Görüş Bildir
Haberler
Mutfağınızdan Dünyaya Açılmaya Hazır Olun: Farklı Kültürlerin İlginç Yemek Geleneklerini Anlatıyoruz!

etiket Mutfağınızdan Dünyaya Açılmaya Hazır Olun: Farklı Kültürlerin İlginç Yemek Geleneklerini Anlatıyoruz!

Begüm
12.06.2023 - 19:02

Mutfaklarla dünya turuna çıkalım! Duyduğunuz anda şaşıracağınız, alışılmışın dışında ve birbirinden farklı yemek geleneklerini öğrenmeye hazır mısınız?

İşte dünyanın dört bir yanında ilginç şeylerin olduğunun kanıtı, bizleri hayrete düşüren yemek geleneklerini bu içeriğimizde derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Tayland

1. Tayland

Tayland'da yemekler ortak tabaklarda servis edilir. Ortak tabakta servis edilmesi aile geleneğinden gelmektedir. Kendi önünüze yemek alacaksanız da maksimum 3 kaşık almanız gerekir, diğer türlü Tayland kültüründe açgözlü sayılabilirsiniz.

2. İtalya

2. İtalya

İtalya'da ekmek yemek ile birlikte yenmez. Ekmeği yediğiniz yemeğin sosunu sıyırmak için kullanabilirsiniz. Özellikle makarna ve ekmek ikilisini aynı anda tüketmek İtalyan yemek kültüründe asla kabul edilmemektedir. Bir restorana gittiğinizde makarnanın yanında ekmek veriliyorsa bu, makarnayı bitirdikten sonra sosu da bitirmeniz için sunulmuştur.

3. Fransa

3. Fransa

Fransa'da sabah kahvaltıları oldukça farklıdır. Bir kahvenin içine ekmek veya kruvasan gibi unlu mamülü batırılır. Kahveye bir şey batırarak tüketmek Fransızlar için oldukça yaygın bir gelenektir.

4. Meksika

4. Meksika

Meksika mutfağının en ünlü yemeği taco yenme şekli ile diğer yemeklerden ayrılmaktadır. Meksika'da taco çatal bıçak kullanılarak yenilmez. Sofra adabına göre taco yalnızca elle yenilmektedir.

5. Çin

5. Çin

Çin'de noodle kesilmeden yenilir. Ne kadar uzun olursa olunsun insan ömrünün de o kadar uzun olunacağına inanılır bu yüzden Çin'de noodle yerken noodle'ı kesmeniz kabalık olarak karşılanabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Etiyopya

6. Etiyopya

Yemeklerin el ile yendiği Etiyopya özellikle kalabalık sofralardaki yeme kültürü ile şaşırtıyor. Misafirperverlik anlayışı ile Etiyopya'da aynı sofrada bir araya gelen kişiler birbirlerine çatal bıçak kullanmadan elleri ile yemek yediriyor.

7. Şili

7. Şili

İkinci tabağın sorulmadan istenmesinin kaba bir davranış sayıldığı Şili'de Etiyopya'da gayet normal olan elle yeme alışkanlığı hiç hoş karşılanmıyor. Elle yemenin günah olduğuna inanılan Şili'de patates kızartmasını bile çatalla yemeniz gerekiyor.

8. Mısır

8. Mısır

Yemeğe ekstra tuz atılmanın kabalık olarak algılandığı Mısır'da özellikle balayı döneminde ve günlük hayatta tüketilen güvercin dolması çok yaygın bir yemektir. Güvercin eti ve buğdaydan yapılan yemeğin yeni evli çiftler için oldukça değerli bir besin kaynağı olduğu düşünülüyor.

9. Hindistan

9. Hindistan

Öğle ve akşam yemeklerinde ana yemeğin yanında ne olursa olsun ekmek ve pirinç servis edilen Hint mutfağında yemekler sağ elin uç kısmı ile yenilir. İçecek olarak da sütlaç ile ayran arasında meyvelerle tatlandırılmış lassi tüketilir.

10. İspanya

10. İspanya

İspanyol mutfağında çorba ve soslara ekmeğin batırılması kabalık olarak algılanır. Her ne kadar pek çok toplumda ekmek ile çorba birlikte tüketilse de İspanya'da ekmeğinizi çorba kasesinin içine batırmamalısınız.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın