gibi başlıyor. Ancak zamanla hikaye derinleşerek izleyiciyi geçmiş ve bugün arasında bir zaman yolculuğuna davet ediyor. Hikaye Helena isimli genç dedektifin etrafında dönüyor. Dört kadının cinayetini araştırmak için geldiği ormanda Helena; büyüye, şeytani gerçeklere ve kendine ait gerçekleri açığa çıkarıyor. Ortalama 40 dakikalık 8 bölümden oluşan bu mini dizi, farklı bir atmosfer arayanlar için birebir.

9. The House of Flowers - IMDb: 7,6

9. The House of Flowers - IMDb: 7,6

Orijinal ismi 'La Casa De Las Flores' olan Meksika yapımı dizi, kara komedi türünde olsa da zaman zaman dram ve gizem ögeleri de barındırıyor. Dizi, Meksikalı ünlü ve zengin bir ailenin hayatını konu alıyor. La Casa De Las Flores adındaki çiçekçi dükkanını işleten aile, dışarıdan ne kadar mükemmel gözükse de gerçek öyle değil. Hikayedeki zengin ve güçlü kadın, kocasının metresinin aile sırlarını ifşa etmesiyle başa çıkmaya çalışıyor. Dışarıya verilen mükemmel aile imajının sarsılmaması gerek. Fakat karanlık sırlar zamanla birer birer ortaya çıkıyor ve ailedeki tüm dengeler değişiyor. Üç sezonu bulunan dizi toplam 33 bölümden oluşuyor. Her bölüm ortalama 30 dakika.

8. Magical Andes - IMDb: 7,8

8. Magical Andes - IMDb: 7,8

Orijinal ismi 'Andes Magicos' olan belgesel dizi, toplamda 2 sezon ve 10 bölümden oluşuyor. Her bir bölüm ortalama 25 dakika. Doğaya hasret kalınan şu günlerde belgesel, bir görsel şölen niteliğinde. Güney Amerika'nın doğal güzelliklerine yakından bir bakış atmak isterseniz tercih edebileceğiniz bir yapım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Street Food: Latin America - IMDb: 7,9

7. Street Food: Latin America - IMDb: 7,9

Bu samimi belgesel dizisinde Latin Amerikalı şefler kendi hikayelerinden bahsediyor ve leziz yemekler ortaya çıkarıyor. Dizi hem şeflerin hayatına bir bakış atıyor hem de yemeklerin ruhunu çok güzel yansıtıyor. Latin Amerika'nın sokak yemeği kültürüne çok daha yakından hakim olmak isterseniz bu diziyi tercih edebilirsiniz. Sadece 6 bölümden oluşan bu belgesel dizinin bölümleri ise ortalama 30 dakika.

6. Monarca - IMDb: 7,9

6. Monarca - IMDb: 7,9

Dram türündeki Meksika yapımı dizi bol bol entrika içeriyor. Bir ailenin içindeki güç savaşını izlediğimiz dizide ana karakterimiz Ana Maria, uzun yıllar sonunda memleketi Meksika’ya dönüyor. Ana, sahip oldukları tekila imparatorluğunun kontrolü için diğer aile bireyleriyle rekabete giriyor. Hırs ve mücadele dolu bir aile savaşı izlemek isterseniz tercih edebileceğiniz bir yapım. Dizi 2 sezondan oluşuyor.

5. Girls From Ipanema - IMDb: 7,9

5. Girls From Ipanema - IMDb: 7,9

Romantik ve drama türündeki Brezilya yapımı dizi, 2 sezon ve 13 bölümden oluşuyor. Dizi, eşiyle buluşmak için Rio de Janerio'ya giden ev hanımı Maria Luisa etrafında şekilleniyor. Eşi tarafından terk edildiğini öğrenen Maria, orada kalıp bir kulüp açmaya karar veriyor ve olaylar gelişiyor. Hikaye 1950'lerde geçiyor. Dönem dizilerine ilginiz varsa ve güzel müzikler eşliğinde keyifli bir dizi izlemek istiyorsanız aradığınızı buldunuz.

4. Luis Miguel: The Series - IMDb: 8,0

4. Luis Miguel: The Series - IMDb: 8,0

Dizide Latin Amerika tarihinin en başarılı ses sanatçılarından biri olan Meksikalı şarkıcı Luis Miguel'in yaşam öyküsü anlatılıyor. Kariyeri boyunca 90 milyonun üzerinde albüm satışı yapan sanatçı, 5 Grammy ve 4 Latin Grammy ödülü sahibi. Bu muazzam yeteneğin her şeye rağmen trajik bir hayatı olmuş. Samimi ve ilham verici bir anlatıma sahip olan duygusal dizi, 2 sezon ve 21 bölümden oluşuyor.

3. La Reina Del Sur - IMDb: 8,0

3. La Reina Del Sur - IMDb: 8,0

Aksiyon, suç ve drama türündeki dizi, Teresa isimli genç kadının başından geçenleri konu alıyor. Döviz bürosunda çalışan Teresa'nın müşterileri arasında uyuşturucu baronları ve tehlikeli gangsterler bulunuyor. Masumca başladığı bu işte trajik yıllar geçiren Teresa, zamanla uyuşturucu kaçakçılığında efsanevi bir isim haline geliyor. Bu yüzden kendini riskli durumlar içinde buluyor genç kadın. Biz de Teresa'nın kan, ter ve gözyaşı dolu mücadelesini izliyoruz. Netflix'te 60 bölümden oluşan aksiyon dolu dizinin her bölümü ortalama 40 dakika.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Club De Cuervos - IMDb: 8,2

2. Club De Cuervos - IMDb: 8,2

Dizi, babalarının ölümü üzerine kendilerine bir futbol takımı miras kalan iki kardeşin birbirleriyle mücadelesini konu alıyor. Çokça güldüren, zaman zaman da duygulandıran, izlemesi keyifli bir yapım. Meksika yapımı dizi; bolca entrika, hırs ve mücadele barındırıyor. Özellikle futbola da ilginiz varsa kesinlikle bir şans vermelisiniz. Bölümleri ortalama 40 dakika olan dizi 4 sezon ve 45 bölümden oluşuyor.

1. Pablo Escobar: Kötülüğün Efendisi - IMDb: 8,5

1. Pablo Escobar: Kötülüğün Efendisi - IMDb: 8,5

Orijinal adı 'Pablo Escobar El Patron Del Mal' olan Kolombiya yapımı dizi efsanevi suç figürü Pablo Escobar'ın hayatını konu alıyor. Basit hırsızlık zamanlarından başlayarak uyuşturucu imparatoru olana kadarki tüm hayatını gözler önüne seriyor. Biyografi, suç ve dram türlerini harmanlayan dizi Netflix'te yayımlandı. Dizi çekimleri için 450'den fazla lokasyon ve 1300 oyuncu kullanılmış. Tarihin en büyük uyuşturucu baronlarından biri olan Escobar'ın yaşamını merak ediyorsanız bu sürükleyici diziyi kaçırmamalısınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?