Görüş Bildir
Haberler
Mutlu Çiftlerin Sırrını Merak Edenler Buraya: Bu 12 Maddeden En Az Üçüne Sahipseniz Doğru Yoldasınız!

etiket Mutlu Çiftlerin Sırrını Merak Edenler Buraya: Bu 12 Maddeden En Az Üçüne Sahipseniz Doğru Yoldasınız!

Rinascita
20.07.2019 - 19:53

Hayatınızı sevdiğiniz biriyle geçirmek hem zorlayıcı hem de oldukça mutlu edici bir deneyimdir. Elbette her aşk mutlu bir sona kavuşmaz. Bazen sağlıklı bir ilişki için derin bir tutkudan daha fazlası da gereklidir. Peki sizin ilişkinizde, sağlıklı bir ilişkide olması gerekenlerden kaç tanesi var?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. En az bir hobinin tadını beraber çıkarın.

1. En az bir hobinin tadını beraber çıkarın.

Kişisel olarak ilgilendiğiniz hobilerinizin olmasının yanı sıra, hayatınızdaki kişiyle de yaparken keyif alacağınız bir hobiniz olması gerek. Beraber spor yapmak veya film izlemek gibi küçük şeyler bile olabilir. Birlikte bir hobi seçin ve buna sadık kalın. İki tarafın da bunu düzenli bir alışkanlık haline getirmesi, her şeyden önemlisi iki tarafın da eğlenerek beraber zaman geçirmesi önemlidir.

2. Birbirinizin kişisel alanına saygı gösterin.

2. Birbirinizin kişisel alanına saygı gösterin.

Mutlu çiftlerin mükemmel bir yakınlığı vardır fakat aynı zamanda birbirlerinin sınırlarını geçmemeleri gerektiğini bilirler. Sevdiğiniz insanın kişisel alanına saygı duymak ve onlara nefes alabilecekleri bir alan vermek güzel bir ilişkinin olmazsa olmazıdır. Bir ilişkide sıkışmış veya boğuluyormuş gibi hissetmek iki tarafı da olumsuz etkiler.

3. Beraber gezmek ve tatil yapmak için zaman ayırın.

3. Beraber gezmek ve tatil yapmak için zaman ayırın.

Aşırıya kaçmaya gerek yok. Bir hafta sonu kaçamağı veya dağlarda, sahillerde bir günlük zaman bile yeter. Önemli olan beraber kaliteli zaman geçirmek, günlük sıkıntılardan ve sorunlardan uzaklaşmaktır. Kısa süreliğine de olsa çevreyi değiştirmek sizi canlandırır.

4. Büyüklerin her zaman söylediği gibi; yatağa küs gitmeyin.

4. Büyüklerin her zaman söylediği gibi; yatağa küs gitmeyin.
www.thetimes.co.uk

Eğer bir problem yaşıyorsanız bunu hemen çözün. Bekleyip, sorunların kendi kendine çözülmesini ummayın. Bu tarz bir davranış yalnızca kızgınlığa neden olur. Olgun çiftler problemleri konuşurlar ve kin tutmazlar.

5. Günde en az bir kez 'Seni seviyorum.' deyin.

5. Günde en az bir kez 'Seni seviyorum.' deyin.

Bu oldukça basit görünebilir ama düzenli olarak partnerinize, hayatınızda ne kadar önemli bir yeri olduğunu belirtmek faydalı olacaktır. Ne kadar sevdiğinizi söylemek ve önemli olduklarını göstermek ikinizi yakınlaştırır. Bunu içi boş ve otomatik olarak söylemeyin ama ısrarla hislerinizi ifade edin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Birbirinizden bağımsız hayatlarınız olsun.

6. Birbirinizden bağımsız hayatlarınız olsun.

Aynı hobilere ve ilgilere sahip olmak ile birbirinden bağımsız hayatlara sahip olmak eşit derecede önemlidir. Partnerinizin kendi fikirleri ve düşünceleri ile sizden bağımsız bir birey olduğunu unutmayın. Sevdiğiniz insanı da bir birey olarak görün ve ona göre davranın.

