Görüş Bildir
Haberler
Muse Hakkında İlginizi Çekebilecek Bilgiler

Muse Hakkında İlginizi Çekebilecek Bilgiler

Fluffy Unicorn
30.01.2015 - 07:23 Son Güncelleme: 01.02.2015 - 18:00

Muse

Muse, 1994 yılında, İngiltere'nin güneybatısında yer alan Devon'daki Teignmouth kasabasında kurulan İngiliz rock grubu. Matthew Bellamy (baş vokalist, baş gitarist, piyano, klavye, keytar), Chris Wolstenholme (bas, vokal, klavye) ve Dominic Howard (bateri, perküsyon, synthesizer) olmak üzere üç kişiden oluşur. 2006 yılından beri turneler sırasında gruba Morgan Nicholls (klavye, perküsyon) da eşlik etmektedir.

İlk stüdyo albümü Showbiz'i 1999 yılında yayımlayan grup, 2001'de Origin of Symmetry, 2003'te Absolution, 2006'da Black Holes and Revelations, 2009'da The Resistance ve son olarak 2012'de The 2nd Law olmak üzere toplamda altı stüdyo albümü yayınladı. Stüdyo albümlerine ek olarak grup; 2002'deki Hullabaloo Soundtrack, 2005'teki Absolution Tour, 2008'deki HAARP ve 2013'teki Live at Rome Olympic Stadium olmak üzere dört konser albümü piyasaya sürdü.Aslında okuldayken Muse`un üç elemanı da farklı gruplarda çalıyordu. Kısa bir süre sonra beraber bir grup kurma kararını aldılar ve gruba ilk önce Gothic Plague, Fixed Penalty, Youngblood ve Rocket Baby Dolls gibi isimler koydular (bu grup isimlerinin kronolojisi belli değildir, Muse birçok röportajda birbirine ters düşen bilgiler vermiştir). En sonunda Muse isminde karar kıldılar.

1994 yılında Rocket Baby Dolls adı altında yerel bir müzik yarışmasında sahnedeki her şeyi kırarak birinci oldular. Bunun üzerine elemanlar üniversiteye gitmek yerine müzik üzerine kariyer yapmak istediler.2006 yılında Muse'un Supermassive Black Hole adlı şarkısının Alacakaranlık filminde kullanılmasıyla grup, yeni ve geniş bir hayran kitlesine ulaşmıştır.

Ayrıca grup son olarak 13 Eylül 2009 tarihinde MTV Video Müzik Ödülleri'nde de sahne almıştır.

Grup, 'The 2nd Law' (İkinci Kanun) adlı albümünü 1 Ekim 2012 tarihinde piyasaya sürmüştür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Matthew Bellamy (baş vokalist, baş gitarist, piyano, klavye, keytar)

Matthew James Bellamy, 9 Haziran 1978’de İngiltere’nin Cambridge kentinde dünyaya geldi. Babası George Bellamy, 1960’lı yıllarda, Telstar adlı şarkılarıyla Amerika’da liste başı olmuş ilk İngiliz grubu olan The Tornados’ta ritim gitar çalmış bir müzisyendi. Annesi Marilyn ise Belfast doğumluydu ve 1970’lerde İngiltere’ye göç etmişti. Annesi Londra’ya gelirken bindiği vapurdan iner inmez, o sıralar taksi şoförlüğü yapan babası George’la tanıştı. Daha sonra evlenen çift, Matthew’nun ağabeyi Paul’ün de doğum yeri olan Cambridge’e yerleştiler. Matthew 8 yaşındayken Devon’a yerleşmeye karar veren anne ve babası,o 13 yaşındayken boşandılar ve babası evi terk etti.

Chris Wolstenholme (bas, vokal, klavye)

Chris Wolstenholme, 1989 yılında ailesiyle birlikte Devon'a taşınmıştır. Muse kurulmadan önce Devon, Teignmouth'da Matthew Bellamy ve Dominic Howard, başka bir grupta; Chris'de Fixed Penalty adlı bir grupta davul çalmaktaydı. İki yıl boyunca bass gitaristsiz çalışan Matt ve Dominic'e, Chris'in de bas gitar çalmayı kabul edip eklenmesiyle Muse'un temellerini atılmıştır.

