Görüş Bildir
Haberler
Müzik Endüstrisi Grooveshark Klonuna Karşı 17 Milyon Dolarlık Davayı Kazandı

Müzik Endüstrisi Grooveshark Klonuna Karşı 17 Milyon Dolarlık Davayı Kazandı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Grooveshark, Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından bu yılın başlarında kapatılan son büyük yasadışı müzik servislerinden biriydi. Dolayısıyla bir Grooveshark klonunun, cezai boyutu farklı şekilde olsa da benzer hukuki yaklaşıma maruz kalması şaşırtıcı olmadı. 

RIAA, Grooveshark’ın ismi dahil kopyası olan bu site yayına girdikten günler sonra, konuyu mahkemeye taşıyıp hızlıca geçici önlem aldı. Bu durum görmezden gelindi ve anonim kopya şirket sessizliğini korudu.

Yasal işlemlerden birkaç ay sonra RIAA New York Federal mahkemesinde, davalının ortaya çıkmaması üzerine gıyabi hüküm kazandı. Karar davalıya telif hakkı ihlalinden dolayı 13 milyon dolar ve bununla birlikte Grooveshark adını taklitten dolayı 4 milyon dolar ceza verdi. (Delil olarak kullanılan 89 korsan parçalardan her biri için 150.000 dolar) Para cezasına çarptırılmış olmak korsan bir site için yaralayıcı olmalı.

Her durumda RIAA, 17 milyon dolar için davalıyı sıkıştırmak şöyle dursun, muhtemelen sahibini bulmak için zor zamanlar yaşayacaktır. Ama burada vermeye çalıştıkları mesaj çok açık: RIAA Grooveshark’dan çok sıkıldı.

Kaynak: http://gizmodo.com/the-music-industry...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın