Görüş Bildir
Haberler
Mutluluğun Formülü Çok Açık: Hayatınızı Daha Huzurlu Hale Getirecek 13 Basit Alışkanlık

etiket Mutluluğun Formülü Çok Açık: Hayatınızı Daha Huzurlu Hale Getirecek 13 Basit Alışkanlık

Meltem
16.10.2018 - 08:39 Son Güncelleme: 17.10.2018 - 09:59

Hayatınızı daha huzurlu hale getirebilmeniz için edinmeniz gereken basit alışkanlıkları sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Minimalizmi benimseyin ve kullanmadığınız tüm eşyalardan kurtulun.

İhtiyaç sahiplerine bağışlayın, ikinci el satış uygulamaları aracılığıyla satın ya da tanıdığınız birilerine verin. Yeter ki mutfaktaki tencere yığınından, kullanmadığımız kıyafetlerden, bir daha asla giymeyeceğiniz ayakkabılardan ve ev eşyalarından kurtulun. Hafiflediğinizi hissedeceksiniz.

2. Aynı şeyi hayatınıza aldığınız insanlara da uygulayın; yalnızlığın o kadar da kötü bir şey olmadığını aklınızdan çıkarmayın ve kendinizle kalmak için fırsat yaratın.

Günlük hayatın koşuşturmacası içinde fark etmediğimiz şeylerden biri de kendimizi dinlemediğimiz... Bu nedenle, arkadaş çevrenizi daraltmayı deneyin; mutluluk gerçekten orada.

3. Bedeninize iyi bakın, çöp gıdalar tüketmekten vazgeçin, mümkünse evde kendi yemeğinizi pişirin.

Zaman zaman zor olsa da sağlıklı beslenmeyi ilke haline getirmek ve bunu uygulamak insanı psikolojik olarak çok rahatlatan bir alışkanlık. Dolayısıyla ihtiyacınız olmayan, sırf anlık olarak sizi iyi hissettirecek, bir yararı bulunmayan yiyeceklerden vazgeçin. O cipsi de hemen reyona geri bırakın.

4. "Hayatımı yazsam roman filan olmaz" demeyin ve mutlaka günlük tutun.

Hiçbir işe yaramasa bile eskiyi yad etmenizi sağlar, eskiden nasıl biri olduğunuzu gösterir, geçmiş hatalarınızı hatırlatır.

5. Mümkün olduğunca kredi kartı kullanmayın, ödemelerinizi nakit yapın, sonraki ayı düşünmek zorunda kalmayın.

Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz. Kredi kartını düşüncesizce her yere uzatıyoruz ve ekstre geldiğinde şoka uğruyoruz. Harcamalarımızı nakit yaptığımız anda cüzdanımıza göre hareket edeceğimiz için her şey çok daha kolay olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sosyal medyadan mümkün olduğu kadar uzak durun, televizyonu kapatın, popüler kültüre olabilecek en asgari seviyede maruz kalın.

Günümüzde imkansız gibi görünse de, pek çok çoğumuz sosyal medyaya bağlı olsak da yapmamız gereken şey çok basit: Olabildiğince az vakit harcamak...

7. Profesyonel olmasa da basit egzersizleri hayatınızın rutini haline getirin, hareket etmeye üşenmeyin, zaman yaratın.

Sabahları yarım saat bile olsa erken uyanmanıza değecek...

8. Doğaya ve yeşile dönün, beton ve kaos dolu şehirden uzaklaşın, kendinize doğru bir yolculuk yapın.

Bu söylediklerimiz çok havada gibi görünse de aslında öyle değil. Basit bir yeşil alan yürüyüşü bile kafanızı toplamanıza, yaratıcılığınızı geliştirmenize, odaklanmanıza yardımcı olacak.

9. Sürekli olarak kendinizi kontrol etmeyi, acımasızca eleştirmeyi, kendinize yön vermeyi bırakın.

Birtakım şeylerin elinize olmadığını biliyorsunuz, bu nedenle akışına bırakın ve ilahi şeylerin gücüne inanın.

10. Cevabını bildiğiniz sorular sormayın, insanların sizi kırmalarına geçit verecek şekilde sözler söylemelerine müsaade etmeyin.

Bazen, bile isteye, sonunu göre göre insanlara sorular soruyoruz ve kalp kırıklıklarımızla yaşamaya devam ediyoruz; huzursuzca... Neden? Buna izin vermeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Mutlaka klasikleri okumalıyım diye kasmayın, başkaları dinliyor diye sevmediğiniz müziklere maruz kalmayın, bomboş bile olsa keyif aldığınız etkinliklere yönelin.

Herkesin yaptığı şeyleri yapma hastalığına tutulmayın; siz yabancı dizi izlemek, klasikleri okumak, gurme yemekler yemek, size çok uzak müzikler dinlemek zorunda değilsiniz. Sizi ne mutlu ediyorsa ona yönelin.

12. İş ya da özel hayatınızda fark etmez; kendinize gerçekçi hedefler seçin ve o hedefler doğrultusunda ilerleyin.

İnişler, çıkışlar, taşlara takılıp düşmeler ya da birdenbire bambaşka bir yere gitmeler... İnsan hayatında her şey mümkün. Yeter ki siz hedefinizi gerçekçi temeller üzerine kurun.

13. Endişelerinizden arınmak, kaygılarınızdan kurtulmak ve huzuru bulmak istiyorsanız kendinize bir amaç edinin.

assets-auto.rbl.ms

Bir yere ait olmak, bir insana bağlanmak, bir gruba dahil olmak... Neyse aklınızdaki, bunu gerçekleştirin ve ne olursa olsun aradığınız şeye dikkat edin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
585
151
31
26
19
15
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Viyol10sel

30 yasina gelince cop hayatıma çöp beslenmeme veda ederek bu sisteme gectim. Doga spor sanata gecis yaptim. Minimalizm uzerine de cok arastirmalar yaptim kit... Devamını Gör

tam ihtiyacım vardı... teşekkür ederim. umarım birileri de seni böyle mutlu eder

Pasif Kullanıcı

böyle içeriklerin artmasını bekliyoruz, tam zamanında bir içerik gelmiş oldu, teşekkürler