7. Yemeği aynı zamanda yiyin.

7. Yemeği aynı zamanda yiyin.

Her öğünü aynı zamanda yemek imkansız ise de, en azından bir öğünü beraber yemeye özen gösterin. Birbirinizle geçirdiğiniz bu zamanın da tadını çıkarın. Sadece oturup telefonunuzla uğraşmayın. Birbirinize özen gösterin, günün nasıl geçtiğini sorun, hafta sonu için planlar yapın. Partnerinizle mümkün oldukça sağlıklı ve kaliteli zaman geçirmek hiçbir zaman kötü bir fikir değildir.

8. Birbirinizin hayallerini destekleyin.

8. Birbirinizin hayallerini destekleyin.

Partnerinizin umutları ve hayalleri konusunda destekçi olmak, onlara sevildiklerini ve ilgilenildiklerini hissettirecektir. Mutlu çiftler birbirlerinin arzularını dinlerler. Ayrıca işler kötüye gittiğinde ve kötü zamanlar geçirdiklerinde birbirlerini desteklerler.

9. Güven duygusunu sağlamlaştırın ve kıskançlığı reddedin.

9. Güven duygusunu sağlamlaştırın ve kıskançlığı reddedin.

Güvene dayanmayan bir ilişki er ya da geç biter. Eğer aşırı derecede sahiplenici ve kıskanç iseniz, bu durum sevdiğiniz insanla aranızdaki köprüleri yıkmadan sorunu çözmelisiniz. Eğer partneriniz sizin bu şekilde olmanıza sebebiyet verecek davranışlarda bulunuyorsa, o zaman durumu değerlendirip duygusal sağlığınızı düşünmenizin zamanıdır.

10. Beraber yaşlanın, beraber büyüyün.

10. Beraber yaşlanın, beraber büyüyün.

Yıllar içerisinde siz günden güne yaşlanırken, partnerinizin beraber olduğunuz zamankiyle aynı olduğunu görmekten daha üzücü bir şey yoktur. Büyümek ve gelişim bir insanın yaşamının doğal ve beklenen bir kısmıdır. İkinizin de bu süreçten aynı şekilde geçtiğinden emin olmalısınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ev işlerini ve sorumlulukları paylaşın.

11. Ev işlerini ve sorumlulukları paylaşın.

Bütün işi tek bir kişinin üstüne yıkmak, felaketin başlangıcıdır. Her şeyi bir kişi tek başına yapmak zorunda kalınca ilişkideki denge bozulacaktır. Eğer ev işleri eşit bir şekilde paylaşılamıyor ise, evdeki bütün işlerin yapılması gerektiğini gösteren bir liste hazırlayın. Partneriniz ile konuşun ve kimin neyi yapacağını konuşun. Listeyi görünür bir yerde tutun. Sonuçta evinizi temiz tutabilme yetisine sahip iki yetişkinsiniz.

12. Küçük jestlerin tadını çıkarın.

12. Küçük jestlerin tadını çıkarın.

Küçük jestler heyecan verici ve romantiktir ama bunları takdir edebilmek önemlidir. Mutfaktan bir şey istemek veya yorgun bir günün ardından ayağa masaj yapmak kadar basit şeyler olabilir bunlar. Eğer içten ve düşünceli bir davranış ise, tadını çıkarın ve sizi düşünen bir partneriniz olduğu için minnettar olun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
314
157
25
21
17
13
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Apollonia corleone

fuckbuddyim ile iyi çiftmişiz.Katlanılabilir tek ilişki çeşidi olabilir

Lestat

12 maddeye ihtiyacın yok. Saygı ve edep olduktan sonra diğerleri çorap söküğü gibi gelir. Bunlar yoksa 1212 madde de koysan hava.

Pasif Kullanıcı

ya bana kişisel alan muhabbeti ilginç geliyor nefes alsın taraflar bogulmasin ok de iki tarafin birbirini boğacak darlayacak kadar ne yapıyor yada neden yapi... Devamını Gör

alex

çok kıskanç ya da çok yapışık çiftleri kastediyor orda.Benim üniversiteden arkadaşlarım vardı,her an birlikteydiler hatta biri tuvalete gidince diğeri onu t... Devamını Gör