Görüş Bildir
Haberler
Müslüman Öğrenci Arapça Konuştuğu İçin Uçaktan İndirildi

etiket Müslüman Öğrenci Arapça Konuştuğu İçin Uçaktan İndirildi

Ecephant
18.04.2016 - 22:48 Son Güncelleme: 19.04.2016 - 00:41

Üniversite öğrencisi olan Iraklı mülteci Khairuldeen Makhzoomi, Southwest Havayollarının uçağından indirildi. Sebebinin ise Arapça konuşarak yaptığı bir telefon konuşması olduğu bildirildi.

Kaynak: http://gawker.com/muslim-student-kick...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Daily Californian' ın haberine göre, Kaliforniya Üniversitesi son sınıf öğrencisi Khairuldeen Makhzoomi'nin, amcası ile telefonla konuşurken 'inşallah' dediğini duyan bir diğer yolcu; Makhzoomi'nin şehit anlamına gelen 'shahid' kelimesini kullandığını zannetti ve bu kelimeyi cihat ile ilişkilendirdi.

Makhzoomi telefonu kapattığında, kadın bir yolcunun ona bakmakta olduğunu fark etti. Göz teması kurduklarında ise bu yolcunun yerinden kalkıp gittiğini gördü.

'Gözlerini dikmiş bana bakıyordu ve neyin yanlış olduğunu anlayamadım. Sonra durumu fark ettim ve içimden, umarım şuan beni şikayet etmiyordur dedim.'

Kadın yolcunun şikayeti üzerine, Makhzoomi güvenlik görevlileri tarafından derhal uçaktan indirildi. Güvenlik görevlileri köpekler yardımıyla Makhzoomi'nin üzerini aradılar ve ona uçağa geri dönemeyeceğini söylediler. 

Üstelik bu havayolu şirketinin ilk Müslüman karşıtı olayı değil. Geçen sene de Müslüman yolcuların uçağa binmesine izin verilmemişti.

Makhzoomi olayın islam düşmanlığından kaynaklandığını ve havayolları şirketinden bir özür beklediğini dile getirdi. Ancak, Southwest Havayolları henüz özürlerini bilirmedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
414
142
78
54
36
11
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eylül Kutlay

Rus kadın görünce seks işçisi etiketi yapıştıran, önüne çıkan her çekiğe Çinli diyip ağız burun dalan, Hintlilere durmadan kutsal inek "esprisi" yapan, Kürtç... Devamını Gör

Nezih Alyüz

Olay Türkiye'de yaşanmış olsa veyahut Türk Hava Yolları'na ait bir uçakta cereyan etmiş olsaydı şu yorumuna kısmi olarak katılabilirdim.

kartacali

Ülkemizin çoğu nasıl ''nataşa'' ismi duydugunuzda ''orospu'' zannediyorsa adamlarda arap+müsliman gördümü terörist zannediyor...biraz empati yapın

Dex Dex

Uçaktan indirilme sebebi öğrencinin Arapça konuşması değil , bütün teröristlerin Arapça konuşması . Bütün teröristlerin Arapça konuşmasının sebebini de siz b... Devamını Gör

Berk

Bütün teröristlerin Arapça konuşması mı?