The Rocket Baby Dolls isimli ilk gruplarından sonra Muse ismini alan grubun bas gitaristi olan Chris, aynı zamanda birçok parçada geri vokal yapmaktadır.Çok nadir olmakla beraber kimi konserlerde klavye, kontrabas veya elektro gitar da çalmaktadır.

Chris, 2010 yılına kadar Teignmouth'da yaşadı. Şimdi eşi Kelly, ve beş çocuğu Alfie, Ava Joe, Frankie, Ernie ve Buster ile birlikte İrlanda'da yaşıyor. Ayrıca kollarında her çocuğu için bir tane olmak üzere beş tane dövmesi var.

Dominic James Howard, Muse'da vurmalı çalgıları çalmaktadır.

7 Aralık 1977'de İngiltere'nin Stockport kentinde doğmuştur. 1985 yılında ailesiyle birlikte Devon'a taşınmıştır. Ailesinin müzikle hiçbir alakası olmamasına rağmen Dom 11 yaşlarında caz müzik dinlemeye başlamış ve ardından davul çalmaya merak salmıştır. Okulunun en popüler grubu Carnage Mayhem'de davul çalmaya başlamıştır. Ardından bu gruba katılan Matthew Bellamy'le tanışmış ve ikili yanlarına bas gitar çalmayı kabul eden Chris Wolstenholme'u da alarak Muse'un temellerini atmıştır.

Dominic Howard grubun en yaşlı üyesidir ve arkadaşları onu neşeli ve grubun başı olarak tanımlar. Hendrix adında bir köpeği vardır.

Tanışmaları

Matthew Bellamy’nin ağzından grup arkadaşlarıyla tanışma öyküsü, onla yapılan bir röportajda şöyle yer aldı: “12-13 yaşlarındaydık. Ben önce Chris’le tanıştım. Okulda çok sayıda grup vardı… Ben de bu gruplardan birinde piyano çalıyordum, Chris başka bir gruptaydı ama tanışıyorduk. Dominic popüler bir gruptaydı, herkes o grupta olmak isterdi. İşte bu yüzden gitar çalmaya başladım… Daha sonra gruplarına yeni bir gitarist gerektiğinde şansımı denemek istedim ve Dominic’le arkadaşlık kurduk. Sonraki iki yıl bir sürü sorun yaşadık, gruba yeni üyeler geliyor ve kısa süre sonra gidiyorlardı. Sadece Dominic ve ben sabittik… O sıralarda beste yapmaya başladım. Fakat bir basçıya ihtiyacımız vardı. Dediğim gibi Chris’i tanıyordum ama o zamanlar Chris davul çalıyordu. Onun yetenekli ve ciddi bir adam olduğunu düşünüyordum, bu yüzden ona bas çalmasını teklif ettim, o da kabul etti. Hiç şüphesiz biz eğlence olsun diye müzik yapıyorduk. 18-19 yaşlarına geldiğimizde iş ciddileşti. O zaman üniversiteye gidecek miydik gitmeyecek miydik, karar vermek zorundaydık. Biz artık okulla ilgilenmediğimizi anladık; istediğimiz şey gruba devam etmekti; para kazanmak için ufak tefek işlerde çalışmayı göze almıştık. Bu kararı almak çok kolay olmadı ama şimdi düşünüyorum da, her halükarda okuldan zaten nefret ediyordum.”

Grubun ilk adımları

1990’ların başında Gothic Plague adıyla ilk kayıtlarını yapan Matthew Bellamy, Chris Wolstenholme ve Dominic Howard, 90′ların hit şarkılarının kendi soundlarıyla coverlarını yaptılar; ancak bu onlara önemli bir başarı getirmedi. Grubun ismi Gothic Plague’dan sonra Fixed Penalty, ardından Rocket Baby Dolls ve en sonunda Muse oldu. Bu başarısızlıktan yılmadan daha özenli çalışarak kendi şarkı sözlerini yazmaya ve kendi bestelerini yapmaya başlayan Muse üyeleri, britpop (90′ların başından günümüze dek, İngiltere’nin popüler grupları -özellikle alternatif rock grupları- için kullanılan genel bir tanımlama) yapmak istemediler ve en çok zevk aldıkları gruplar olan Nirvana veRadiohead’in müziğinden ilham alarak canlı performanslara yoğunlaştılar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın