Görüş Bildir
Haberler
NASA’nın 3D Baskı ile Ürettiği Roket Motorunun İnanılmaz Performansı

NASA’nın 3D Baskı ile Ürettiği Roket Motorunun İnanılmaz Performansı

Onedio Teknoloji
18.12.2015 - 15:31 Son Güncelleme: 18.12.2015 - 16:11

NASA, son dönem teknolojisi olan 3D yazıcılardan esinlenerek, uzayda kullanılmak üzere 3D baskılı parçalardan oluşturulan roket motorları geliştiriyordu. Geçtiğimiz günlerde NASA, çalışmaları tamamlanan bu 3D baskılı roket motorunu test etmek için kolları sıvadı.

Alabama’da bulunan NASA’nın Marshall Uzay Uçuş Merkezi ekibi, çalışmayan roket motorunu ve birbirine bağlı 3D baskılı roket motor parçalarını test etti. Test çalışmaları sırasında 10 tonluk güçle yanan motor, 6 bin Fahrenheit derecesinin üzerinde bir sıcaklıkta yakıt harcadı ve -400 derece soğuklukta sıvı hidrojen pompaladı. Motor dakikada 90 bin devirle çalıştı.

Bu test sonucunda, NASA’nın basın danışmanı Elizabeth Robertson, 3D baskılı roket motorunun inşa edilebileceğini ve çok amaçlı olarak kullanılabileceğini göstermiş olduklarını dile getirdi.

NASA, testlerin başarılı olması durumunda astronotların ihtiyaç duyabilecekleri bazı parçaların hayat kurtarabileceğini ve 3D baskılı roket motoru ile çok daha iyi gelişmeler elde edileceğini öngörüyor. Şimdi sırada roket motorunun uzay ortamında test edilmesi var.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
6
4
4
2
0
0