Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Kaya'yı Yaralayan Saldırgana İndirimsiz 15 Yıl Hapis

Mutlu Kaya'yı Yaralayan Saldırgana İndirimsiz 15 Yıl Hapis

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde geçen yıl Mayıs ayında 19 yaşındaki Mutlu Kaya'yı silahla vurarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan eski erkek arkadaşı 26 yaşındaki Veysi Ercan, herhangi bir indirim uygulanmadan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Veysi Ercan ve taraf avukatları katıldı.

Savcı: Sanık, Mutlu Kaya'nın başarılı olmasını kabullenemedi

Savcı: Sanık, Mutlu Kaya'nın başarılı olmasını kabullenemedi

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Mutlu Kaya'nın ulusal bir kanalda yapılan ses yarışmasında başarılı olması nedeniyle konserlere ve sahneye çıkmaya başladığını, sanık Veysi Ercan'ın ise bu durumu kabullenemediğini kaydetti. 

Bu nedenle sanık ve Mutlu Kaya arasında sorunlar çıktığını vurgulayan savcı, Veysi Ercan'ın ikamete doğru 4 el ateş ettiğini belirtti.

"Öldürme kastıyla saldırdı"

"Öldürme kastıyla saldırdı"

Sare Davutoğlu, Kaya'yı hastanede ziyaret etmişti

Kurşunlardan birinin Mutlu Kaya'nın başına isabet ettiğini anlatan savcı, olayın olduğu sokaktan evin giriş kapısındaki buzlu camda bakıldığında içeride bulunan kişinin çok net bir şekilde fark edilebileceğini ifade etti. 

Sanık Veysi Ercan'ın Mutlu Kaya'yı doğrudan kastla hareket ederek öldürmek istediğini vurgulayan savcı, sanığın kasten öldürme suçunu elinde olmayan nedenlerle tamamlayamadığını belirtti. Sanık hakkında 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan dava açıldığını belirten savcı, yapılan yargılamada eylemin 'Kasten öldürme' olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İndirimsiz 15 yıl hapis cezası verildi

İndirimsiz 15 yıl hapis cezası verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Savcının esas hakkındaki görüşüne karşı savunması alınan sanık Veysi Ercan, öldürme kastıyla hareket etmediğini ifade ederek, 'Bana hakaretler ediyordu. Cam buzlu ve saat gece vaktiydi. Evin dış kapısı buzlu camdı. Ben Mutlu'nun bana karşı hareketlerine tepki olarak rastgele ateş etmiştim. Evin ışıkları da kapalıydı. Kesinlikle kendisine camın arkasında görmedim. Kendisini öldürme kastım yoktur. Öldürmemi gerektiren ciddi bir sebep yok. Mutlu'nun avukatları medya ile sizi de tehdit etmektedirler' dedi.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme sanık Veysi Ercan'ı 'Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanık Veysi Ercan'a, 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da ayrıca 1 yıl hapis ve 600 lira adli para cezası verdi. Veysi Ercan'a verilen hapis cezalarında herhangi bir indirim uygulanmadığı açıkladı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vOLCano

lütfen ama indirimsiz cezalara alışkın değiliz biz sayın hakimler !!!

napıyım yani

Kızın arkasında medya desteği çoktu sıradan biri olsa indirim yaparlardı heralde neyse böyle kararların olması umut verici tabi.

Pasif Kullanıcı

Bence de..