Görüş Bildir
Haberler
Murat Yetkin Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? Murat Yetkin'in Kariyeri ve Kitapları

Murat Yetkin Kimdir, Nerelidir, Kaç Yaşındadır? Murat Yetkin'in Kariyeri ve Kitapları

Gazeteci Murat Yetkin son günlerde hakkında yapılan araştırmaların arttığı bir isim oldu. Murat Yetkin'in kariyeri ve meslek hayatı merak edildi. Kitapları da bulunan Murat Yetkin hakkındaki araştırmalar son zamanlarda artış gösterdi. BBC, Turkish Daily News, NTV gibi mecralarda görev alan Murat Yetkin'in hayatı araştırılıyor. Peki Murat Yetkin kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir?

İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Murat Yetkin Kimdir?

Murat Yetkin Kimdir?

Murat Yetkin, 29 Aralık 1959'da Gaziantep'te dünyaya gelmiştir. Yetkin gazeteci ve yazardır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde almıştır. Yetkin melsek hayatına 1981 yılında gazeteci olarak başlamıştır. Günümüzde hala mesleğini sürdürmektedir. Birçok kitabı da bulunan Yetkin, televizyon programlarına konuk olmakta ve yaptığı açıklamalara gündeme gelmektedir.

Murat Yetkin'in Kariyeri

Murat Yetkin'in Kariyeri

Murat Yetkin 1981 yılında Arayış dergisinde gazeteciliğe başlamıştır. BBC World Service, Turkish Daily News, Deutsche Welle, AFP, Kanal D, NTV ve Sabah mecralarında muhabirlik ve haber yöneticiliği görevlerinde çalışmıştır. 2001 yılında ise Radikal Gazetesi'nde Ankara temsilcisi olarak görev almaya başlamış, 2016 yılına kadar da bu görevi yerine getirmiştir. Murat Yetkin 2011 yılında Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmaya başlamıştır. Yetkin 2018 yılında bu görevinden ayrılmıştır.

Murat Yetkin'in Hayatı

Murat Yetkin'in Hayatı

Murat Yetkin Hürriyet Daily News'den ayrıldıktan sonra bireysel olarak da gazeteciliğine devam etmiştir. Kendi adına açtığı blog sayfasında ve YouTube kanalında haberciliğe devam etmektedir. Günümüzde FOX TV'de Doğan Şentürk, Çiğdem Toker, Nevşin Mengü ve Deniz Zeyrek ile birlikte Orta Sayfa programını yapmaktadır. Orta Sayfa programı her cuma saat 23:30'da FOX TV ekranlarında seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Murat Yetkin'in Eserleri

Murat Yetkin'in Eserleri

Murat Yetkin 1981 yılından günümüze oldukça etkin bir şekilde çalışmıştır. Yetkin'in toplamda 8 kitabı bulunmaktadır. Bunlar:

  • Ateş Hattında Aktif Politika 

  • Tezkere: Irak Krizinin Gerçek Öyküsü 

  • Avrupa Birliği Bekleme Odasında Türkiye 

  • Kürt Kapanı: Şam'dan İmralı'ya Öcalan 

  • Meraklısı İçin Entrikalar Kitabı

  • Meraklısı İçin Casuslar Kitabı 

  • Meraklısı İçin Darbeler Kitabı 

  • İyi Günler Bay Başkan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın